Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση 7 πολιτικών κομμάτων για την επίθεση δυνάμεων του Μπαχρέιν και της Σ.Αραβίας έναντιον διαδηλωτών στην πλατεία των Μαργαριταριών

Τα πολιτικά κόμματα που υπογράφουν την ανακοίνωση εκφράζουν τη λύπη τους για τη συνειδητά βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού του Μπαχρέιν και οι σαουδαραβικές δυνάμεις κατοχής στους διαδηλωτές της πλατείας των Μαργαριταριών, χρησιμοποιώντας πλήθος όπλων, από ελικόπτερα τύπου Απάτσι και τανκς, με πραγματικά πυρά, σήμερα το πρωί. Αυτή η επίθεση έλαβε χώρα χωρίς καν να προηγηθεί προειδοποίηση στους διαδηλωτές, που επέστρεψαν στην πλατεία έπειτα από τη σφαγή της Ματωμένης Πέμπτης, υπό την προστασία του α.μ. του πρίγκηπα Σαλμάν Μπιν Χάμαντ Ουάλι που διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχει επίθεση στους διαδηλωτές, ως ένα πρώτο δείγμα δημιουργίας του κατάλληλου για πανεθνικό διάλογο κλίματος.

Τα παρακάτω πολιτικά κόμματα καταγγέλλουν, επίσης, την περικύκλωση και την επίθεση, από τις δυνάμεις του στρατού του Μπαχρέιν και τις σαουδαραβικές δυνάμεις, στους γιατρούς και τους τραυματίες στο νοσοκομείο Σαλμανίγια, την παρεμπόδιση της πρόσβασης των ασθενοφόρων και του ιατρικού προσωπικού στους τραυματίες στην πλατεία, όπως επίσης και την παρεμπόδιση της μεταφοράς των τραυματιών σε άλλα ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία. Όλα αυτά μαρτυρούν τον εκ των προτέρων σχεδιασμό και πρόθεση της εξουσίας για δολοφονίες διαδηλωτών, και παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις οποίες έχει μάλιστα υπογράψει η κυβέρνηση του Μπαχρέιν.

Όλα αυτά, επίσης, δείχνουν την ανησυχία των πολιτικών κομμάτων που υπογράφουν το κείμενο για την έλλειψη σοβαρότητας του διαλόγου που δηλώνει το καθεστώς ότι θέλει να κάνει και συνιστούν ένα κρίκο στην αλυσίδα των αρνητικών στάσεων των συμβόλων της εξουσίας έναντι της αντιπολίτευσης. Δείχνουν επίσης την εγκυρότητα των αιτημάτων της αντιπολίτευσης για την αναγκαιότητα διεθνών εγγυήσεων σε οποιαδήποτε συμφωνία υπάρχει με το καθεστώς. Συνεπώς, τα πολιτικά κόμματα που υπογράφουν το κείμενο θεωρούν πως αυτή η βίαιη επίθεση του καθεστώτος ακυρώνει τις προηγούμενες προσπάθειες για διάλογο και υποσκάπτει την αξιοπιστία του καθεστώτος και των υποσχέσεών του για την υλοποίηση πραγματικών μεταρρυθμίσεων που θα ξαναδίνουν την εξουσία στο λαό, από τον οποίο θα πηγάζουν και όλες οι εξουσίες.

Για αυτό το λόγο, τα πολιτικά κόμματα που υπογράφουν το κείμενο αυτό καλούν τα παιδιά του λαού μας στη συνέχιση της επίδειξης αυτής της αποφασιστικότητας και της ειρηνικής αντίστασης, όπως και στη λήψη από τη μεριά τους μέτρων προστασίας. Δηλώνουν πως οι μάζες έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις πολιτικές τους απόψεις και να διαδηλώνουν ειρηνικά. Καλούν επίσης τη διεθνή κοινότητα, τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών και τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης να αναλάβουν τις ηθικές ευθύνες τους έναντι του λαού του Μπαχρέιν με την άμεση κινητοποίησή τους για τον τερματισμό της βίαιης επίθεσης στα άοπλα παιδιά του λαού, προτού οι δυνάμεις του στρατού του Μπαχρέιν και οι σαουδαραβικές κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποιήσουν όλα τα βαριά όπλα. Τέλος, απαιτούν από τους κυβερνώντες να απομακρύνουν το κλίμα ανάμειξης των γειτόνων στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Και για κάτι τέτοιο είναι αναγκαία η αποχώρηση των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων χωρών του Κόλπου άμεσα!

16 Μάρτη 2011

Ισλαμική Εθνική Ομόνοια (Ουεφάκ), Πατριωτική Δημοκρατική Δράση (Ουέντ), Προοδευτικό Φόρουμ. Εθνικός Συνασπισμός, Ισλαμική Δράση (Αμάλ), Πατριωτική Αδελφότητα, Πατριωτικός Συνασπισμός