Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

PFLP: Λαϊκή εξέγερση ενάντια στο κατοχικό έγκλημα του εποικισμού στην Ιερουσαλήμ

Πηγή: www.pflp.ps/english/ 20 Μάρτη 2010

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κάλεσε στις 16 του Μάρτη για αντιμετώπιση της κατοχικής εποικιστικής εκστρατείας και της εβραιοποίησης της Ιερουσαλήμ με έναν λαϊκό ξεσηκωμό, που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια εναλλακτική στρατηγική και μια ενωτική εθνική ηγεσία. Μόνο μια πλατιά κινητοποίηση των μαζών, αναφέρει το Μέτωπο, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που δημιουργεί η επιθετική επεκτατική πολιτική της κατοχής εις βάρος της γης, του λαού και των ιερών τόπων της Παλαιστίνης.

Η ανακοίνωση του Μετώπου καλεί τον Παλαιστινιακό λαό, στις πόλεις, τα χωριά και τα στρατόπεδα να ενωθεί απέναντι στις επιθέσεις των εποίκων και του στρατού για να υπερασπίσει τη γη και το λαό, να προστατέψει τη σοδειά, τη γη και το νερό της Παλαιστίνης και να περιφρουρήσει τον Παλαιστινιακό λαό και τους θεσμούς του. Καλεί τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στην εξορία και τις Αραβικές και Μουσουλμανικές μάζες να οργανωθούν για να υποστηρίξουν τον Παλαιστινιακό λαό και να οικοδομήσουν την πλατύτερη δυνατή συμμετοχή, αλληλεγγύη και ενότητα στον αγώνα για την προστασία της Ιερουσαλήμ και των ιερών της τόπων, αγώνα που αποτελεί θεμελιώδες συστατικό του Παλαιστινιακού αγώνα για απελευθέρωση, αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία και επιστροφή.

Αναφέρει επίσης το Λαϊκό Μέτωπο πως οι ενέργειες του κατακτητή στην Ιερουσαλήμ αποτελούν εγκλήματα πολέμου και προσπάθεια να αλλάξει ο δημογραφικός χαρακτήρας της πόλης με την αφαίρεση κάθε Αραβικού και Μουσουλμανικού στοιχείου, πράγμα που αποτελεί κατάφωρη περιφρόνηση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και παραβίαση της τέταρτης συνθήκης της Γενεύης. Γι’ αυτό και ζητά από όλα τα διεθνή όργανα και ειδικά από τον Αραβικό Σύνδεσμο και τα Ηνωμένα Έθνη να εγκαταλείψουν τη στάση σιωπής και συνενοχής με τα εγκλήματα της κατοχής και να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να σταματήσουν τις εγκληματικές αυτές ενέργειες και να αναγκάσουν την κατοχή να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της.

Ο Δρ. Rabah Muhanna, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP και ηγέτης του στη Γάζα, μιλώντας στις 15 του Μάρτη σε συνάντηση με θέμα «Υποστήριξη της Ιερουσαλήμ» που διοργανώθηκε στην αίθουσα Rashad Shawa στην Γάζα ως αντίδραση στα κατοχικά εγκλήματα στην Ιερουσαλήμ, κάλεσε για ενίσχυση όλων των μορφών αγώνα και ιδιαίτερα της ένοπλης αντίστασης. Σχολιάζοντας τους στόχους της κατοχής, τόνισε πως κύριος στόχος της ήταν πάντα ο τερματισμός της αντίστασης και πως αυτός ήταν για τον κατακτητή ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους ολόκληρης της «ειρηνευτικής διαδικασίας» του Όσλο. Υπογράμμισε δε, πως η πραγματικότητα είναι πως η αντίσταση ήταν αυτή που έστρεφε τα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας στον Παλαιστινιακό λαό και πως είναι επιτακτικό, όχι μόνο να εμμείνει ο Παλαιστινιακός λαός στην επιλογή της αντίστασης, αλλά και να την ενισχύσει, να την προστατέψει και να παρασχεθούν όλοι οι παράγοντες για μια πετυχημένη ενότητα και ενεργοποίηση της αντίστασης κόντρα στην φασιστική κατοχή.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου απαίτησε τον άμεσο τερματισμό κάθε «διαπραγμάτευσης», επίσημης ή ανεπίσημης, χαρακτηρίζοντας τις «διαπραγματεύσεις» αυτές επιζήμιες για τον Παλαιστινιακό εθνικό σκοπό και υπογράμμισε τη σημασία της εθνικής ενότητας. Όπως είπε, ο Παλαιστινιακός σκοπός αντιμετωπίζει μια απειλή, και κάλεσε το λαό και τον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο να ενωθεί για να προστατέψει τον Παλαιστινιακό σκοπό και τις Παλαιστινιακές σταθερές, ενώ υπογράμμισε πως η ενότητα είναι κρίσιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση του εχθρού – της Σιωνιστικής κατοχής και των συμμάχων της, του παγκοσμιοποιημένου διεθνούς συστήματος της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας των ΗΠΑ. Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η Ιερουσαλήμ και ολόκληρη η Παλαιστίνη θα απελευθερωθεί και πως η πλήρης ήττα του Σιωνιστικού σχεδίου είναι αναπόφευκτη.