Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή του Ahmad Sa΄adat από την απομόνωση των Ισραηλινών φυλακών

Ο Ahmad Sa'adat, ο φυλακισμένος Παλαιστίνιος εθνικός ηγέτης, γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, έστειλε στις 8 Νοέμβρη επιστολή από το κελί της απομόνωσης όπου κρατείται, απαντώντας στην παγκόσμια ημέρα δράσης που οργανώθηκε στις 22 Οκτώβρη.

«Η πολιτική της απομόνωσης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, των νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της νομοθεσίας για την απαγόρευση των βασανιστηρίων. Πρόκειται για μια συστηματική πρακτική δολοφονίας και καταστροφής της ανθρώπινης προσωπικότητας και σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεί μηχανισμό εφαρμογής θανατικής ποινής ενάντια σε μαχητές για την ελευθερία, ειδικά ενάντια σε εκείνους που βρίσκονται στην απομόνωση για πολλά χρόνια, όπως οι Hassan Salameh, Jamal Abu Hija, Ibrahim Hamed, Ahmed al-Maghrabi, Abdullah al-Barghouthi και άλλοι».

«Η πολιτική της απομόνωσης, η θανατική αυτή ποινή που επιβάλλεται σε φυλακισμένους και διοικητικούς κρατούμενους, δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα. Αποτελεί απόφαση των κατοχικών υπηρεσιών πληροφοριών, στο πλαίσιο ενός μυστικού φακέλου, στον οποίο δεν πρόσβαση κανείς παρά μόνο ο δικαστής ,ο οποίος ποτέ δεν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε απόφαση για απομόνωση κρατουμένων, ούτε έχει ποτέ ζητήσει να ξεκαθαριστεί ο μηχανισμός χρήσης της απομόνωσης».

«Η πολιτική της απομόνωσης στοχεύει στην ουσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπισμού, στο δικαίωμα των κοινωνικών σχέσεων μέσα από την απομόνωση από το περιβάλλον, και σημαίνει την στέρηση ακόμα και των ελάχιστων δικαιωμάτων που επιτρέπουν οι κανονισμοί της διοίκησης των Ισραηλινών φυλακών, όπως η πρόσβαση σε εφημερίδες, βιβλία και ρούχα. Αποτελεί επίσης, συλλογική τιμωρία των οικογενειών των φυλακισμένων, καθώς κάθε απόφαση απομόνωσης συνοδεύεται από 3μην απαγόρευση επισκεπτηρίου».

Ο Ahmad Sa'adat κλείνει την επιστολή του με ένα κάλεσμα: «Ο αγώνας των φυλακισμένων για ελευθερία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνεχιζόμενου αγώνα του λαού μας, ο οποίος θα τελειώσει μόνο με την ήττα της κατοχής σε ολόκληρη τη γη της Παλαιστίνης. Καλώ όλους τους ακτιβιστές και τις οργανώσεις να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα δράσης για την υπεράσπιση του αγώνα των φυλακισμένων γενικά, και, ειδικότερα, των φυλακισμένων που υποφέρουν στην απομόνωση»

Για τον Ahmad Sa'adat και τον αγώνα που γίνεται για την απελευθέρωσή του μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ και εδώ