Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

22 Οκτωβρίου: Να σταματήσει η απομόνωση/Λευτεριά στον Ahmad Sa'adat και σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους!

Ο φυλακισμένος Παλαιστίνιος ηγέτης Ahmad Sa'adat, προσφεύγει στη δικαιοσύνη την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2009, για την εκδίκαση ένστασης κατά της απομόνωσης των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων που βρίσκονται στις Ισραηλινές φυλακές. Πάρε μέρος στην εκστρατεία για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat και στήριξε τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και τον αγώνα τους για ελευθερία!
Ο Ahmad Sa'adat, Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, κρατείται εδώ και έξι μήνες σε απομόνωση στις φυλακές Ramon στην έρημο Naqab, όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Hadarim, μετά από 14 μέρες απομόνωσης. Ο Sa'adat, μαζί με άλλους εθνικούς και λαϊκούς ηγέτες της Παλαιστίνης, έχει δεχτεί πρακτικές απομόνωσης και κακοποίησης και έχει μεταφερθεί σε ειδική μονάδα απομόνωσης. Μέσα σε αυτή τη μονάδα, ο Sa'adat έχει περιοριστεί σε εσωτερική μονάδα απομόνωσης στην οποία απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμα και στους συγκρατούμενους του, στερούμενος βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τα προσωπικά του βιβλία έχουν κατασχεθεί ενώ του επιτρέπουν να διαβάζει εφημερίδες μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Απαγορεύονται οι επισκέψεις μελών της οικογένειας του– στην γυναίκα του Abla, αρνούνται εδώ και τρεις μήνες το αίτημα της να τον επισκεφτεί– καθώς και οι επισκέψεις των νομικών του συμβούλων. Επίσης απαγορεύεται να αγοράσει οτιδήποτε από το κυλικείο της φυλακής, ακόμα και τα τσιγάρα του, ενώ στο προαύλιο κυκλοφορεί με χειροπέδες στα χέρια και τα πόδια και του επιτρέπουν μιας ώρας γυμναστικής ή ψυχαγωγίας. Όλα αυτά έχουν «δικαιολογηθεί» από τις αρχές κατοχής σαν «τιμωρία» επειδή έδωσε δύο πακέτα τσιγάρα σε έναν συγκρατούμενο του. Η Σωφρονιστική Διοίκηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις των συντρόφων Παλαιστινίων κρατουμένων και των κρατουμένων με τις οικογένειες τους.

Ο Sa'adat ηγήθηκε του αγώνα ενάντια στην απομόνωση, ξεκινώντας τον Ιούλιο του 2009 απεργία πείνας που διήρκησε 9 ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση μεταφορά του στις φυλακές Ramon. Κατέθεσε ένσταση κατά της απομόνωσης και στις 22 Οκτωβρίου, 2009 προσφεύγει στο δικαστήριο.

Χρειάζεται την υποστήριξη σου στον αγώνα κατά της απομόνωσης των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων!

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ AHMAD SA'ADAT ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!

Δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιστίνη και σε όλο τον κόσμο σε ένδειξη υποστήριξης του Sa'adat από τις 16 έως 22 Οκτωβρίου, καλώντας για ελευθερία και δικαίωση του Sa'adat και όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων. Πάρε μέρος σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη σου ή την χώρα σου:

  1. Mοίρασε το φυλλάδιο για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat http://www.freeahmadsaadat.org/saadat-flyer.pdf
  2. Κάλεσε την Ισραηλινή Πρεσβεία ή το Προξενείο στην χώρα σου και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του Ahmad Sa'ada και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων. http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/Diplomatic+missions/
  3. Στείλε επιστολή στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και σε άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και να απαιτήσουν άμεσα την διαβεβαίωση του Ισραήλ ότι ο Ahmad Sa'adat και όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απαλλάσσονται από την ποινή απομόνωσης. Στείλε email (jerusalem.jer@icrc.org ) στην ΔΕΕΣ της οποίας η ανθρωπιστική αποστολή περιλαμβάνει και την παρακολούθηση των συνθηκών κράτησης, και ενημέρωσέ τους για την επείγουσα κατάσταση του Ahmad Sa'adat.
  4. Στειλε email στην Εκστρατεία γα την Απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat στο info@freeahmadsaadat.org, με ανακοινώσεις, αναφορές και πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές δράσεις που αναλάβατε και την διανομή των φυλλαδίων.

Ο Ahmad Sa'adat φυλακίστηκε το 2002 στις φυλακές της Παλαιστινιακής Αρχής, υπό την επίβλεψη Αμερικανών και Άγγλων φρουρών, μέχρι την βίαιη απαγωγή του από τις ισραηλινές δυνάμεις στις 14 Μαρτιου 2006 κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιδρομής στις φυλακές της Ιεριχώς. Στις 25 Δεκεμβρίου 2008 καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλάκισης. Είναι μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης και ένας από τους επιφανέστερους Παλαιστίνιους εθνικούς ηγέτες που κρατείται στις ισραηλινές φυλακές.

Ο Ahmad Sa'adat και σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, αντιμετωπίζοντας τα βασανιστήρια και τα εγκλήματα των Ισραηλινών. Σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό του Ahmad Sa'adat και όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων για να εναντιωθούμε στην κακοποίηση τους και να απαιτήσουμε την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων και όλης της Παλαιστίνης!

The Campaign to Free Ahmad Sa'adat