Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Ποδοσφαιρικός αγώνας: Hasta La Victoria Siempre - Ένα καράβι για τη Γάζα

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

Το ανυπότακτο πνεύμα του Τσε συναντά την αδούλωτη Παλαιστίνη - Μια γιορτή του ποδοσφαίρου και της αλληλεγγύης

Δευτέρα, 10 Μαΐου, 5:30μμ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (Πάρκο Βεΐκου) - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η πρωτοβουλία ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ γεννήθηκε μέσα από το μακρόχρονο κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στην Αντίστασή του για την κατάκτηση της λευτεριάς. Ως τμήμα μιας Διεθνούς Συμμαχίας, την τρίτη εβδομάδα του Μαίου 2010, θα αποπλεύσει με ένα στολίσκο από φορτηγά και επιβατικά πλοία (τα δύο θα είναι ελληνικά), με σκοπό να σπάσει τη βάρβαρη πολιορκία της Γάζας και να μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας στον δοκιμαζόμενο αλλά πάντα αντιστεκόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Απ’ αυτή την αποστολή δεν μπορούσε να απουσιάζει ο ελληνικός λαός. Ο στόχος που θέσαμε, για συμμετοχή στην αποστολή με δύο πλοία, επιτυγχάνεται, χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά των συμπατριωτών μας (Εθν. Τράπεζα, 116/772732-18). Τα πλοία που αποκτούνται με τη βοήθεια του Ελληνικού λαού, δεν θα ανήκουν σε κανένα άτομο ή συλλογικότητα. Θα ανήκουν στον Παλαιστινιακό λαό, στον οποίο και θα παραδοθούν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Γάζας με τον έξω κόσμο.

Μετά από μια καμπάνια που ξεκίνησε πριν τρεις μήνες και αναπτύσσεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, με δεκάδες πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις, ήρθε και η ώρα του ποδοσφαίρου:

HASTA LA VICTORIA SIEΜPRΕ και ENA KAΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ θα συναντηθούν τη Δευτέρα 10 Μαΐου στο γήπεδο του Πάρκου Βεΐκου στο Γαλάτσι, στις 5:30 το απόγευμα, σ’ έναν αγώνα ευγενούς άμιλλας, που θα στείλει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Έλληνες, Παλαιστίνιοι, Άραβες, Αργεντινοί, θα αγωνιστούμε για τη νίκη μέσα στο γήπεδο.

Νικητής στο τέλος θα είναι το ποδόσφαιρο. Μεγάλη νικήτρια θα είναι η αλληλεγγύη.

Σας περιμένουμε όλους και όλες να το γιορτάσουμε παρέα. Να χειροκροτήσουμε παλιές δόξες και νέα παιδιά. Να φωνάξουμε όλοι μαζί πως και το ποδόσφαιρο ενώνει λαούς στον αγώνα για το δίκιο.

Η HASTA LA VICTORIA SIEΜPRΕ είναι μια ομάδα από βετεράνους και εν ενεργεία αθλητές και καλλιτέχνες. Οι Χουάν-Ραμόν Ρότσα, Σάββας Κωφίδης, Ηλίας Ατματσίδης, Σάββας Παπάζογλου, Μίμης Παπαϊωάννου, Κώστας Μουρατίδης, Στέλιος Σεραφείδης, Τάκης Παραφέστας, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Χρύσανθος Κυριαζής, Ηλίας Κυριακίδης, Νίκος Σαργκάνης, Αντώνης Μήνου, Ηλίας Πουρσανίδης, Γιάννης Παυλίδης, Περικλής Παπαπαναγής, Γιώργος Βέλλιος, Γιάννης Βαλαώρας, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Νίκος Κορομηλάς, Tάσος Κάκος, Γιάννης Παπαθανάσης, Ηρακλής Δημητριάδης, Μιχάλης Βροχίδης, Τάκης Βαμβακίδης, Πασχάλης Τσαρούχας και Βασίλης Λέκκας ενώνουν τις δυνάμεις τους παίζοντας ποδόσφαιρο για κοινωνικούς σκοπούς.

Την κίνηση στηρίζουν άνθρωποι της κοινωνικής, καλλιτεχνικής και πολιτικής ζωής, όπως οι Τάσος Αλιφέρης, Ανδρέας Θωμόπουλος, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Στέλιος Μπενετάτος, Νίκος Μπογιόπουλος, Γιάννης Μποστατζόγλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Μπενέτος Σπύρου, Γρηγόρης Ψαριανός.