Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Η Heddy Epstein ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα με τη Γάζα

Πηγή: http://aliabunimah.posterous.com Δευτέρα 28 Δεκέμβρη 2009

Η 85χρονη Hedy Epstein που επεβίωσε του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε που ξεκινά σήμερα απεργία πείνας ως αντίδραση στην άρνηση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης να επιτρέψει στην αποστολή του Gaza Freedom March να περάσει στη Γάζα.
Η Hedy Epstein συμμετέχει στην αποστολή που αποτελείται από εκπρόσωπους 43 χωρών με σκοπό να ενωθούν μαζί με Παλαιστίνιους σε μια ειρηνική πορεία από τη βόρεια Γάζα προς το Erez στα σύνορα με το Ισραήλ, με αίτημα τον τερματισμό του παράνομου αποκλεισμού. Η Αίγυπτος εμποδίζει τους διαδηλωτές να φύγουν από το Κάιρο, αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους.

Σκοπεύει να παραμείνει έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στο World Trade Center στο Κάιρο, μαζί με άλλους απεργούς πείνας. «Είναι σημαντικό να ξέρουν οι πολιορκημένοι Παλαιστίνιοι της Γάζας πως δεν είναι μόνοι τους. Θέλω να πω στους ανθρώπους που συνάντησα στη Γάζα πως εκπροσωπώ πολλούς ανθρώπους από την πόλη μου και από άλλες πόλεις των ΗΠΑ που είναι θυμωμένοι με αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της ΕΕ, στους Παλαιστίνιους. Θέλω να τους πω πως είμαστε πολλοί και αυξανόμαστε συνέχεια», δηλώνει η Hedy Epstein.

Το 1939, όταν ήταν 14 ετών, οι γονείς της κατάφεραν να την σώσουν από το διωγμό εις βάρος των Εβραίων, φυγαδεύοντάς την στην Αγγλία. Δεν τους ξαναείδε ποτέ, πέθαναν στο Άουσβιτς το 1942. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο εργάστηκε ως ερευνήτρια για τις δίκες της Νυρεμβέργης σχετικά με τους Ναζί γιατρούς που έκαναν ιατρικά πειράματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μετά την μετακόμισή της στις ΗΠΑ, έγινε ακτιβίστρια για την ειρήνη και τα κοινωνικά δικαιώματα. Σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος ένας από τους σκοπούς που την απορρόφησαν είναι αυτός του Παλαιστινιακού λαού. Έχει ταξιδέψει στη Δυτική Όχθη, έχει συγκεντρώσει ανθρωπιστική βοήθεια και τώρα ελπίζει να μπει στη Γάζα.