Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Κάλεσμα για το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ «Ελεύθερη Παλαιστίνη»

Πηγή:  www.stopthewall.org
28 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου, Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία

Η κατεχόμενη Παλαιστίνη βρίσκεται σε κάθε ελεύθερη καρδιά του κόσμου και ο σκοπός της συνεχίζει να εμπνέει αλληλεγγύη σε όλη την υφήλιο. Το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ «Ελεύθερη Παλαιστίνη» είναι η έκφραση του ανθρωπίνου ενστίκτου να ενωθούμε για την δικαιοσύνη και την ελευθερία και αποτελεί την ηχώ της εναντίωσης του παγκόσμιου κοινωνικού φόρουμ στην νέο-φιλελεύθερη ηγεμονία, την αποικιοκρατία και τον ρατσισμό, μέσα από αγώνες για κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εναλλακτικές που θα προάγουν την δικαιοσύνη, την ισότητα και την κυριαρχία των λαών. 
Το WSF «Ελεύθερη Παλαιστίνη» είναι η παγκόσμια συνάντηση των πλατιών λαϊκών και κοινωνικών κινητοποιήσεων από όλο τον κόσμο. Σκοπός του είναι: 
     *Να δείξει την δύναμη της αλληλεγγύης στα καλέσματα του παλαιστινιακού λαού και την ποικιλομορφία των πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν ως σκοπό να προάγουν την δικαιοσύνη και την ειρήνη στην περιοχή. 

     *Να βρεθούν δημιουργικές δράσεις που θα διασφαλίσουν την αυτοδιάθεση των Παλαιστινίων, την δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και την εκπλήρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, με το α) να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και η αποικιοκρατία όλων των αραβικών εδαφών και το γκρέμισμα του Τείχους, β) να διασφαλιστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Αραβό-Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ για πλήρη ισότητα γ) να εφαρμοστούν, προστατευτούν και προαχθούν τα δικαιώματα των παλαιστινίων προσφύγων για να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους, όπως ορίζει το Ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.

   *Να αποτελέσει έναν χώρο συζήτησης, ανταλλαγής ιδεών, στρατηγικών και σχεδιασμού για να βελτιωθεί η δομή της αλληλεγγύης.
Ακριβώς μετά από εξήντα πέντε χρόνια, όταν η Βραζιλία είχε την προεδρεία στην Γενική Συνέλευση των ΗΕ που αποφάσισε τον διαχωρισμό της Παλαιστίνης, θα φιλοξενήσει ένα διαφορετικό είδος παγκόσμιου φόρουμ: μια ιστορική ευκαιρία για τους λαούς του κόσμου να σταθούν εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις τους. Οι λαοί του κόσμου θα βρεθούν μαζί για να συζητήσουν νέα οράματα και αποτελεσματικές δράσεις που θα συνεισφέρουν στην δικαιοσύνη και την ειρήνη της περιοχής. 
Καλούμε όλες τις οργανώσεις, τα κινήματα, τα δίκτυα και τα σωματεία σε όλη την υφήλιο να πάρουν μέρος στο WSF «Ελεύθερη Παλαιστίνη» στις 28 Νοεμβρίου-1Δεκεμβρίου 2012 στο Πόρτο Αλέγκρε. Σας ζητάμε να συμμετάσχετε στην Διεθνή Επιτροπή για το WSF «Ελεύθερη Παλαιστίνη», που θα συσταθεί το συντομότερο δυνατό. Η συμμετοχή στο φόρουμ θα δυναμώσει δομικά την αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη, θα προάγει δράσεις για την εφαρμογή των νομίμων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και θα καταστήσει το Ισραήλ και τους συμμάχους του υπόλογους στο διεθνές δίκαιο. 

Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε την παγκόσμια αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, σε ένα νέο επίπεδο.

Παλαιστινιακή Προπαρασκευαστική Επιτροπή για το WSF «Ελεύθερη Παλαιστίνη» 2012