Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Μήνυμα της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Gaza Freedom March για τη σημερινή συγκέντρωση στην Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Ένα χρόνο μετά τις ισραηλινή θηριωδία στη Γάζα 1400 διαδηλωτές από όλο τον κόσμο βρισκόμαστε σήμερα στο Κάιρο για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Αυτή τη στιγμή που εσείς στην Αθήνα διαδηλώνεται μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ βρίσκεται εδώ στο Κάιρο για επίσημης συνομιλίες με το καθεστώς του Μουμπάρακ.

Κανένας δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για το τι θα συζητήσουν: το Ισραήλ συνεχίζει την προσπάθεια εξόντωσης της Παλαιστινιακής αντίστασης και σε αυτό το έγκλημα συμμετέχουν όλα τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής -με πρώτη και καλύτερη τη δικτατορία του Μουμπάρακ.

Όλοι ξέρουμε το τείχος του αίσχους που χτίζει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. Τώρα το καθεστώς της Αιγύπτου χτίζει το δικό του τείχους του αίσχους στα σύνορα της Γάζας, ένα ατσάλινο πλέγμα που θα φτάνει 20 μέτρα κάτω από τη γη. Ο στόχος υποτίθεται ότι είναι το σταμάτημα του λαθρεμπορίου ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας. Ο πραγματικός στόχος, βέβαια, είναι ο στραγγαλισμός των Παλαιστινίων.

Η διεθνής κοινότητα που μιλάει στο όνομα της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών δεν μπορεί να ανεχθεί ότι οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν την
«λάθος» κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν παγώσει κάθε βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Η χώρας μας συμμετέχει και αυτή σε αυτό έγκλημα. Στον ΟΗΕ αρνήθηκε ακόμα και να υπερψηφίσει την έκθεση Γκόλντστοουν που ζητούσε την καταδίκη του Ισραήλ για εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας στη διάρκεια της περσινής επίθεση στη Γάζα.

Χθες, αψηφώντας την απαγόρευση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, η ελληνική αποστολή επιχείρησε, μαζί με διαδηλωτές από άλλες χώρες, να φτάσει στη Γάζα. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας σταμάτησαν λίγο έξω από το Κάιρο, μακριά από τα μάτια του Αιγυπτιακού λαού.

Εμείς συνεχίζουμε. Εμείς, εδώ στο Κάιρο, εσείς στην Αθήνα, οι χιλιάδες ακτιβιστές που διαδηλώνουμε αυτές τις μέρες σε δεκάδες πόλεις από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο ως το Ερέζ και την Γάζα δίνουμε την υπόσχεσή μας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Μέχρι ότου το σύνθημα «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» να γίνει πραγματικότητα.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.