Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μπαχρέιν: Ανακοίνωση της κοινής συνεδρίασης εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης

Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης παρακολουθούν με εντεινόμενη ανησυχία τις εγκληματικές επιθετικές επιχειρήσεις, όπως αυτή που έλαβε χώρα στο σπίτι της δρ. Μουνίρα Φάχρου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Πατριωτικής Δημοκρατικής Δράσης (Ουέντ), το απόγευμα της 22 Μάρτη, όπου πετάχτηκαν 5 βόμβες μολότοφ με σκοπό την πυρπόληση του σπιτιού και τον εκφοβισμό των κατοίκων του. Η επίθεση αυτή συνιστά μια απόπειρα κλεισίματος της φωνής της δόκτορος, η οποία συμμετέχει ως εκπρόσωπος σε διάφορες τηλεοπτικές συζητήσεις σε δορυφορικά κανάλια, όπως τέτοιες είναι και οι αντίστοιχες επιθέσεις στα σπίτια μερικών ηγετών δυνάμεων ή συλλογικοτήτων της πολιτικής αντιπολίτευσης.

Αυτές οι επιθέσεις στο σπίτι της δρ. Φάχρου και των ηγετών της αντιπολίτευσης εκφράζουν την αποτυχία του μηχανισμού των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού που έχουν αναπτυχθεί σε κάθε περιοχή με σκοπό δήθεν την προστασία της ασφάλειας των πολιτών. Οι επιχειρήσεις των ένοπλων πολιτοφυλακών δεν σταματούν, και οι επιθέσεις τους σε βάρος πολιτών στα σπίτια και τους δρόμους δεν παύουν να συνεχίζονται, τη στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας και του στρατού προβαίνουν μονάχα σε μετακίνηση των οδοφραγμάτων που αυτές έχουν στήσει, από το ένα μέρος στο άλλο.

Όσον αφορά τις συλλήψεις και τις επιδρομές, έχει γίνει μάρτυρας όλη η χώρα των συστηματικών πολιορκιών σπιτιών και επιχειρήσεων καταδιώξεων και προπηλακισμών πολιτών, ενώ συνεχίζουν οι αρχές να κρατούν τον αδερφό Ιμπραήμ Σαρίφ, γενικό γραμματέα του Ουέντ, και άλλους αδερφούς οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί του, αντιπολιτευόμενους ηγέτες και ακτιβιστές, και των οποίων τον τόπο κράτησης το καθεστώς αρνείται να δημοσιοποιήσει, δεν επιτρέπει την επίσκεψη των δικηγόρων τους σε αυτούς, ενώ, παράλληλα, απάγει πολλούς πολίτες στα οδοφράγματα, χωρίς να το γνωστοποιήσει στους οικείους τους.

Οι πολιτικές δυνάμεις απορρίπτουν αυτή την επιδεινούμενη κατάσταση που δημιουργούν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί, στοχοποίησης πολλών πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, όπως και τις κλήσεις πολλών πολιτών για ανάκρισή τους, μεταξύ των οποίων και υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και Εκπαίδευσης.

Καταγγέλλουμε τη συνέχιση των επιθέσεων και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πολλές περιοχές του Μπαχρέιν, και ζητάμε από τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές τον άμεσο τερματισμό τους, καθώς δεν θα οδηγήσουν πουθενά παρά στην αύξηση της πολιτικής έντασης και τη συνέχιση στο βάδισμα σε ένα σκοτεινό τούνελ στο οποίο έβαλαν οι αρχές τη χώρα. Γι αυτό καλούμε τις αρχές στον τερματισμό αυτών των απάνθρωπων πρακτικών.

Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης ζητούν από την Ερυθρά Ημισέληνο του Μπαχρέιν να αναλάβει πρωτοβουλία και να πράξει το επαγγελματικό της καθήκον, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των τραυματιών στην περίθαλψη και την παροχή σε αυτούς της απαραίτητης θεραπείας, χωρίς να συλλαμβάνονται, όπως έχει γίνει κατ εξακολούθηση, Καλούν το διοικητικό της συμβούλιο να ασκήσει πίεση ώστε να επιτραπεί σε αποστολή της Ερυθράς Ημισελήνου του Κουβέιτ να εισέλθει στη χώρα, μετά την απαγόρευση που της έθεσαν οι αρχές πριν από λίγες ημέρες.

Οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται στο γεγονός της άρσης της παροχής υποτροφιών σε φοιτητές του Μπαχρέιν σε πολλές χώρες του Κόλπου, ως αντανάκλασης της μεταχείρισης από το Υπουργείο Παιδείας και Εκπαίδευσης των κρατικών υπηρεσιών και των δικαιωμάτων των πολιτών και των φοιτητών ως πολιτικών εργαλείων ώστε να επιβάλλεται στους φοιτητές να τηρούν μια συγκεκριμένη στάση. Οι πολιτικές δυνάμεις απαιτούν από το Υπουργείο να τερματιστεί η δίωξη των φοιτητών που βρίσκονται στο εξωτερικό, να σταματήσει να διακόπτει τις σπουδές τους και να ακυρώσει αυτές τις άδικες αποφάσεις.

Οι απόπειρες τσακίσματος της θέλησης του λαού του Μπαχρέιν είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Και δεν θα τον κάνουν να σταματήσει να διεκδικεί ειρηνικά τα νόμιμα δικαιώματά του. Καλούμε σε μαζική ειρηνική και πολιτισμένη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις απόδοσης τιμής στους μάρτυρες την Παρασκευή 25 Μάρτη. Επισημαίνουμε τον ειρηνικό χαρακτήρα της στρατηγικής μας, για να διαφυλαχτούν ζωές, καθώς δεν θέλουμε να παρασυρθούμε σε πιθανές συγκρούσεις, ενώ καλούμε να συνεχιστούν οι πρακτικές ανόδου στις στέγες των σπιτιών και τα συνθήματα από εκεί, και αυτό να γίνεται στις 10 η ώρα το βράδυ και για ένα τέταρτο της ώρας, ώστε να συνεχίζεται το κίνημα διαμαρτυρίας και να παραμένουν οι φωνές που εκφράζουν τα λαϊκά αιτήματα για δικαιοσύνη.

Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης:

Ισλαμική Πατριωτική Ομόνοια (Ουεφάκ)

Πατριωτική Δημοκρατική Δράση (Ουεντ)

Προοδευτικό Δημοκρατικό Φόρουμ

Εθνικός Δημοκρατικός Συναγερμός

Πατριωτικός Δημοκρατικός Συναγερμός

Πατριωτική Αδελφότητα

Πατριωτικός Συνασπισμός

23 Μάρτη 2011