Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η αντιπολίτευση καλωσορίζει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για έξοδο της χώρας από το πολιτικό αδιέξοδο

Πηγή: www.aldemokrati.org 27/3/2011

Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης τονίζουν για άλλη μια φορά πως η πολιτική λύση είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα από τις 14 Φλεβάρη. Επισημαίνουν, επίσης, πως οι έκνομες επιχειρήσεις τρομοκράτησης, οι δολοφονίες, οι πολιορκίες, οι συλλήψεις και οι επιθέσεις σε πολίτες, όπως και οι απαγωγές τους στα στρατιωτικά και αστυνομικά οδοφράγματα, δεν θα επιλύσουν την κρίση, η οποία επιδεινώνεται με την αύξηση του αριθμού των μαρτύρων, των τραυματιών και των συλληφθέντων. Πρόκειται περί μιας κατάστασης την οποία προσπαθεί η εξουσία, μέσω της τρομοκράτησης και της γλώσσας της βίας, να επιβάλει ως πολιτική πραγματικότητα, η οποία, όμως, είναι διαφορετική από αυτή που επιζητεί ο λαός του Μπαχρέιν.

* Οι πολιτικές δυνάμεις που υπογράφουν αυτή την ανακοίνωση πιστεύουν πως ο διάλογος μεταξύ την πολιτικής αντιπολίτευσης και των κυβερνώντων είναι το πιο πρόσφορο μέσο για την έξοδο της χώρας από το πολιτικό αδιέξοδο. Και σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις καλωσορίζουν τις προσπάθειες που ανακοίνωσαν πολλές πλευρές που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτόν, και πρώτα από όλα την διαμεσολάβηση του Κουβέιτ, όπως ανακοίνωσε από τα ΜΜΕ.

* Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης τονίζουν τη νόμιμη απαίτησή τους για άμεσο τερματισμό των δολοφονικών επιχειρήσεων και των στοχοποιήσεων πολιτών σε πολλές περιοχές, άμεσο τερματισμό των πογκρόμ συλλήψεων και επιδρομών σε σπίτια ηγετικών στελεχών πολιτικών δυνάμεων, προσωπικοτήτων και αγωνιστών, όπως και την απαίτησή τους για άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, κρατουμένων και φυλακισμένων, όπως και το να επιτραπεί στους δικηγόρους τους να τους επισκεφτούν και να γνωστοποιηθεί ο χώρος κράτησής τους.

* Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στέκονται ιδιαίτερα στις διώξεις που υφίστανται διάφορες ομάδες του πληθυσμού εξαιτίας της στάσης τους και των απόψεών τους, μεταξύ των οποίων, φοιτητές στο εξωτερικό, για τους οποίους αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και Εκπαίδευσης να τους διακόψει τις υποτροφίες, να τους φέρει πίσω και να τους απειλεί για το ακαδημαϊκό τους μέλλον εξαιτίας της άσκησης του νόμιμου δικαιώματός τους της έκφρασης της άποψής τους, όπως και αυτές που υφίστανται εργάτες και υπάλληλοι, και που φτάνουν ως τον αυθαίρετο προπηλακισμό τους, αλλά και καθηγητές του πανεπιστημίου του Μπαχρέιν που υποβάλλονται σε ανακρίσεις.

* Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό όλων αυτών των πρακτικών, τις οποίες καταγγέλλουμε, όπως και απαιτούμε από τις κυβερνητικές αρχές να σταματήσουν την καλλιέργεια μίσους που διασπείρουν μέσω των επίσημων μηχανισμών ενημέρωσης.



Οι πολιτικές δυνάμεις:

Πατριωτική Ισλαμική Ομόνοια (Ουεφάκ), Πατριωτική Δημοκρατική Δράση (Ουέντ), Προοδευτικό Δημοκρατικό Φόρουμ, Εθνικός Δημοκρατικός Συνασπισμός, Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση, Ισλαμική Δράση (Αμάλ),. Πατριωτική Αδελφότητα, Πατριωτικός Συνασπισμός