Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ελεύθεροι οι Jamal Juma’ και ο Mohammad Othman

Πηγή: Palestine Monitor 13 Γενάρη 2010

Ο Jamal Juma’, συντονιστής του Stop the Wall Campaign αφέθηκε ελεύθερος εχθές το απόγευμα από τις Ισραηλινές φυλακές όπου κρατούνταν από τις 16/12/2009, ενώ σήμερα αφέθηκε ελεύθερος και ο Mohammad Othman, ενεργό στέλεχος της ίδιας κίνησης που κρατούνταν από τις 22/9/2009. (Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο με τον Abdallah Abu Rahmah από το Bil'in)

Κατά την απελευθέρωσή του ο Jamal Juma’ δήλωσε:

«Όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους Παλαιστίνιους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται στις Ισραηλινές φυλακές, δεν υπήρξε καμία διεξαγωγή δίκης για την περίπτωσή μας, ούτε καν κάποια απαγγελία κατηγορίας. Ο λόγος της σύλληψής μας ήταν καθαρά πολιτικός, και είχε να κάνει με την προσπάθεια να χτυπηθεί το Stop the Wall και οι Λαϊκές Επιτροπές ενάντια στο Τείχος. Με τον ίδιο τρόπο, και η απελευθέρωσή μου δεν έχει να κάνει με κάποια δικαστική απόφαση. Η εντυπωσιακή υποστήριξη της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών, που κινητοποίησαν κυβερνήσεις και χρησιμοποίησαν τα ΜΜΕ ήταν αυτή που κατέστησε την φυλάκισή μας πάρα πολύ άβολη για το Ισραήλ [και οδήγησε στην απελευθέρωσή μας]»

«Η διεθνής αυτή αλληλεγγύη δίνει περισσότερη δύναμη στον λαϊκό μας αγώνα ενάντια στο Τείχος. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για όλες αυτές τις προσπάθειες. Οι τελευταίες συλλήψεις και η συνεχής καταστολή, δείχνουν πως δεν έχουμε νικήσει ακόμα την ισραηλινή πολιτική υπό αυτή τη μορφή, καθώς το Ισραήλ παραμένει αποφασισμένο να φιμώσει τους Παλαιστίνιους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κάθε τρόπο»

«Γι’ αυτό και πρέπει να εξασφαλίσουμε πως η εκστρατεία για απελευθέρωση όλων των ακτιβιστών που αγωνίζονται ενάντια στο Τείχος και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων θα συνεχιστεί. Πρέπει να συνδυάσουμε τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε ότι η πρωταρχική αιτία – το Τείχος – θα γκρεμιστεί και η κατοχή θα τελειώσει».