Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δημοκρατικός Δρόμος χαιρετίζει ένθερμα τη νεολαία του κινήματος 20 Φλεβάρη

Πηγή:www.annahjaddimocrati.org

και ανακοινώνει τη συνέχιση της συμμετοχής του στους αγώνες του λαού μας για ένα σύστημα δημοκρατικό

Στη συνεδρίασή του στις 21 Φλεβάρη 2011, το Πανεθνικό Γραφείο του Δημοκρατικού Δρόμου, εξέτασε τα ως τώρα αποτελέσματα και τις προοπτικές του κινήματος διαμαρτυρίας στο οποίο κάλεσε η νεολαία 20 Φλεβάρη, και ανταποκρίθηκε σε αυτό όλος ο μαροκινός λαός, και το οποίο εκφράζεται με πορείες και ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλειοψηφία των περιοχών του Μαρόκου. Οι διαδηλώσεις αυτές έχουν σφραγιστεί από τον ειρηνικό, ενθουσιώδη και ενιαίο τους χαρακτήρα, ως προς την οργάνωση και τα συνθήματα. Και με αυτή την ευκαιρία, το Πανεθνικό Γραφείο ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1) Εκφράζει την εκτίμηση και το θαυμασμό του για το λαϊκό κίνημα 20 Φλεβάρη, καθώς αποδεικνύει την ωριμότητά του, τη συνειδητότητά του και την ετοιμότητά του για αγώνα για την ανάδειξη ενός νέου Μαρόκου, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας.

2) Αξιολογεί θετικά το ενωτικό πνεύμα από το οποίο διακατέχονται όλες οι πολιτικές, συνδικαλιστικές και πολιτιστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε αγωνιστική προσωπικότητα. Για να εκφράζονται όλοι από αυτό το κίνημα, υψώθηκε ένα αποτρεπτικό φράγμα απέναντι στις μανούβρες των οπισθοδρομικών δυνάμεων και στις προσπάθειες παρέκκλισης του κινήματος από τους σκοπούς του που έχει διατυπώσει η μαχόμενη νεολαία μας.

3) Καταγγέλλει τα εμπόδια που θέτει το σύστημα για τη διάλυση του κινήματος, τη διάχυση ενός κλίματος φόβου στις μάζες και τις προκλήσεις από τις ορδές των στρατολογηθέντων αλητών στις 20 Φλεβάρη.

4) Χαιρετίζει ένθερμα τις μάζες του λαού μας και κάθε αγωνιζόμενη δύναμη για αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα που πέτυχαν στις 20 Φλεβάρη παρά την ακινητοποίηση των μέσων μεταφοράς, τραίνων και λεωφορείων, και την τοποθέτηση εμποδίων για την παρακώλυση της συγκοινωνίας, παρά το μπλακ άουτ των επίσημων μέσων ενημέρωσης και παρά τη συγχορδία διάδοσης ψευδών ειδήσεων που μάταια προσπαθούσαν να μειώσουν το μέγεθος της πορείας.

5) Καταγγέλλει την προσπάθεια αμφισβήτησης του ειρηνικού χαρακτήρα αυτού του κινήματος μέσω της επικέντρωσης στα μεμονωμένα περιστατικά βίας μετά το τέλος των διαδηλώσεων, που τα εκμεταλλεύτηκαν οι κατασταλτικές δυνάμεις για να κατευθύνουν το τυραννικό τους μένος εναντίον των διαδηλωτών και, γενικά, μεμονωμένων πολιτών, ειδικά στις πόλεις Ιμζούρεν, Αλ Χουσέιμα, Μαρακές, Σεφρού, Φες, Ραμπάτ, Αγκαντίρ κλπ, με σκοπό τον εκφοβισμό των μαζών, ώστε να τους αποθαρρύνουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις διαμαρτυρίες.

6) Καταγγέλλει τη βία που άσκησε η εξουσία μέσω όλων των οργάνων της, είτε ανεπίσημων, μέσω των αλητών, είτε επίσημα, μέσω της βίαιης και εκφοβιστικής επίθεσης από ομάδες της αστυνομίας με πολιτικά. Αυτή η βία η οποία έπληξε πολλούς πολίτες και αγωνιζόμενους, μεταξύ των οποίων τον Αζ Αντίν Αλ Μαντζαλί (Τοπικό Γραμματέα του Δημοκρατικού Δρόμου στη Σεφρού), και τον Αμπντ Αλμούνα (αγωνιστή τον ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος του Συλλόγου Ανέργων στη Σεφρού) και πολλούς συνδικαλιστές, πολιτικούς και αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της νεολαίας 20 Φλεβάρη, μεταξύ των οποίων την Χαντίτζα Ριάντι (πρόεδρο του Μαροκινού Συλλόγου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), τη Ραμπία Αλ Μπουζίντι, την Ζάινα Αουμπίχι, τον Ιούνις Μπανέμπου, τον Οσάμα Αλ Χαλιγί, τη Χαντίτζα Αλ Χάλιντι, τη Χιλάλα Ρουζκι, τη Σούλμα Μααρούφ, τον Ιντρις Αουμάχεντ, το Μουχάμαντ Ασσάμπρ, το Σαϊντ Αουλαχάτζ, και τον Μουχάμαντ Αλεούνι (Συντονιστή του Δημοκρατικού Δικτύπου Αλληλεγγύης στο Λαό)(Ραμπάτ) κλπ

7) Απαιτεί την άρση των μπλόκων που μπήκαν σε διάφορες πόλεις όπως: την Ιμζούρεν, τη Μπνί Μπουάιας το Σέφρου κλπ και απαιτεί την απελευθέρωση των πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν ως σχετιζόμενοι με το τρέχον κίνημα διαμαρτυρίας.

8) Δηλώνει πως οι διαδηλώσεις της 20ης Φλεβάρη συνιστούν μια ποιοτική στροφή στην ιστορία του Μαρόκου: καθώς για πρώτη φορά κατεβαίνουν στο δρόμοι οι μάζες με κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα και είναι ενωμένες στο πολιτικό σύνθημα για την πτώση της τυραννίας και της μονοπρόσωπης εξουσίας και για τη δημιουργία ενός πραγματικά δημοκρατικού συστήματος.

9) Ανακοινώνει την υποστήριξή του στην απόφαση του κινήματος 20 Φλεβάρη για τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο στις 26 και τις 27 Φλεβάρη, και δηλώνει τη συμμετοχή των αγωνιστών και αγωνιστριών του Δημοκρατικού Δρόμου σε αυτές, καλώντας τις λαϊκές μάζες να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αυτό το αγωνιστικό κίνημα με ζέση, για την υλοποίηση των αιτημάτων για

- Τερματισμό του απολυταρχικού συστήματος μονοπρόσωπης εξουσίας
- Διάλυση όλων των μυστικών κατασταλτικών μηχανισμών και παράλληλα, αποπομπή των υπευθύνων για τα πολιτικά εγκλήματα, όπως και παραπομπή σε δίκη αυτών και κάθε διεφθαρμένου και καταχραστή του δημοσίου χρήματος και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
- Διάλυση όλων των «εκλεγμένων» θεσμών και της τωρινής κυβέρνησης λόγω έλλειψης λαϊκής και δημοκρατικής νομιμοποίησης
- Σύνταγμα δημοκρατικό, που θα το έχει εκπονήσει μια Συντακτική Συνέλευση, και θα ενσαρκώνει τη θέληση του Μαροκινού Λαού, θα θεσπίζει την ισότητα ανδρών και γυναικών και θα αναγνωρίζει το βερβερικό πολιτισμό ως εθνικό και τη γλώσσα ως επίσημη.
- Εκλογές ελεύθερες και δίκαιες, που θα εξασφαλίζουν ευκαιρίες σε όλες τις δυνάμεις, όπως και τερματισμό της ανάμειξης του Υπουργείου Εσωτερικών στην πολιτική ζωή της χώρας.
- Οριστικό τέλος στη σπάταλη οικονομία και υιοθέτηση οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις ανάγκες του μαροκινού λαού, θα παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες και απασχόληση σε όλους, και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εθνικού πολιτισμού με το άνοιγμά του στις πανανθρώπινες προοδευτικές δημιουργίες και με το άνοιγμα των Μέσων Ενημέρωσης σε όλες τις απόψεις και τις ιδέες και τη συμβολή τους στην έγκυρη δημοσιοποίηση ενός ελεύθερου και δημοκρατικού διαλόγου.

10) Καλεί με όλη του τη δύναμη τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, προσωπικότητες και οργανώσεις, σε συμμετοχή τους στο κίνημα του λαού του Μαρόκου, για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού και δίκαιου συστήματος, που θα εγγυάται μια αξιοπρεπή ζωή για όλους: απευθύνει έκκληση στις δημοκρατικές δυνάμεις σε δράση για την ταχύτατη δημιουργία ενός πανεθνικού μετώπου αγώνα για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη: επισημαίνει με όλη του τη δύναμη την αναγκαιότητα για ενότητα και αλληλεγγύη και για την απόρριψη κάθε φαινομένου υποταγής, και για την επικέντρωση στην πύκνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στην τυραννία και τα σύμβολά της.

11) Καταγγέλλει, στο όνομα των αγωνιστών και των αγωνιστριών του Δημοκρατικού Δρόμου, τις σφαγές που διαπράττει το δικτατορικό καθεστώς της Λιβύης εναντίον του αγωνιζόμενου λιβυκού λαού και καλεί με όλη του τη δύναμη τις δυνάμεις που αγαπούν την ελευθερία και την ειρήνη στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο σε αγώνα για τη σωτηρία του λιβυκού λαού και την παραπομπή σε δίκη των συμμοριών του Καντάφι.

Το Πανεθνικό Γραφείο
21/2/2011