Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το PFLP αναστέλλει την συμμετοχή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της PLO διαμαρτυρόμενο για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις

Πηγή: www.pflp.ps/english/, 25/9/2010

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 25 Σεπτεμβρίου, 2010, ότι θα αναστείλει την συμμετοχή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της PLO, ως απάντηση στην επιστροφή του Abu Mazen στις διαπραγματεύσεις και στην παράνομη «έγκριση» της Εκτελεστικής Επιτροπής μιας τέτοιας επικίνδυνης πράξης.

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Ραμάλα, με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα σύντροφο Abdel-Rahim Mallouh και τα μέλη του πολιτικού γραφείου, τους συντρόφους Khalida Jarrar και Omar Shehadeh, το Μέτωπο προειδοποίησε για τις σοβαρές συνέπειες και τις επιπτώσεις που έχει η πολιτική παραχωρήσεων και κατευνασμού των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ακολουθεί η δήλωση που εξέδωσαν:

Πολιτική Δήλωση που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Προς τις μάζες του παλαιστινιακού λαού μας, που μάχονται στην Παλαιστίνη και την Διασπορά..

Προς τις μάζες του ένδοξου Αραβικού Έθνους μας,

Σήμερα κάνουμε αυτή την δήλωση, σύμφωνα με την πλήρη εθνική και ιστορική ευθύνη μας και με υψηλό επίπεδο συνείδησης των σοβαρών κινδύνων των πολιτικών εξελίξεων για τον λαό μας, σε Αραβικό και Παλαιστινιακό επίπεδο. Μετά την πράξη της ηγεσίας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης να επιστρέψει στις άμεσες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των Σιωνιστών, υπό την αιγίδα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, η Κεντρική Επιτροπή του PFLP συναντήθηκε έκτακτα για να συζητήσει τις εξελίξεις και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Πρώτον: Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τηρεί σταθερά την κατηγορηματική στάση του και απορρίπτει τις Συμφωνίες του Όσλο του 1993, και είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για την επικίνδυνη προσέγγιση και τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχαν στον παλαιστινιακό σκοπό, στο πρόγραμμα και στον Χάρτη της PLO και στον παλαιστινιακό εθνικό αγώνα. Η απόφαση για επιστροφή σε άμεσες συνομιλίες, είναι κάτι που έχει αποτύχει εδώ και δύο δεκαετίες. Είναι προσβολή στο αίμα του λαού μας, που χύθηκε στην Ιντιφάντα του Al-Aqsa, το 2000 και αντιπροσωπεύει την επιμονή της ηγεσίας της PLO να συνεχίσει το καταστροφικό μονοπάτι του Όσλο, παρ’ όλες τις άσχημες συνέπειες για τον λαό μας. Αυτή η εξέλιξη θέτει τον παλαιστινιακό σκοπό στα χέρια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, τον θέτει υπόλογο στις προσταγές τους, που έχουν ως στόχο να εξαφανίσουν τα αναφαίρετα ιστορικά και εθνικά δικαιώματα του λαού μας, ειδικά το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και το δικαίωμα ιθαγένειας και κατοχής γης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στα κατεχόμενα εδάφη του 1948. Οι άμεσες συνομιλίες βοηθούν επίσης να σπάσει η αυξανόμενη διεθνής απομόνωση της σιωνιστικής οντότητας, να προστατευτούν οι αρχηγοί τους για να μην τεθούν υπόλογοι και υποστούν τις συνέπειες για τα εγκλήματα και τις σφαγές τους και να υπονομευτεί η αυξανόμενη διεθνής αλληλεγγύη προς τον λαό μας και τα δικαιώματα του. Παρέχουν κάλυμμα στις πρακτικές και την πολιτική της κατοχής να χτίζει εποικισμούς, να δημεύει την γη, να εκδιώκει, να αρπάζει, να φυλακίζει και να σκοτώνει. Επιπλέον διαβρώνουν την εθνική παλαιστινιακή θέση και τις εθνικές σταθερές και συνεισφέρουν στο να βαθύνει περισσότερο ο καταστροφικός εσωτερικός διχασμός των Παλαιστινίων.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, το οποίο έχει διατηρηθεί και παραμένει στην PLO, και έχει πάρει μέρος σε κάθε κρίσιμο σημείο της οργάνωσης, και μοιράζεται την ιστορία της και την προοπτική της σαν ένα μεγάλο εθνικό κίνημα, που έχει βαφτιστεί με το αίμα των μαρτύρων, αρνείται να δεχτεί ότι η PLO θα αποτελέσει το προκάλυμμα για τις πολιτικές που καταστρέφουν και υπονομεύουν τον εθνικό μας σκοπό. Επιπλέον, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι τα όργανα της PLO θα μετατραπούν σε όργανα που θα στερούνται ανεξαρτησίας, αγωνιστικότητας, δημοκρατίας, διαφάνειας ή νομιμότητας. Γι’ αυτό:

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αναστέλλει την συμμετοχή του στις συναντήσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Χτυπάμε πάνω στα τοιχώματα του τανκ που βρίσκεται μπροστά από τις μάζες του λαού μας και του έθνους μας, προειδοποιώντας για τις σοβαρές συνέπειες και τις επιπτώσεις την πολιτικής των παραχωρήσεων και της επιστροφής στις άμεσες διαπραγματεύσεις με τις προϋποθέσεις που βάζουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, όπως είναι η απουσία των Ηνωμένων Εθνών και των αναφορών του και η επιβολή των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της Αμερικής, σαν υποκατάστατο. Με την στήριξη των ΗΠΑ, το Σιωνιστικό κράτος προσπαθεί να επιβάλει στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων την απαίτηση να αναγνωριστεί το «Ισραήλ» ως «Κράτος του Εβραϊκού λαού», σαν μέρος της διαπραγμάτευσης. Κάνουμε αυτό το βήμα υπό το φως των συνεχιζόμενων κατασκευών των εποικισμών, του αποκλεισμού και της πολιορκίας, υπό το φως των επίμονων εγωιστικών και των κατ’ εξαίρεση πρακτικών και πολιτικών που αγνοούν την συλλογική παλαιστινιακή δράση και την λήψη αποφάσεων και υπό το φως της συντριπτικής λαϊκής απόρριψης της παράνομης απόφασης για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, που πάρθηκε μόνο από το ένα τρίτο των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Δεύτερον: Η απόφαση για επιστροφή στις άμεσες διαπραγματεύσεις υποτιμάει σοβαρά τις αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου. Πρόκειται για κατάχρηση της PLO και της εκπροσώπησης της εθνικής αγωνιστικής παλαιστινιακής ταυτότητας και της θέσης της για κοινή παλαιστινιακή δουλειά.Αντί να μείνει σε ένα εθνικό ψήφισμα που θα απευθύνεται στον κόσμο, ειδικά για δυναμώσει την επίσημη Αραβική θέση με σκοπό να εξυπηρετήσει την εθνική πάλη και τους στόχους της, η Εκτελεστική Επιτροπή προχώρησε σε μια απόφαση που πάρθηκε πριν ακόμα κατατεθεί. Αυτή η απόφαση πάρθηκε σε μια συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής – το ηγετικό όργανο της PLO – με σοβαρή έλλειψη απαρτίας και με την απόρριψη των μεγάλων δυνάμεων.

Τρίτον: Η απόφαση του Λαϊκού Μετώπου να αναστείλει την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν σημαίνει ότι δεσμευόμαστε σε οποιαδήποτε παράλληλα ή εναλλακτικά πλαίσια της PLO σαν εθνικό πλαίσιο που θα καλύπτει όλο τον παλαιστινιακό λαό στην πατρίδα και στην διασπορά. Το Μέτωπο όχι μόνο είναι ενάντια στην χρησιμοποίηση της PLO και των θεσμών της σαν κενές δομές που δικαιολογούν τις παραχωρήσεις, αλλά απορρίπτει και κάθε άρνηση του γεγονότος ότι η PLO είναι ένα μεγάλο εθνικό κατόρθωμα του λαού μας και της σύγχρονης παλαιστινιακής επανάστασης και το αποτέλεσμα πολλών επώδυνων θυσιών. Όπως και στο παρελθόν, το Λαϊκό Μέτωπο δεν θα σταματήσει ούτε τώρα ούτε στο μέλλον να αγωνίζεται για την μεταρρύθμιση και ανοικοδόμηση της PLO σε μια εθνική και δημοκρατική βάση, όπως είναι οι εκλογές στην βάση της αναλογικής εκπροσώπησης στην Παλαιστίνη και στην διασπορά, όπου είναι δυνατόν. Επαναλαμβάνουμε την δέσμευση της Διακήρυξης του Κάιρου, τον Μάρτιο του 2005 και της Εθνικής Συμφωνίας τον Ιούνιο του 2006 (Το Έγγραφο των Φυλακισμένων) να σταματήσουμε το καταστροφικό καθεστώς διχασμού, να αποκαταστήσουμε την εθνική ενότητα και να ενδυναμώσουμε την αποφασιστικότητα του λαού μας να αντιμετωπίσει την κατοχή και τις πρακτικές της. Αυτά είναι κεντρικά ζητήματα για όλους τους Παλαιστίνιους στην παρούσα εθνική φάση.

Τέταρτον: Το Λαϊκό Μέτωπο, ενώ επιβεβαιώνει ότι η PLO είναι η μόνη νόμιμη αντιπροσώπευση του λαού μας όπου και αν βρίσκεται, καλεί τις μάζες του λαού μας, τους παράγοντες, τις πολιτικές δυνάμεις, τους αρχηγούς των κοινοτήτων και ανεξάρτητες προσωπικότητας να σχηματίσουν και να στηρίξουν το ευρύτερο λαϊκό κίνημα για να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις και να τελειώσει η καταστροφική πορεία των Συμφωνιών του Όσλο. Καλούμε για σύγκλιση μιας πλήρους εξουσιοδοτημένης διεθνής συνάντησης υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών και με διεθνή ψηφίσματα και νομιμότητα σε όσα αναφέρεται, με σκοπό να εφαρμοστούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και να αναγκάσει την σιωνιστική οντότητα να εφαρμόσει τα ψηφίσματα των ΗΕ, κυρίως το Ψήφισμα 194, όπως επίσης και να διαλύσει τους εποικισμούς και να απομακρύνει τους έποικους. Καλούμε σε σκληρή δουλειά για να αποκαταστήσουμε την εθνική ενότητα και να αναπτύξουμε μια στρατηγική πολιτικής δράσης που θα διατηρεί τις εθνικές μας προτεραιότητες και θα τερματίσει την εμπιστοσύνη στις διαπραγματεύσεις που έχουν αποδειχθεί, με επώδυνο τρόπο, ότι στην καλύτερη περίπτωση είναι άκαρπες και στην χειρότερη καταστροφικά επικίνδυνες.

Ενότητα, αποφασιστικότητα και αντίσταση μέχρι την νίκη!

Δόξα στους μάρτυρες, υγεία στους τραυματίες, λευτεριά στους φυλακισμένους και νίκη για τον λαό μας!


Η Γενική Κεντρική Επιτροπή

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Σεπτέμβριος, 2010