Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ο σφαγέας Νετανιάχου στην Αθήνα

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ 12 Αυγούστου 2010
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
Δευτέρα 16/8, 6:30 μμ
στην πλατεία Συντάγματος
Η επίσκεψη του σφαγέα Νετανιάχου στην Ελλάδα αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το αίμα των ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας που δολοφονήθηκαν από το σιωνιστικό στρατό κατοχής, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωράει στην αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ. Σε μια στιγμή που το Ισραήλ βρίσκεται πιο απομονωμένο από ποτέ στη διεθνή σκηνή, χάνοντας ερείσματα ακόμα και στους παραδοσιακούς συμμάχους του, η Ελλάδα γίνεται η εξαίρεση: στη σημερινή συγκυρία, η ανταλλαγή επίσημων επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική χειρονομία στήριξης στο σιωνιστικό κράτος. Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει τις καθημερινές δολοφονίες Παλαιστινίων, τον απάνθρωπο στραγγαλισμό της Γάζας, τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ, τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις χιλιάδων Παλαιστινίων.

Ακόμα και από τη στενή νομική έννοια να το δει κανείς, οι συνεχείς δολοφονίες Παλαιστινίων αμάχων από τον ισραηλινό στρατό αποτελούν εγκλήματα πολέμου και καθιστούν τον ίδιο το Νετανιάχου εγκληματία πολέμου που πρέπει να παραπεμφθεί στο διεθνές δικαστήριο. Είναι ηθικά ανεπίτρεπτο μια κυβέρνηση να υποδέχεται με κάθε επισημότητα έναν εγκληματία που αύριο μπορεί να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Επιπλέον, η υπό διαμόρφωση συμμαχία με το Ισραήλ (και πολύ περισσότερο το στρατιωτικό σκέλος της) βάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα στο κάδρο του διαρκούς πολέμου της Μέσης Ανατολής, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Έξω ο σφαγέας Νετανιάχου
Μποϊκοτάζ στο ισραηλινό απαρχάιντ
Λευτεριά στην Παλαιστίνη