Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Διεθνείς ακτιβιστές δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους έποικους στην Χεβρώνα


Σήμερα το πρωί, δεύτερη μέρα βίας στο χωριό Al-Buwayra στην Χεβρώνα, δύο διεθνείς ακτιβιστές δέχθηκαν επίθεση από τρεις Ισραηλινούς έποικους, που φορούσαν μαύρες κουκούλες. Και τους δύο τους εγκατέλειψαν σοβαρά τραυματισμένους και τώρα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Οι έποικοι έριξαν τον Καναδό Peter Cunliffe, 26 χρονών, στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν με σιδερένιους λοστούς και ξύλινα ραβδιά. Νοσηλεύεται με σπασμένη μύτη και με σοβαρές κακώσεις στην πλάτη. Στον Δανό ακτιβιστή Koba Soernesen, 23 χρονών, κάνουν εξετάσεις για να δουν την κατάσταση του αριστερού ποδιού του, γιατί δεν μπορεί να σταθεί.

Μας είπε «Στεκόμασταν κάτω από μια συκιά, εκεί που συχνά καθόμαστε, όταν εμφανίστηκαν από το πουθενά, από την μεριά που είναι οι εποικισμοί. Ο Peter είχε την πλάτη του γυρισμένη και δεν τους είδε να έρχονται. Συνέχισαν να τον χτυπούν όσο ήταν πεσμένος κάτω, εγώ όμως κατάφερα να τους απομακρύνω λίγο με το πόδι μου. Μου έκλεψαν και την τσάντα μου, που είχα το διαβατήριο και την κάμερα».

Η επίθεση έγινε μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες στο Al Buwayra, μετά την απομάκρυνση των ισραηλινών δυνάμεων από το παράνομο φυλάκιο κοντά στον εποικισμό Kiyrat Arba. Οι ακτιβιστές που βρίσκονται στην περιοχή, προσπαθούν να εμποδίσουν τους έποικους από το να βάλουν φωτιά στα ελαιόδεντρα και καταγράφουν τα περιστατικά επίθεσης που δέχονται οι Παλαιστίνιοι από τους έποικους.

Στις 25 Ιουλίου, δύο άλλοι ακτιβιστές από το Christian Peacemaker Team, δέχθηκαν επίθεση από έποικους στο Al Buwayra, κατά την διάρκεια μιας μαζικής συγκέντρωσης εποίκων στο παράνομο ισραηλινό φυλάκιο.