Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Το Ισραήλ θα μοιράσει μάσκες αερίων

Πηγή: The Palestine Telegraph 29 Δεκέμβρη

Το Ισραήλ θα αρχίσει να διανέμει τους επόμενους δύο μήνες, μάσκες αερίων σε ολόκληρο τον πληθυσμό του. Η κυβέρνηση ωστόσο δεν έχει δώσει καμία επίσημη εξήγηση. Εφόσον δε υπάρχει καμία ένδειξη ή απειλή για επίθεση ενάντια του Ισραήλ και καμία χώρα στην Μέση Ανατολή δεν θέλει να εμπλακεί σε χημικό ή βιολογικό πόλεμο μαζί του, η διανομή μασκών δημιουργεί ερωτήματα για τις προθέσεις του Ισραήλ να εξαπολύσει επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Μια τέτοια επίθεση θα προκαλούσε την αντίδραση του Ιράν, για το οποίο δεν είναι γνωστά τα χημικά και βιολογικά όπλα τους.

Οι φήμες στην Μέση Ανατολή κάνουν λόγο και για καινούριο πόλεμο στον Λίβανο, καθώς το Ισραήλ θέλει να συγκρατήσει την Χεζμπολάχ, η οποία όμως δεν έχει χημικά και βιολογικά όπλα. Η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει τέτοια όπλα, είναι το Ισραήλ και είναι απίθανο να τα χρησιμοποιήσει σε κάποια επίθεση.

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ορατή απειλή, το Ισραήλ θα αρχίσει να διανέμει μάσκες αερίου σε όλους τους κατοίκους του, τον Φεβρουάριο. Την διανομή θα αναλάβουν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας. Στα παιδία ηλικίας μέχρι 8 χρονών, θα δοθούν για πρώτη φορά οι μάσκες Mamtek. «Είμαστε η μόνη χώρα που παράγουμε μάσκες αερίων για παιδιά και οι μάσκες που παράγουμε είναι οι μοναδικές στον κόσμο που παρέχουν ασφάλεια σε αυτές τις ηλικίες», είπε ο Συνταγματάρχης Yosi Sagiv. «Ελπίζουμε μόνο να μην χρειαστεί να μάθουμε από πρώτο χέρι το πόσο καλά δουλεύουν»