Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

O Ahmad Sa'adat καταγγέλλει τις διαπραγματεύσεις και ζητά την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Πηγή: http://www.pflp.ps/english 16 Μάη 2010

Ο σύντροφος Ahmad Sa'adat, Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ζήτησε την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις Παλαιστινιακές φυλακές, υπογραμμίζοντας τη σημασία των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων που ζουν στην Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Σε συνάντηση που είχε στις φυλακές Ramon στις 16 Μάη, με τον επικεφαλή της Εθνικής Δημοκρατικής Συνέλευσης στην Παλαιστίνη του ‘48 (National Democratic Assembly in Palestine '48) , Δρ. Jamal Zahalka, ο σύντροφος Sa'adat εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την Κατοχή, λέγοντας πως οι όποιες αποκαλούμενες «εγγυήσεις» παρέχουν οι ΗΠΑ είναι μόνο ελιγμοί και τακτικές κινήσεις με στόχο να απορροφηθούν οι διεθνείς πιέσεις. Ελιγμοί που στην πραγματικότητα δεν αντανακλώνται σε καμία αλλαγή της Ισραηλινής θέσης που σε όλη της την πραγματικότητα εκφράζεται στο πρόσωπο του Avigdor Kieberman.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Zahalka, κατά τη διάρκεια της συζήτησής για την κατάσταση στην Παλαιστίνη ο γραμματέας του PFLP τόνισε πως οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία κάτω από το σλόγκαν «πρώτα η ασφάλεια» είναι απαράδεκτη και καταδικασμένη να αποτύχει, κάλεσε για το ξεπέρασμα όλων των εμποδίων προκειμένου να εδραιωθεί ένα κλίμα εθνικής συμφιλίωσης και υπογράμμισε την ανάγκη ανασυγκρότησης και εκδημοκρατισμού της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) προκειμένου να εκφράσει την πολιτική ενότητα των Παλαιστινίων. Ο σύντροφος Sa'adat εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για την Παλαιστινιακή θέση στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ανταλλαγή κρατουμένων, λέγοντας πως πρόκειται για ένα βασικό εθνικό θέμα και ότι είναι πεπεισμένος πως οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές δεν θα υποχωρήσουν από τις, πραγματικά σωστές, εθνικές απαιτήσεις.

Ο σύντροφος Sa'adat εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σταθερή υποστήριξη του Παλαιστινιακού λαού των εδαφών του ’48 από την «Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία» και ζήτησε από τον Δρ. Zahalka να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στους ηγέτες του εθνικού και Ισλαμικού κινήματος σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, ενώ σε ερώτημα του Δρ. Zahalka σχετικά με την υγεία του «όχι μόνο είμαι απόλυτα υγιής, αλλά και με πολύ υψηλό ηθικό. Είμαι τώρα 58 ετών και δεν είμαι άρρωστος. Δεν έχω διαβήτη και η καρδιά μου είναι γερή. Περπατάω καθημερινά για μια ώρα κατά τη διάρκεια της αποκαλούμενης «αναψυχής» που μου επιτρέπουν οι αρχές της φυλακής. Η υγεία μου είναι άριστη». Με αυτόν τον τρόπο ο σύντροφος Sa'adat δηλώνει το ακλόνητο ηθικό του παρά τις δύσκολες και επίπονες συνθήκες που αντιμετωπίζει στην απομόνωση που του έχει επιβληθεί από τη διοίκηση των φυλακών.

Εκτός από το γ.γ. του PFLP, o Δρ. Zahalka συναντήθηκε στη φυλακή Ramon και με τον Hassan Salameh ο οποίος είναι καταδικασμένος σε 28 φορές ισόβια και βρίσκεται στην απομόνωση για περισσότερα από 12 χρόνια και συζήτησε μαζί του τις συνθήκες που αντιμετωπίζει στην απομόνωση η οποία χρησιμοποιείται από το κατοχικό καθεστώς ως μορφή εκδίκησης εις βάρος των κρατουμένων. Όπως του ανέφερε ο Salameh, στην απομόνωση απαγορεύονται οι Αραβικές εφημερίδες, επιτρέπονται μόνο ελάχιστα βιβλία και οι κρατούμενοι δεν δέχονται επισκέψεις και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συγκρατούμενούς τους. Ο Δρ. Zahalka υποσχέθηκε πως θα παρακολουθήσει το θέμα της απομόνωσης και των παραβιάσεων των βασικών δικαιωμάτων των φυλακισμένων όπως αυτά ορίζονται από το σχετικό διεθνές δίκαιο.

Τέλος, ο Majdi Rimawi, ο φυλακισμένος ηγέτης των Ταξιαρχιών Abu Ali Mustafa, που εκτέλεσαν τη δολοφονία του εξτρεμιστή σιωνιστή υπουργού Τουρισμού Rehavam Ze'evi, σε αντίποινα για τη δολοφονία από το Ισραήλ του Γενικού Γραμματέα του PFLP Abu Ali Mustafa το 2001, έστειλε από τη φυλακή όπου κρατείται επιστολή με την οποία δηλώνει την περηφάνιά του που είναι μέλος και μαχητής του Λαϊκού Μετώπου και τονίζει τη σημασία της ενότητας των Παλαιστινίων φυλακισμένων. Όπως αναφέρει στην επιστολή του όλοι οι Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι έχουν καλές και δυνατές σχέσεις ανεξαρτήτως της πολιτικής τους ένταξης. «Αυτό που μας ενώνει», λέει, «είναι ένα λάβαρο, ένας υψηλός στόχος και η σημαντικότερη και μεγαλύτερη απ’ όλες τις παρατάξεις – η Παλαιστίνη». Όπως προσθέτει στην επιστολή του, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι είναι βαθιά λυπημένοι εξαιτίας της διαίρεσης που ταλανίζει την εσωτερική κατάσταση στην Παλαιστίνη και καλεί τις μάζες του Παλαιστινιακού λαού να διδαχθούν από την ενότητα που υπάρχει μέσα στις φυλακές και να δουλέψουν για τον τερματισμό της διχόνοιας, προχωρώντας με ανοιχτή καρδιά και ειλικρινή αφοσίωση στην εθνική ενότητα για να αντιμετωπιστεί ο μεγαλύτερος εχθρός – η Ισραηλινή κατοχή.