Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης, 28-31/10/2010


Το Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης (WEF) – που αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ- θα διεξαχθεί στην Παλαιστίνη από τις 28 έως 31 Οκτωβρίου. Θα υπάρξουν παράλληλες δραστηριότητες στην Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ, στην Γάζα, στην Παλαιστίνη του ’48 και τον Λίβανο. «Διευρυμένες δράσεις» θα γίνουν και σε άλλα μέρη του κόσμου κατά την διάρκεια του WEF, σαν μέρος του προγράμματος.

Οι δραστηριότητες του WEF θα ρίξουν φως σε σημαντικά κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα και τις προκλήσεις των ανθρώπων που αγωνίζονται για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, σε όλο τον κόσμο και την Παλαιστίνη. Το WEF έχει ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κατοχής του παλαιστινιακού λαού, του αποκλεισμού της Γάζας και της δίωξης ντόπιων και διεθνών ακτιβιστών. Στο WEF θα συγκεντρωθούν χιλιάδες τοπικοί, περιφερειακοί και διεθνείς εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, μαθητές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, σωματεία διδασκάλων, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί ακτιβιστές και άλλοι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές συνεδριάσεις του WEF, αυτό-οργανωμένα εργαστήρια και δραστηριότητες, συνελεύσεις του WEF για την εκπαίδευση και την Παλαιστίνη, διευρυμένες δράσεις (δράσεις που θα διεξαχθούν από οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, σε ζωντανή εικονική επικοινωνία με τον τόπο διεξαγωγής του WEF), πολιτιστικές δραστηριότητες, πορείες αλληλεγγύης, επιτόπιες επισκέψεις και δράσεις για τα παιδιά και τους νέους. Όλες οι δραστηριότητες, όπως και οι διευρυμένες δράσεις, θα βρίσκονται σε ζωντανή σύνδεση με τους ανθρώπους και τις δράσεις που θα διεξάγονται σε άλλους χώρους μέσω ενός διαδικτυακού συστήματος ζωντανής, εικονικής επικοινωνίας (live streaming, chat, video-conference).

Πως μπορείτε να συμμετάσχετε

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στο WEF σαν απεσταλμένος ή σαν οργανωτής δραστηριοτήτων. Αν θέλετε να δηλώσετε μια αυτό-οργανωμένη δράση, η λήξη προθεσμίας είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου:

* αυτό-οργανωμένη δραστηριότητα και εργαστήρια:
http://www.wef-palestine.org/node/47
* πολιτιστική δραστηριότητα: http://www.wef-palestine.org/node/44
* διευρυμένη δράση: http://www.wef-palestine.org/node/45

Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για να δηλώσετε την δράση σας σε 7 βήματα στο
http://www.wef-palestine.org/node/92.

Οι οργανώσεις που θα δηλώσουν μια δράση, θα πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα εγγραφής για οργανώσεις, μόλις γίνει δεκτή η αίτηση τους από την επιτροπή του προγράμματος. Όσοι συμμετέχουν μόνοι τους, θα πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα εγγραφής για μεμονωμένους. Περισσότερες πληροφορίες για τα έξοδα εγγραφής θα βρείτε στο: http://www.wef-palestine.org/node/93

Οι οργανώσεις που επιθυμούν να οργανώσουν αυτόνομα διευρυμένες δράσεις σε άλλα μέρη του κόσμου κατά την διάρκεια του WEF, μπορούν να ενταχθούν στην δυναμική επικοινωνία με τις άλλες δράσεις και τους συμμετέχοντες του WEF και να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα. Οι διευρυμένες δράσεις προσδοκούν να αποτελέσουν έναν νέο τρόπο συμμετοχής για τις ομάδες και για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν στο γεγονός, προσφέροντας ειδικότερα μια ενδιαφέρουσα διέξοδο στους περιορισμούς μετακίνησης που επιβάλλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.

Χρειαζόμαστε Παλαιστίνιους και διεθνείς εθελοντές να βοηθήσουν στην οργανωτική επιτροπή σε πολλούς τομείς, όπως στα μέσα ενημέρωσης και την επικοινωνία, στην κινητοποίηση, στην διοικητική και τεχνική οργάνωση, στις μεταφράσεις, στις διευρυμένες δράσεις, στην δημοσιογραφική κάλυψη κλπ. Για να εγγραφείτε σαν εθελοντής, μπορείτε να συμπληρώσετε της αίτηση εγγραφής στο http://www.wef-palestine.org/node/57 και να την στείλετε στο volunteers(at)wef-palestine.org.

Επιπλέον, εκτιμούμαι τις προσπάθειες σας να κινητοποιήσετε άλλες οργανώσεις και ανθρώπους, να συμμετέχουν στο WEF, σαν διοργανωτές δράσεων, αντιπρόσωποι και εθελοντές. Παρακαλούμε να το διαδώσετε και να συμβάλλεται ώστε να γίνει το WEF-Παλαιστίνη μια πλούσια εμπειρία για όλους, με το να στείλετε αυτό το μήνυμα και το link της ιστοσελίδας μας (www.wef-palestine.org) στις επαφές σας και με το να το δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας, να αναρτήσετε και να δημοσιεύσετε κείμενα για το WEF και για σχετικά θέματα σε ιστοσελίδες και στα μέσα ενημέρωσης.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε
Για γενικές ερωτήσεις και πληροφορίες: info@wef-palestine.org
Για ερωτήσεις για εθελοντές: volunteers@wef-palestine.org
Για ερωτήσεις για την διαμονή: accommodation@wef-palestine.org

Σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια σας να πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης στην Παλαιστίνη και σας περιμένουμε όλους να έρθετε!!