Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Το σημερινό πρόγραμμα της αποστολής του Gaza Freedom March

Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009

8:30 πμ: Συγκέντρωση για ενημέρωση στα ξενοδοχεία Sun Hotel, Select Hotel, και Lotus Hotel

9:30 πμ - 12: Συγκεντρώσεις στις πρεσβείες

Κάθε χώρα να επισκεφτεί την πρεσβεία της, να ζητήσει την υποστήριξη της και να επικοινωνήσει με την αιγυπτιακή κυβέρνηση, εκ μέρους μας. Να περιγράψετε όλες τις παρενοχλήσεις που έχουμε δεχτεί και τις σωματικές βλάβες από την αστυνομία.

Συγκέντρωση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία: δύο μικρές ομάδες θα προσπαθήσουν να συναντήσουν τον πρέσβη. Αμερικάνοι και διεθνείς μπορούν να ενωθούν μαζί τους, έξω από την Πρεσβεία.

11 πμ: Συνέντευξη Τύπου με την απεργό πείνας Hedy Epstein

2 μμ: Οι απεργοί πείνας θα συγκεντρωθούν έξω το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων και θα παραμείνουν όλη την νύχτα.

6 μμ: Διαμαρτυρία για την επίσκεψη Netanyahu με ομάδες Αιγυπτίων, στο Συνδικάτο των Δημοσιογράφων

Είναι μια διαμαρτυρία για την επίσκεψη Netanyahu στο Κάιρο και τον ρόλο της Αιγύπτου στον αποκλεισμό. Αιγύπτιοι ακτιβιστές καλούν σε διεθνή αλληλεγγύη, που είναι κρίσιμη για να δείξουμε σε αυτούς που έχουν την δύναμη ότι οι προσπάθειες τους να μας σπάσουν, δεν μας τρομοκρατούν και ότι εμείς, Αιγύπτιοι και διεθνείς, θα είμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων και μένουμε σταθεροί στην εναντίωση μας στον ισραηλινό αποκλεισμό και την συνενοχή της Αιγύπτου.

Πιθανή δράση το απόγευμα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το μέγαρο Mubarak, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προέδρου της Αιγύπτου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Netanyahu. Η ώρα και η τοποθεσία δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακομα.