Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Τυνησία: Ανακοινώσεις της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Τυνησίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας για την επίσκεψη της Κλίντον


Η Κλίντον στην Τυνησία για ποιο λόγο;


Πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα στις 17 Μάρτη 2011 η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Τυνησία δήθεν για να στηρίξει την επανάσταση της 14ης Γενάρη. Στην πραγματικότητα, όμως, ο στόχος της είναι η παροχή βοήθειας στην σταθεροποίηση των δεσμών των ΗΠΑ με τη νέα κυβερνητική ομάδα μετά τη φυγή του δικτάτορα στη σκιά του οποίου ζούσαμε επί 23 χρόνια και ο οποίος αποτελούσε το δεξί τους χέρι, τον προστάτη των συμφερόντων τους και τον πιστό τους ακόλουθο: ενός δικτάτορα που δέσμευε με την τυραννία του, τον τυνησιακό λαό στα συμφέροντα των μονοπωλιακών τους εταιριών που λεηλατούσαν τον πλούτο και τους πόρους της χώρας και δέσμευαν την οικονομία μας και την περιόριζαν σε ευάλωτους τομείς που δεν ανταποκρίνονταν στις ιδιαίτερες ανάγκες της Τυνησίας, αλλά στη λαιμαργία των μεγάλων παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο του παγκόσμιου καταμερισμού εργασίας ο οποίος δεν είχε άλλο αποτέλεσμα παρά τη φτώχεια και την ανεργία (πάνω από 14% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) και από ενίσχυση των ταξικών και περιφερειακών ανισοτήτων.

Αυτή η επίσκεψη δεν μπορεί να φέρει κάτι άλλο από την επέκταση των ασύμμετρων σχέσεων τις οποίες ρίζωσε το αιματηρό καθεστώς της 7ης Νοέμβρη (σ.μετ.1987, του Μπεν ’λι) και τη συνέχιση στην απαρχαιωμένη γραμμή στην οποία κινήθηκε η Τυνησία επί 4 δεκαετίες και συνιστούσε άρνηση της απόδοσης του δικαιώματος στους Τυνήσιους να τερματίσουν την Κηδεμονία, μετά τη συντριβή του συστήματός της από τη θριαμβευτική επανάσταση, του δικαιώματος για πραγματική ανεξαρτησία που θα προστατεύει την αξιοπρέπεια των τυνήσιων.

Γι αυτό και η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Τυνησίας:

-καλεί κάθε πολιτικά ευαίσθητο άνθρωπο, κόμματα και ρεύματα, οργανώσεις και κοινωνικές συλλογικότητες και γενικά το λαϊκό κίνημα, σε κινητοποίηση για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη αυτής της αμερικανικής κουστωδίας και την στήριξή μας στον αγώνα όλων των αραβικών λαών για την πραγματική λαϊκή και δημοκρατική αλλαγή.

-Η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Τυνησίας θεωρεί πως αυτή η επίσκεψη εντάσσεται στον κύκλο της περιοδείας που πραγματοποιεί η Κλίντον, με αφετηρία την Αίγυπτο, για την εξασφάλιση των στρατηγικών της συμφερόντων και την ασφάλεια της σιωνιστικής οντότητας στην περιοχή, μέσω της αναζήτησης νέων Δούρειων Ίππων, πράγμα που απαιτεί το μέγιστο βαθμό επαγρύπνησης εναντίον αυτών των δολοπλοκιών.

-Καταλογίζει την ευθύνη στην κυβέρνηση του Κάεντ Ας Σέμπσι και προειδοποιεί για την αναπαραγωγή αυτή του προτύπου του Μπεν ’λι και για την κατάπνιξη της επανάστασης της 14 Γενάρη και των φιλοδοξιών της για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

-Αυτή η επίσκεψη αποδεικνύει πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το Συμβούλιο για την Προστασία της Επανάστασης ως της αρχής που θα επιβλέπει και θα σταματά τις μονομερείς αποφάσεις της τωρινής κυβέρνησης και ως εγγύησης για την αποφυγή να υπάρχουν ξανά κάποιοι, εντός ή εκτός χώρας, που θα αποφασίζουν για την πορεία της επανάστασης.


Δόξα στους μάρτυρες.

Όχι στην κηδεμόνευση την Τυνησίας

Ζήτω οι αγώνες των αραβικών λαών εναντίον των θυτών τους

Όχι στα αμερικανικά συμφέροντα στην τυνησιακή γη



Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Τυνησίας
Τύνιδα, 17 Μάρτη 2011



Έξω η Χίλαρι Κλίντον από την Τυνησία

Πραγματοποιεί η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επίσκεψη στην Τύνιδα ημέρα Τετάρτη 16 Μάρτη. Δεν είναι μυστικό ότι ο σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι η επιθεώρηση της κατάσταση στην Τυνησία και η διαβούλευση με τη μεταβατική κυβέρνηση γύρω από την κατάσταση στη Λιβύη η οποία κάνει τις ΗΠΑ και μερικούς συμμάχους της να εξυφαίνουν την ανάμειξή τους σε αυτή.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας καταγγέλλει κάθε ανάμειξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις Υποθέσεις της χώρας. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, που στήριξε το δικτατορικό καθεστώς από την αρχή της δημιουργίας του, δεν έχει συμφέρον από την δημιουργία ενός συστήματος πραγματικής δημοκρατίας στην Τυνησία που θα ενσαρκώνει τη θέληση του λαού, και θα αντανακλά την ανεξαρτησία των εθνικών αποφάσεων. Το αντίθετο: αυτό που μπορεί να φέρει η Χϊλαρι Κλίντον στις αποσκευές της είναι η συνωμοσία εναντίον της επανάστασης και η ο περιορισμός της στην ανασυγκρότηση του παλιού καθεστώτος με τρόπο ώστε να μην ξεφεύγει η κατάσταση στην Τυνησία από την επίβλεψή της. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας, επίσης, καταγγέλλει κάθε αμερικανο-δυτική ανάμειξη στις υποθέσεις της Λιβύης κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα, γιατί αυτή η ανάμειξη δεν έχει άλλο στόχο παρά την ηγεμονία στην αδελφή αυτή χώρα και την κυριαρχία επί των πλουτοπαραγωγικών της πηγών, με την εγκαθίδρυση μιας προδοτικής κυβέρνησης σε αυτή και τη μετατροπή της σε ένα νέο Ιράκ.

Ο λαός της Λιβύης είναι ο πρώτος και ο τελευταίος υπεύθυνος για τον καθορισμό της μοίρας του και είναι ικανός για την πραγματοποίηση της επανάστασης εναντίον της τυραννίας χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική ανάμειξη.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας καλεί τους Τυνήσιους και τις Τυνήσιες σε διαμαρτυρία εναντίον της υπουργού εξωτερικών του αμερικανικού ιμπεριαλισμού Χϊλαρι Κλίντον και κάθε αμερικανο-δυτικής ανάμειξης εναντίον της επανάστασης στη χώρα μας και στην αδελφή Λιβύη.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας
Τύνιδα, 16 Μάρτη 2011