Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΑΙC: 9ο Διεθνές Σεμινάριο "Γέφυρες αντί Τείχη" 26-31/7/11

Το Εναλλακτικό Κέντρο Πληροφόρησης (AIC) σας προσκαλεί στο 9ο Διεθνές Σεμινάριο "Γέφυρες αντί Τείχη" από τις 26 έως 31 Ιουλίου 2011. Μετά την επιτυχία της 8ης Διεθνούς Κατασκήνωσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην 9η Διεθνή Πολιτική Κατασκήνωση «Γέφυρες αντί για Τείχη "- που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως 31 Ιουλίου 2011 στην Παλαιστίνη!

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Εναλλακτικό Κέντρο Πληροφόρησης (AIC), μια διεθνώς προσανατολισμένη, προοδευτική, κοινή Παλαιστίνιο-Ισραηλινή οργάνωση ακτιβιστών. Το AIC ασχολείται με τη διάδοση πληροφοριών, την πολιτική υπεράσπιση, τον ακτιβισμό και την κριτική ανάλυση της Παλαιστινιακής και Ισραηλινής κοινωνίας καθώς και της ισραηλινό-παλαιστινιακής διαμάχης. Προσπαθεί να προωθήσει την πλήρη ατομική και συλλογική κοινωνική, οικονομική, πολιτική και μεταξύ των φύλων ισότητα, την ελευθερία και τη δημοκρατία και την απόρριψη της φιλοσοφίας του διαχωρισμού.

Το AIC βρίσκεται στην Μπέιτ Σαχούρ / Βηθλεέμ (Δυτική Όχθη). Το σεμινάριο περιλαμβάνει διαλέξεις, διαδραστικές συναντήσεις με διάφορους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, πολιτικούς και συνεργαζόμενες οργανώσεις, καθώς και εκδρομές σε πολλά διαφορετικά σημεία της Δυτικής Όχθης και του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια 6 ημερών πλήρους προγράμματος στους συμμετέχοντες θα παρουσιαστεί μια εντατική και κριτική θεώρηση των πολιτικών και οικονομικών πτυχών της ισραηλινό-παλαιστινιακής σύγκρουσης, καθώς και της παλαιστινιακής και ισραηλινής κοινωνίας. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα τα κρίσιμα ζητήματα να κατανοήσουμε τις ρίζες της σύγκρουσης και τις τρέχουσες εξελίξεις: την ιστορία της σύγκρουσης και της ειρηνευτικής διαδικασίας, την πολιτική στρατηγική της κατοχής και των οικονομικών αποτελεσμάτων της, τη δομή της ισραηλινής κοινωνίας και τις μεγάλες προκλήσεις της παλαιστινιακής κοινωνίας, όπως η οικονομική ανάπτυξη και η αντίσταση σε συνθήκες κατοχής, καθώς και θέματα όπως η πολιτική καταπίεση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η του Ιούλη 2011 Κόστος Συμμετοχής: 350 € (1750 NIS), συμπεριλαμβανομένων το σύνολο του προγράμματος, εσωτερικές μεταφορές και διαμονή.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, και σας παρακαλούμε να διαβιβάσετε αυτή την ανακοίνωση σε πιθανά ενδιαφερόμενους φίλους, συναδέλφους ή μέλη της οικογενείας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.alternativenews.org
Τηλέφωνο Γραφείο Μπέιτ Σαχούρ 00972 2 2775444
aic.camps @ gmail.com