Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο Sa'adat χαιρετίζει την Επανάσταση της Αιγύπτου και καλεί τους Παλαιστίνιους να ανατρέψουν την κατοχή και την διαίρεση

Πηγή: freeahmadsaadat.org 20/2/2011

Ο Ahmad Sa'adat, ο φυλακισμένος εθνικός ηγέτης, μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης και Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, έστειλε μήνυμα χαιρετισμού προς την Αιγυπτιακή Επανάσταση και τα κατορθώματα της και στον θρίαμβο του αιγυπτιακού λαού πάνω στο διεφθαρμένο αιγυπτιακό καθεστώς.

Ο Sa'adat έστειλε το μήνυμα μέσω ενός δικηγόρου από τον Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων που τον επισκέφτηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Ο Sa'adat βρίσκεται στην απομόνωση στην φυλακή Nafha κι έχει ελάχιστες ευκαιρίες να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο, ενώ του απαγορεύεται η πρόσβαση σε βιβλία και μέσα ενημέρωσης, όπως και η επαφή με άλλους κρατούμενους ή μέλη της οικογένειας του.

Όπως είπε ο δικηγόρος τους, ανυπομονούσε να εκφράσει την χαρά του για την επανάσταση της Αιγύπτου. Ο Sa'adat την χαρακτήρισε ως έναν θρίαμβο της αποφασιστικότητας και της θέλησης του αιγυπτιακού λαού, ειδικά της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων και ότι αυτό το εθνικό δημοκρατικό κίνημα ξεκίνησε με την ανατροπή του καθεστώτος, στο πλαίσιο της εξουδετέρωσης όλων των θεσμών και ελεγκτικών μηχανισμών του παλιού καθεστώτος, που δημιούργησε την βάση της τυραννίας και της διαφθοράς και χτίζοντας μια σύγχρονη δημοκρατία πάνω στα συντρίμμια του.

Ο Sa'adat είπε στο μήνυμα του ότι το πιο σημαντικό κατόρθωμα της επανάστασης θα είναι η ίδρυση ενός κοινωνικού κράτους που θα βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην μορφή του και στο περιεχόμενο του, την κοινωνική δικαιοσύνη, που θα νομιμοποιηθεί μέσα από δίκαιες και διαφανείς δημοκρατικές εκλογές που θα περιλαμβάνουν όλες τις τάσεις του αιγυπτιακού λαού. Τόνισε την σημασία της μαζικής λαϊκής συμμετοχής στην νέα δημοκρατική Αίγυπτο που θα σπάσει τις αλυσίδες εξάρτησης από το οικονομικό και πολιτικό σύστημα της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης και θα αποκαταστήσει τον ρόλο της Αιγύπτου στην πολιτισμική και πολιτική ιστορία ως ηγέτιδα στο αραβικό απελευθερωτικό κίνημα και ως η δύναμη που θα ενώσει το αραβικό έθνος.

Είπε επίσης ότι είναι φυσιολογικό πως η νίκη του λαού της Τυνησίας και της Αιγύπτου θα επηρεάσει την απελευθέρωση του αραβικού λαού να ανατρέψει όλα τα συστήματα διαφθοράς, τυραννίας και καταπίεσης και ότι αυτή η νίκη θα έχει μεγάλη και θετική απήχηση στον εθνικό μας σκοπό. Ο Sa'adat είπε ότι ο παλαιστινιακός λαός πρέπει να ανατρέψει τον διαχωρισμό και την κατοχή και να καταφέρει την εθνική ενότητα για να ξαναχτίσει το εσωτερικό του σπιτιού του και εδικά την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.