Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Οι κατοχικές αρχές των φυλακών ανανέωσαν την απομόνωση του Ahmad Sa'adat

Πηγή: www.pflp.ps/english, 26 Απρίλη 2010

Οι αρχές των Σιωνιστικών φυλακών, για μια ακόμα φορά, παρέτειναν την κράτηση του γενικού γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Ahmad Sa’adat, υπό περιορισμό στην απομόνωση, για ακόμα έξι μήνες.

ο φυλακισμένος γενικός γραμματέας του Λαϊκο΄πυ Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Το Λαϊκό Μέτωπο καταγγέλλει τη συνέχιση της απομόνωσης του ηγέτη του και υπογραμμίζει πως οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων του δεν θα αποτρέψουν τον Ahmad Sa’adat, το κόμμα ή το λαό από το να συνεχίσουν τον επαναστατικό εθνικό αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Σε δήλωσή του, το PFLP τονίζει πως η δειλή αυτή απόφαση των κατοχικών αρχών αποτελεί μια ακόμα άκαρπη προσπάθεια να υπονομευτεί η ακλόνητη στάση του εθνικού ηγέτη Ahmad Sa’adat και να εμποδιστεί αυτός από το να παίζει έναν ηγετικό ρόλο στις γραμμές των Παλαιστινίων και Αράβων φυλακισμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ρατσιστικού, κατοχικού καθεστώτος απαρτχάιντ.

Το Λαϊκό Μέτωπο, υπογραμμίζει ακόμα πως ο κατακτητής είναι υπεύθυνος για τη ζωή του συντρόφου Sa’adat που υποφέρει από ασθένειες που απέκτησε όσο καιρό κρατείται στις φυλακές. Καλεί, δε, όλους τους διεθνείς παράγοντες και δυνάμεις, ειδικά τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία των δικαιωμάτων των φυλακισμένων και ζητά τη διεθνή κινητοποίηση και αλληλεγγύη για τον αγώνα, τα δικαιώματα και την ελευθερία τους.

Στις 25 Απρίλη, η διοίκηση των Σιωνιστικών φυλακών επέκτεινε επίσης την υπό περιορισμό κράτηση στην απομόνωση του συντρόφου Ahed Abu Ghoulmeh, που κρατείται στην απομόνωση των φυλακών Nafha από τις 14 Γενάρη 2010, και έχει υποστεί μια σειρά παραβιάσεων όπως την τοποθέτηση καμερών επιτήρησης μέσα στο κελί του. Του έχει απαγορευτεί επίσης το επισκεπτήριο εδώ και περισσότερο από πέντε μήνες και είναι θύμα συνεχών κατασταλτικών πρακτικών και στέρησης των βασικών δικαιωμάτων του. Ο σύντροφος ηγέτης Abu Ghoulmeh, απήχθη από τον Σιωνιστικό στρατό μαζί με τον Sa’adat και τους συντρόφους του, στις 14 Μάρτη του 2006 από τη φυλακή της Ιεριχώ, όπου και ήταν κρατούμενοι της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι Σιωνιστές τον κατηγόρησαν πως ήταν ο ηγέτης των Ταξιαρχιών Abu Ali Mustafa, της ένοπλης πτέρυγας του PFLP, στη Δυτική Όχθη και σχεδίασε τη δολοφονία του ρατσιστή εξτρεμιστή υπουργού τουρισμού Rehavam Ze'evi σε ανταπάντηση για τη δολοφονία από τον κατοχικό στρατό του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου Abu Ali Mustafa.