Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση του Παγκόσμιου Συνασπισμού για το Δικαίωμα Επιστροφής των Παλαιστινίων (Al Awda)

Πηγή: www.al-awda.org 16 Μαΐου 2011



Ο λαός θέλει να τελειώνει (το καθεστώς προσφυγιάς τους)…ο Λαός θέλει να γυρίσει

Ω, ηρωικές μάζες στην ιστορική Παλαιστίνη και στην εξορία

Οι πορείες για την επιστροφή, φέτος στις 15 Μαΐου, απέδειξαν σε όλους ότι ο λαός της Παλαιστίνης, σε όλες τις θέσεις, είναι ένας και ενωμένος και ότι η μακρινή παραμονή στην εξορία, δεν έχει αποδυναμώσει την επιθυμία του να επιστρέψει στα πατρογονικά σπίτια του. Αυτό που έγινε αυτή την μέρα στο Maroun al-Ras, Majdal Shams, και Karameh, όπως και στην ιστορική Παλαιστίνη και σε πολλές πρωτεύουσες στον κόσμο, επιβεβαιώνουν τον παραλογισμό των διαπραγματεύσεων, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων της Αμερικής. Έδειξαν επίσης τον κίνδυνο εξάρτησης των Δυτικών χωρών και ότι η ειρήνη με το αποικιοκρατικό κράτος του Ισραήλ, του ρατσιστικού διαχωρισμού και της κατοχής, είναι απάτη. Οι χθεσινές πορείες απέδειξαν ότι είναι μάταιο να παραβλέπουμε την επιθυμία του λαού και απέδειξαν ότι ο λαός μας έχει την ικανότητα και την θέληση να θυσιαστεί για το δικαίωμα στην επιστροφή, την αυτοδιάθεση και για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης, δημοκρατικής Παλαιστίνης.

Ω, αγωνιζόμενες μάζες, όπως σας χαιρετίζουμε και τιμούμε τους μάρτυρες, τους τραυματίες και τους φυλακισμένους της πορείας για την επιστροφή, σας τονίζουμε τα εξής:

Πρώτον: η Νάκμπα δεν είναι απλά μια μέρα που τιμούμε μια ανάμνηση, μια φορά τον χρόνο, αλλά έχει συνέχεια. Γι’ αυτό, τα γεγονότα και οι πορείες της επιστροφής θα συνεχίσουν όσο συνεχίζεται η Νάκμπα και μέχρι να καταφέρουμε να επιστρέψουμε σπίτια μας.

Δεύτερον: η ετοιμότητα του λαού να θυσιαστεί, χρειάζεται ένα μεγαλύτερο επίπεδο προετοιμασίας, οργάνωσης και δράσης από την πλευρά των πολιτικών μας δυνάμεων, των εθνικών θεσμών μας και των Παλαιστινίων πολιτών, για να γίνει μια δουλεία με σκοπό την διασφάλιση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων για την εξασφάλιση των εθνικών μας, αδιαμφισβήτητων δικαιωμάτων μας, και κυριότερα του δικαιώματος της επιστροφής και της εθνικής αυτοδιάθεσης.

Τρίτον: το να στηριζόμαστε στα ΗΕ για ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του’67, χωρίς να το συνδυάζουμε με την εξασφάλιση του δικαιώματος της άμεσης επιστροφής των προσφύγων στα πατρικά τους σπίτια, δείχνει τον δρόμο σε έναν νέο και μάταιο γύρο διεθνών και διπλωματικών διαβουλεύσεων, που δεν απευθύνονται στην ρίζα της σύγκρουσης και δίνει στην διεθνή κοινότητα μια νέα ευκαιρία ή καλύτερη μια δικαιολογία να αποποιηθεί των ευθυνών της προς τα δικαιώματα του λαού μας.

Τέταρτον: η ανάγκη να επανεξετάσουμε την πορεία της αντίστασης μας, οικοδομώντας ένα εθνικό, ενωτικό πρόγραμμα, οικοδομώντας την PLO στην βάση της δημοκρατίας, διασφαλίζοντας τις εκλογές του εθνικού συμβουλίου, που αντιπροσωπεύει όλο τον λαό μας, σε οποιαδήποτε θέση και που με την σειρά του μπορεί να εκλέξει μια παλαιστινιακή ηγεσία, ικανή να ανταποκριθεί στις ευθύνες σε αυτό το στάδιο. Αυτό έχει γίνει πια επιτακτική ανάγκη που δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο.

Δόξα και αιωνιότητα στους πιστούς μας μάρτυρες, σε όλη την ιστορία της αραβό-σιωνιστικής διαμάχης.

Θα επιστρέψουμε

16 Μαΐου, 2011