Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Σκοτώνοντας χωρίς συνέπειες: η νέα εκστρατεία που απειλεί την ατιμωρησία του Ισραήλ

Πηγή: mondoweiss.net 18 Μαΐου 2012

Το «Σκοτώνοντας χωρίς συνέπειες» είναι μια νέα εκστρατεία που καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να απαγγείλει κατηγορίες για τέλεση ποινικού αδικήματος στον Maxim Vinogradov, τον συνοριοφύλακα που πυροβόλησε τον Ziad Jilani σε ένα απλό τροχαίο ατύχημα, καθώς πήγαινε σπίτι του μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Al Aqsa. Η υπόθεση του Jilani χρησιμοποιείται για να αναδείξει το μείζον ζήτημα της αδιάκριτης χρήσης βίας από τους ισραηλινούς σε βάρος των Παλαιστινίων και την ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες και να καταστούν υπόλογοι. 
Από το site του «Σκοτώνοντας χωρίς Συνέπειες», διαβάζουμε:
Ο Ziad Jilani ήταν ένας αφοσιωμένος, τρυφερός πατέρας και σύζυγος που δολοφονήθηκε από τον Maxim Vinogradov, μέλος της Ισραηλινής συνοριοφυλακής, επειδή ενεπλάκη σε ένα μικρό τροχαίο ατύχημα. Ο θάνατος του αποδεικνύει ότι ανά πάσα στιγμή ένας Παλαιστίνιος μπορεί να σκοτωθεί, χαρακτηρίζοντας τον ως τρομοκράτη, κλείνοντας εστί την υπόθεση του θανάτου του. 
Από την αρχή της 2ης Ιντιφάντα, τουλάχιστον 6. 444 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Το ίδιο διάστημα, κανένας εβραίος Ισραηλινός στρατιώτης δεν έχει κατηγορηθεί για φόνο. 
Ο σκοπός μας είναι να καταστήσουμε υπόλογους τους Ισραηλινούς στρατιώτες για τις πράξεις τους και να σταματήσουν οι παράλογοι θάνατοι. 
Το βίντεο που ακολουθεί, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους δικηγόρους  Michael Sfard και Hassan Tabajah και την δημοσιογράφο Amira Hass και παρουσιάζονται νέες πληροφορίες για τον Vinogradov, όπως ενοχοποιητικά σχόλια που έκανε ο ίδιος στο facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αποκαλύπτουν μια άκρως ρατσιστική και βίαιη άποψη που έχει για τον κόσμο.