Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης στον αγώνα του Sheikh Jarrah

Πηγή: http://www.maki.org.il/


Στην γειτονιά Sheikh Jarrah στην παλαιστινιακή Ανατολική Ιερουσαλήμ τον τελευταίο χρόνο εξελίσσεται ένας αγώνας. Ένας αγώνας που δυναμώνει και την ίδια στιγμή η ισραηλινή αστυνομία προσπαθεί να τον κάμψει όσο περισσότερο μπορεί.

Τον Αύγουστο συμπληρώνετε ένας χρόνος από τις εξώσεις στα σπίτια των G'awi και Hanoun και γι’ αυτό αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις αλληλεγγύης σε διάφορες πόλεις στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ, Γιάφα, Δυτική Ιερουσαλήμ, Χάιφα, Ράμλα, Λοντ, Ναζαρέτ, Μπιρ Σέβα και άλλες) και την Παλαιστίνη (Ανατολική Ιερουσαλήμ, Μπιλίν). Θέλουμε όμως να επεκτείνουμε αυτή την δράση και σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Την Κυριακή, 8 Αυγούστου, σας ζητάμε να οργανώσετε περιφρούρηση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία ή προξενείο ή οποιοδήποτε επίσημο ισραηλινό ίδρυμα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους του Sheikh Jarrah και για να διαμαρτυρηθείτε για τις αδικίες που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Το Sheikh Jarrah είναι γεμάτο από ξένα προξενεία. Το Αμερικανικό, το Ισπανικό, το Βέλγικο, το Βρετανικό και άλλα προξενεία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την γειτονιά. Στείλτε email/fax στους πολιτικούς αντιπροσώπους σας για να τους ενθαρρύνεται να διαμαρτυρηθούν στο Ισραήλ για τα όσα κάνει. Και προσπαθήστε να κάνετε αυτούς τους ανθρώπους στα προξενεία να γίνουν πιο ενεργοί για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Για να γίνουν οι διαμαρτυρίες πιο προσωπικές, σας παρακινούμε, εσάς ή ακόμα καλύτερα το κόμμα ή η ομάδα στην οποία ανήκετε, να υιοθετήσει μία από τις οικογένειες. Στείλτε τους γράμματα υποστήριξης για τον αγώνα τους. Δημοσιοποιήστε την κατάσταση τους στον τοπικό τύπο και στους πολιτικούς εκπροσώπους σας. Διαδώστε το μήνυμα πως είναι απλοί άνθρωποι που η ζωή τους καταστρέφεται.

Το βασικό θέμα διαμαρτυρίας στο Sheikh Jarrah είναι για την έξωση 28 οικογενειών, δηλαδή 500 ανθρώπων, Παλαιστινίων προσφύγων που είχαν καταφύγει στην Ανατολική Ιερουσαλήμ την διάρκεια του πολέμου το 1948 και εγκαταστάθηκαν στον «καταυλισμό Shimon Hatzadiq», στην γειτονιά Sheikh Jarrah της Ιερουσαλήμ από τον UNRWA και τις ιορδανικές κυβερνήσεις το 1956. Τέσσερις από αυτές τις οικογένειες, περισσότεροι από 50 άνθρωποι, βρίσκονται ήδη στον δρόμο και τα σπίτια τους τα έχουν καταλάβει Εβραίοι έποικοι.

Η κατοχή στο Sheikh Jarrah αποτελεί τμήμα σε μια σειρά εβραϊκών εποικισμών στις παλαιστινιακές γειτονιές που περικυκλώνουν την Παλιά Πόλη, δηλαδή το Sheikh Jarrah στον βορρά, το Όρος των Ελαίων ανατολικά και το Silwan (Η Πόλη Του Δαβίδ, όπως την ονομάζουν) στον νότο. Ο στόχος είναι να εγκαταστήσουν τους έποικους σε αυτές τις περιοχές και να διώξουν τους Παλαιστίνιους. Δεν πρόκειται για την συνύπαρξη Αράβων και Εβραίων και δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί η ειρήνη.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν πρόκειται να οργανώσετε κάποια δράση και αν μπορούμε να σας βοηθήσουμε.
Για πληροφορίες: info@maki.org.il
Τηλ + 972.54.7982889