Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μαρόκο: Ανακοίνωση του Πανεθνικού Γραφείου του Δημοκρατικού Δρόμου

Ενώπιον των θυσιών του μαροκινού λαού και της συνέχισης των αγώνων του Κινήματος 20 Φλεβάρη, το καθεστώς υποχρεώθηκε στη λήψη μερικών μέτρων για να καλμάρει τη λαϊκή οργή. Μεταξύ αυτών ήταν η απελευθέρωση ενός αριθμού πολιτικών κρατουμένων, εκ των οποίων του αγωνιστή Σακίμπ Αλ Χαϊαρί και 5 κρατουμένων με αυτό που αποκαλείται «μαύρο φάκελο» (Μοχάμαντ Αλ Μαρουάνι, Μουσταφά Αλ Μού τασιμ, Αλ Αμίν Αρ Ρακάλα, Αμπντ Αλ Χαφίδ Ας Σαριτί, Αλ Αμπαντιλα Μα Αλ Αλαϊνίν). Επίσης, απελευθέρωσε προσωρινά το Σαλίμ Ατ Τάμεκ και 4 συντρόφους του. Το Πανεθνικό Γραφείο του Δημοκρατικού Δρόμου, που παρακολουθούσε αυτές τις υποθέσεις λεπτομερώς από την αρχή, οι οποίες αποτελούσαν προφανείς επιθέσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα στην ελευθερία γνώμης και έκφρασης και στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι:

- στέλνει τα συγχαρητήριά του στους απελευθερωμένους και εύχεται την επιστροφή τους στο πολιτικό κίνημα το οποίο λαμβάνει χώρα αυτό τον καιρό, για να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα αντίστασης στην τυραννία

- χαιρετίζει την απελευθέρωση της ομάδας των αγωνιστών γύρω από το Σαλίμ Ατ Τάμεκ και ζητά την παύση της δίωξής τους και την απόδοση όλων των δικαιωμάτων τους.

- Θέτει για άλλη μια φορά το αίτημα για την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και των κρατουμένων συνείδησης και την αποκάλυψη της τύχης των απαχθέντων, όπως και για τη λογοδοσία όλων των πολιτικών εγκληματιών.

Πανεθνικό Γραφείο 17/4/2011