Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Προς τη νίκη οδεύει η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων

Πηγή:www.freeahmadsaadat.org 18 Οκτωβρίου 2011

Ο Ahmad Sa'adat, ο φυλακισμένος εθνικός ηγέτης, Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συνέχισε την απεργία πείνας, παρόλο που νοσηλευόταν και έστειλε τα συγχαρητήρια του στους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν στην πρώτη φάση της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων. Χάρη στην αντοχή και την ανθεκτικότητα των απεργών πείνας, η ηγεσία των κρατουμένων μέσα στις φυλακές, κατάφεραν μια νίκη που συμπεριλαμβάνει και τον τερματισμό της απομόνωσης. Ο Sa’adat θα συνεχίσει την απεργία του για να εξασφαλίσει ότι θα εφαρμοστούν πλήρως τα συμφωνηθέντα.


Ο Sa'adat μεταφέρθηκε στον σωφρονιστικό νοσοκομείο Ramlah, 20 μέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, στις 16 Οκτωβρίου. Σήμερα (18/10) βρίσκεται στην 23η ημέρα απεργίας, έχει χάσει περισσότερα από 10 κιλά και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως λιποθυμίες και εμετούς, εξαιτίας της άρνησης των αξιωματούχων του ισραηλινού σωφρονιστικού συστήματος να του επιτρέψουν το αλάτι, που μαζί με νερό, ήταν το μόνο που μπορούσε να καταναλώσει στη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Είναι επιτακτικό να στρέψει ο κόσμος τα μάτια του στον Sa’adat που βρίσκεται στο νοσοκομείο, για να εξασφαλιστεί ότι λαμβάνει την κατάλληλη υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι η νίκη των κρατουμένων –το τέλος της απομόνωσης- θα εφαρμοστεί πλήρως. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κατοχή είναι η μόνη υπεύθυνη για τη ζωή και την υγεία του Sa’adat και αυτό το αναγνωρίζει όλη η διεθνής κοινότητα.

Η παρακάτω δήλωση της επιτροπής κρατουμένων και της ηγεσία των απεργών, εκδόθηκε στις 18 Οκτωβρίου μέσα από την φυλακή:

«Η ηγεσία των απεργών μέσα στις κατοχικές φυλακές, εξέδωσε μια επείγουσα δήλωση. Μετά την υπογραφή συμφωνίας επί των αρχών ανάμεσα στην ηγεσία των απεργών στις φυλακές και των ισραηλινών σωφρονιστικών υπηρεσιών, αποφασίστηκε να ανασταλεί η απεργία για τρεις μέρες. Η συμφωνία είναι η ακόλουθη:

1. Να τερματιστεί η πολιτική απομόνωσης όλων των κρατουμένων και να επιστρέψει ο Sa’adat στον γενικό πληθυσμό της φυλακής, μετά την θεραπεία του.
2. Να επανέλθει η εσωτερική κατάσταση των κρατουμένων στην προ-Shalit κατάσταση, που θα περιλαμβάνει τα δικαιώματα της επικοινωνίας, των επισκέψεων και της εκπαίδευσης, που κερδήθηκαν μέσα από χρόνια πάλης των κρατουμένων. Αν μέσα σε τρεις μέρες δεν υπάρξει τελική συμφωνία, οι κρατούμενοι θα επιστρέψουν στην απεργία πείνας.
3. Η ηγεσία των απεργών καλεί να συνεχιστούν οι παλαιστινιακές, αραβικές και διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης και ζητάει την στήριξη όλων σε αυτή την περίοδο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων.

Ο Sa'adat δεν θα πάρει μέρος στην τριήμερη αναστολή της απεργίας, για να κρατήσει στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα των κρατουμένων και να για να μην επιτρέψει στις ισραηλινές σωφρονιστικές υπηρεσίες να υπονομεύσουν, αρνηθούν ή αγνοήσουν τα αιτήματα στα οποία έχουν συμφωνήσει. Όπως δήλωσε και η ηγεσία των κρατουμένων, η διεθνής αλληλεγγύη είναι κρίσιμη για να επιτευχθεί αυτή η νίκη!

Αναλάβετε δράση!

1. Διοργανώσετε πικετοφορίες, διαδηλώσεις στην ισραηλινή πρεσβεία ή στο προξενείο στην χωρά σας και απαιτήστε την άμεση απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων. Κάντε κατανοητό πως στηρίζεται τα αιτήματα των Παλαιστίνιων κρατούμενων απεργών πείνας και πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα! Στείλτε μας αναφορές για τις διαδηλώσεις στις ισραηλινές πρεσβείες και προξενεία.

2. Μοιράστε το φυλλάδιο της Εκστρατείας Free Ahmad Sa'adat σε τοπικές δράσεις στην περιοχή σας

3. Γράψτε στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και σε άλλες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να αναλάβουν τις ευθύνες του ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων. Στείλτε email στον Ερυθρό Σταυρό, που η ανθρωπιστική του αποστολή περιλαμβάνει και την καταγραφή των συνθηκών κράτησης των φυλακισμένων, στο jerusalem.jer@icrc.org και ενημερώστε τους ότι η κατάσταση υγείας του Ahmad Sa'adat βρίσκεται σε κίνδυνο και περιμένετε από τον Ερυθρό Σταυρό να επαγρυπνήσει για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη μέσα στη φυλακή.

4. Στείλτε email στην Εκστρατεία Free Ahmad Sa'adat στο info@freeahmadsaadat.org με ανακοινώσεις, αναφορές και πληροφορίες για τα τοπικά γεγονότα, τις δράσεις και την διάδοση του φυλλαδίου.