Πηγή: http://www.maannews.net/eng/, 28 Απρίλη 2010
Η Λέιλα Χάλεντ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, κάλεσε την Πέμπτη σε διάλυση της Παλαιστινιακής Αρχής «αν αυτό το όργανο είναι η αιτία για την διάσπαση των Παλαιστινίων».
Από την Δαμάσκο, η Χάλεντ δήλωσε πως η διάσπαση ανάμεσα στους Παλαιστίνιους «απειλεί το εθνικό σχέδιο της Παλαιστίνης» και πρόσθεσε πως οι Παλαιστίνιοι «δεν έχουν αγωνιστεί για μια Αρχή, αλλά για μια πατρίδα για τον εξόριστο λαό και τον λαό που ζει κάτω από την κατοχή». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Jermana, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατούμενους στις Ισραηλινές φυλακές που πρόσκεινται στο Λαϊκό Μέτωπο, την οποία παρακολούθησαν ηγέτες του PFLP και άλλων Παλαιστινιακών παρατάξεων.
«Υπό το πρίσμα της διάσπασης, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αυτοδιορίζεται αρχή της πατρίδας και του λαού» δήλωσε η Χάλεντ και εξήγησε πως «η Παλαιστινιακή Αρχή δεν αντιπροσωπεύει τον λαό μας, γιατί αποτελεί προϊόν των Συμφωνιών του Όσλο. Όποιος είναι πίσω από την διάσπαση, είναι και πίσω από την κατοχή, η οποία διαιωνίζει τον γεωγραφικό μας χωρισμό. Αυτοί που εμποδίζουν την αποκατάσταση της ενότητας βρίσκονται στην Ραμάλα και τη Γάζα, και εξυπηρετούν και οι δυο την κατοχή και τα σχέδια της».
Η Χάλεντ κάλεσε τους Παλαιστίνιους των προσφυγικών καταυλισμών να αποκηρύξουν την διάσπαση και να δείξουν την δυσαρέσκεια τους προς την παλαιστινιακή ηγεσία. «Αν συνεχίζουν να διατηρούν την τωρινή τους στάση, τότε δεν είναι ούτε αρχηγοί μας ούτε εκπρόσωποι μας», είπε, ενώ απέρριψε την χειρονομία της Ισραηλινής κυβέρνησης για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, λέγοντας πως η θέση της είναι «ξεκάθαρη», ειδικά όσον αφορά στην άρνηση της να παγώσει τους εποικισμούς. «Η κατοχή δεν θέλει να βρεθεί λύση σε αυτή την σύγκρουση», δήλωσε.
Η Λέιλα Χάλεντ, ηγετικό στέλεχος του PFLP βρέθηκε στο προσκήνιο τις δεκαετίες 60-70, για τον ρόλο που έπαιξε στην αεροπειρατεία της TWA και της ισραηλινής El Al, η οποία όμως δεν πέτυχε. Η Χάλεντ αφέθηκε ελεύθερη από τις βρετανικές αρχές μετά από μια ανταλλαγή κρατουμένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου