Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Ανακοινώσεις του ΚΚ Εργατών Τυνησίας

Προς την κοινή γνώμη

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό την ενορχηστρωμένη και συστηματική εκστρατεία άλλοτε εναντίον του και άλλοτε εναντίον της Γενικής Ένωσης Τυνήσιων Εργαζομένων ή του ενός ή του άλλου πολιτικού κινήματος.

Μεταξύ των ισχυρισμών στους οποίους βασίζεται αυτή η εκστρατεία συκοφάντησης είναι ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας βρίσκεται πίσω από τους βανδαλισμούς και τη βία, κάθε στιγμή, στην πρωτεύουσα ή σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αυτή η εκστρατεία έφτασε στο αποκορύφωμά της με το ψέμα ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας βρίσκεται πίσω από την απόδραση των κρατουμένων από τις φυλακές της Κασρίν και της Γκάφσα και ότι πλήρωσε διάφορα στοιχεία για να πραγματοποιήσουν βανδαλισμούς στη Σιλιάνα στις 26 του Απρίλη και στην Τύνιδα κατά τις τελευταίες ημέρες κλπ.

Λένε, μάλιστα, πως στόχος του Κόμματος είναι άλλοτε η «δημιουργία χάους», άλλοτε «διακοπή της διαδικασίας εκδημοκρατισμού» και άλλοτε η «επιβολή της αναβολής των εκλογών» που έχουν οριστεί για τις 24 Ιούλη κλπ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας, δηλώνει στην κοινή γνώμη ότι:

Οι πλευρές που βρίσκονται πίσω από τις πράξεις αυτές και είναι υπεύθυνες για τις βιαιότητες, δεν είναι άγνωστες από το Κόμμα και ούτε από όλους τους παρατηρητές των πολιτικών ζητημάτων της χώρας: είναι οι αντεπαναστατικές πλευρές, όπως αυτές του Συνταγματικού Δημοκρατικού Συναγερμού, η πολιτική αστυνομία, οι μεγαλο-καπιταλιστές που είχαν χυδαία πλουτίσει επί Μπεν ’λι και οι εγκληματικές συμμορίες που συνδέονται με το καθεστώς του.

Αυτές οι πλευρές αν προσπαθούν να απεικονίσουν το Κόμμα στην κοινή γνώμη ως εγκληματικό, που έχει μεθόδους οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις ιδέες του και με την πολιτική του αντίληψη και συμπεριφορά, είναι επειδή στέκεται δίπλα στο λαό, υπερασπιζόμενο την επανάσταση, τις ελευθερίες του και τις φιλοδοξίες του, ζητώντας την φυλάκιση όσων εγκλημάτησαν επί των δικαίων του.

Επίσης, αυτές οι πλευρές θέλουν με αυτές τις εγκληματικές επιχειρήσεις να διαστρεβλώσουν τους αγώνες του τυνησιακού λαού, να προσπαθήσουν να τους γυρίσουν προς τα πίσω και να βρουν δικαιολογίες για τη βία όπως αυτή ασκήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο στην Τύνιδα εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών και των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας θεωρεί υπεύθυνη την προσωρινή Κυβέρνηση και ειδικότερα τον Υπουργό Εσωτερικών για τη συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του Κόμματος και των αγωνιστριών και των αγωνιστών του, και ονομαστικά του σ. Χαμμά Χαμμάμι.

Ζητά τη διενέργεια μιας ανεξάρτητης έρευνας για όλες τις επιθέσεις και τις βιαιότητες που διαπράχτηκαν από την ημέρα του σχηματισμού της κυβέρνησης του Ας Σέμπσι, τον εντοπισμό των υπευθύνων και την ποινική λογοδοσία των εμπλεκομένων, όπως και την εφαρμογή των νόμων εναντίον τους, ανεξαρτήτως του θώκου που κατέχουν.

Επίσης, διαβεβαιώνει ότι οι εκστρατείες συκοφάντησής του δεν θα το κάνουν να λυγίσει και να μη συνεχίζει τους αγώνες του, σταθερά στο πλευρό του τυνησιακού λαού μέχρι να επιτύχει η επανάσταση τους στόχους της και να εξαλειφθεί πλήρως η τυραννία.

Εφιστά επίσης στον τυνησιακό λαό και ειδικότερα στη νεολαία τη δέουσα επαγρύπνηση εναντίον των συνομωσιών που εξυφαίνουν εναντίον της επανάστασης και των ελευθεριών του, για τις οποίες πλήρωσε βαρύ τίμημα για να τις αποκτήσει, και προκειμένου να μην τις απολέσει από τους εχθρούς της, όπως και στην αποκάλυψη και απομόνωση όσων διέπραξαν αυτές τις βιαιότητες, και, τέλος, να μην παρασυρθούν από προβοκάτσιες.

Τύνιδα 8 Μάη 2011
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας

Ανακοίνωση

Το τηλεοπτικό Κανάλι Νάμσα μετέδωσε το βράδυ της 7ης Μάη είδηση που συσχέτιζε το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας με την απόπειρα πυρπόλησης της έδρας της αστυνομίας στην Γκάφσα.

Προκαλώντας τέτοια σύγχυση και ασάφεια η κομματική οργάνωση της πόλης Γκάφσα του Κόμματος δηλώνει τα ακόλουθα:

1) Το αναφερόμενο συμβάν, ανεξαρτήτως της εγκυρότητάς του ή όχι, δεν ανάγεται καθόλου στις δράσεις της κομματικής οργάνωσης καθώς, και αυτό όπως και άλλα γεγονότα παρόμοια, δεν εκπροσωπούν τις μεθόδους δράσης μας και την αγωνιστική μας γραμμή

2) Η συσχέτιση του κόμματός μας με τέτοιες πυρπολήσεις ή δράσεις από το κανάλι Νάσμα ή από άλλα ΜΜΕ εντάσσεται σε ένα διευρυμένο σχέδιο που στοχεύει στη διαστρέβλωση της εικόνας του κόμματός μας και της φραγής του δρόμου για την περαιτέρω συμμετοχή των τέκνων του λαού μας στην υπεράσπιση της επαναστατικής του πολιτικής.

3) Οι προσπάθειες εμπλοκής του Κόμματός μας και άλλης επαναστατικής και προοδευτικής δύναμης που έχει ζήσει στο πετσί της τη χαλαρή ασφάλεια στη χώρα μας είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια υπονόμευσής του, πίσω από την οποία βρίσκονται υπολείμματα του δικτατορικού καθεστώτος και ειδικότερα τα πλέον αντιδραστικά υπολείμματά του στην πολιτική αστυνομία και μερικά άτομα του Συνταγματικού Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως και μερικοί από την μεγαλοαστική τάξη που σχετίζονται με το κυβερνών καθεστώς.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας
Κομματική Οργάνωση Γκάφσα
9 Μάη 2011