Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση Πολιτικών Κομμάτων για την επικίνδυνη κατάσταση στο Μπαχρέιν

Πηγή: www.aldemokrati.org 19 Μάρτη 2011

Οχτώ πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης εξέτασαν από κοινού τις εσωτερικές εξελίξεις και την κλιμακούμενη επιδείνωση της κατάστασης, μετά την απόφαση των κυβερνώντων για μη πολιτική λύση και για προσφυγή στην ένοπλη και στρατιωτική λύση με τη βοήθεια ξένων δυνάμεων, και τονίζουν τα ακόλουθα:

-Την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας και την είσοδο της χώρας σε μια κατάσταση αυξανόμενου κινδύνου, που προειδοποιούν για τα χειρότερα, εξαιτίας της ανάπτυξης ένοπλων ομάδων των δυνάμεων ασφαλείας και της μυστικής πολιτικής αστυνομίας, που έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό, με οδοφράγματα, δρόμων και γειτονιών, και επιδίδονται σε απαγωγές και συλλήψεις χωρίς λόγο, σε μια προσπάθεια να σπείρουν τον τρόμο και το φόβο στις τάξεις των πολιτών.

-Τις πολυάριθμες εξαφανίσεις πολιτών που βρίσκονται στα χέρια των μηχανισμών της αστυνομίας και του στρατού και την άρνησή τους να αποκαλύψουν τον τόπο κράτησής τους.

- Τη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων από ένοπλες μιλίτσιες εναντίον πολιτών, όταν αυτοί πηγαίνουν ή φεύγουν από τις δουλειές τους, όπως αυτή εναντίον των εργατών της εταιρίας Αλμπα οι οποίοι προπηλακίστηκαν από ένοπλες ομάδες, και τη συνέχιση των επιδρομών σε σπίτια και έδρες πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων, όπως αυτή στην Κοινωνική Οργάνωση για τη Στήριξη της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης το πρωί της 16ης Μάρτη, στην οποία επέδραμαν 30 άτομα από τις δυνάμεις ασφαλείας.

-Τη συνέχιση εκ μέρους των ΜΜΕ των προβοκατσιών και της καλλιέργειας μίσους εναντίον της πολιτικής αντιπολίτευσης και εναντίον των στελεχών των συλλογικοτήτων στο Μπαχρέιν, και τη διανομή έντυπων λίβελων εναντίον τους, με κάλεσμα για «θέρισμά» τους, σαν αυτά που μοίρασαν στα μόνιμα και τα μετακινούμενα μπλόκα που τοποθέτησαν οι ένοπλες αυτές μιλίτσιες, υπό την προστασία του μηχανισμού ασφαλείας.

-Την είσοδο της χώρας σε ένα σκοτεινό τούνελ μετά την απόφαση των κυβερνώντων για ένοπλη-στρατιωτική επίλυση της κατάστασης στο Μπαχρέιν, με διεθνείς και περιφερειακές αλληλεπιδράσεις, μια κατάσταση που πάγωσε τη διαδικασία πολιτικής επίλυσης και οδηγεί τη χώρα στον όλεθρο.

- Την επιμονή των κυβερνώντων, μέσω των δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών, να βαδίζουν στη λάθος γραμμή για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στο Μπαχρέιν, με την κατασκευή κατηγοριών εναντίον της αντιπολίτευσης και εναντίον πολιτικών ηγετών της, οι οποίοι συνελήφθησαν προχτές, και με την αντικατάσταση της πολιτικής επίλυσης, με τους αντιφατικούς ισχυρισμούς τους ότι η αντιπολίτευση είναι που δεν συμμετέχει στην πρωτοβουλία διαλόγου που εξήγγειλε ο πρίγκηπας Ουαλί.

Οι πολιτικές συλλογικότητες της αντιπολίτευσης που υπογράφουν αυτή την ανακοίνωση, δηλώνουν τη συνέχιση της ειρηνικής αντίστασης, και απαιτούν :

1) Την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, μεταξύ των οποίων, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, τη γνωστοποίηση του τόπου κράτησης κάθε κρατούμενου και απαχθέντος στα μπλόκα των ένοπλων δυνάμεων και την αδειοδότηση στους συνηγόρους τους να τους συναντήσουν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα ήθη και τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί. Τα κόμματα αποδίδουν στους κυβερνώντες την πλήρη ευθύνη για την υγεία και την ακεραιότητα των συλληφθέντων και των μελών των οικογενειών τους.

2) Τη λογοδοσία της κυβέρνησης για την ασφάλεια των γραφείων των κομμάτων, καθώς λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν τα γραφεία του κόμματος Ουεντ (Πατριωτική Δημοκρατική Δράση) στη Μανάμα και τη Μουχάρακ, παρά την καταγγελία ότι βρίσκονταν κουκουλοφόροι γύρω από τα γραφεία πριν την επίθεση στην κεντρική έδρα του κόμματος.

3) Τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων στα νοσοκομεία και την άρση των οδοφραγμάτων γύρω από αυτών και κυρίως γύρω από το νοσοκομείο Σαλμανίγια, όπως και την επαναφορά της πολιτικής διοίκησης σε αυτό, μετά την προσπάθεια για στρατιωτική διοίκηση αυτού, και τη γνωστοποίηση της τύχης των τραυματιών οι οποίοι εκδιώχτηκαν από την στρατιωτική διοίκηση του νοσοκομείου.

4) Την απόσυρση των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού στους στρατώνες και τη φυγή των ξένων δυνάμεων από το νησί, την επίλυση της πολιτικής κρίσης δεν έρχεται με στρατιωτικές και αστυνομικές λύσεις.

5) Την απόσυρση των ένοπλων μιλιτσιών από όλες τις περιοχές του Μπαχρέιν και τις γειτονιές, τον τερματισμό των πρακτικών τρομοκράτησης και εκφοβισμού εναντίον των πολιτών και τον τερματισμό των συλλήψεων στα μπλόκα που έθεσαν στρατός και αστυνομία, καθώς δεν μπορούν οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και οι δάσκαλοι, να πάνε στις δουλειές τους υπό το φόβο απειλών και εξαιτίας της ανάπτυξης μιλιτσιών και πρακτικών προπηλακισμού, εκφοβισμού και απαγωγών.

6) Τον τερματισμό της καλλιέργειας μίσους και της διάδοσης ψευδών εκ μέρους των επίσημων ΜΜΕ στο ράδιο και την τηλεόραση και μερικών εφημερίδων, οι οποίες ανήκουν σε κάποιους επίσημους κύκλους, και τον τερματισμό της στοχοποίησης των ηγετικών στελεχών των συλλογικοτήτων του Μπαχρέιν.

7) Τον τερματισμό των προσπαθειών παρουσίασης της πολιτικής κρίσης ως θρησκευτικού ή ταξικού χαρακτήρα, όπως ισχυρίζεται θρησκευτικός ηγέτης σε κράτος του Κόλπου, ενώ η αλήθεια βρίσκεται βασικά στο ότι η υπόθεση της Δικαιοσύνης για το λαό του Μπαχρέιν αφορά όλες τις κοινωνικές, πολιτισμικές και πολιτικές κατηγορίες του λαού του Μπαχρέιν, οι οποίες και ζητούν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις.

8) Τη δημιουργία υγιούς και ειρηνικού κλίματος για την έναρξη πολιτικού διαλόγου μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβερνώντων, με τον οποίο μπορεί η χώρα μας να βαδίσει στον πραγματικό δημοκρατικό δρόμο και να απομακρυνθεί από το γλίστρημά της στην άβυσσο.

Ισλαμική Εθνική Ομόνοια (Ουεφάκ), Πατριωτική Δημοκρατική Δράση (Ουέντ), Ισλαμική Δράση (Αμάλ), Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση, Προοδευτικό Δημοκρατικό Φόρουμ. Εθνικός Δημοκρατικός Συνασπισμός, Πατριωτική Αδελφότητα, Πατριωτικός Συνασπισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου