Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σύλλογος Ιντιφάντα: Διεθνής Ημέρα Δράσης καμπάνιας BDS

Πηγή: http://www.intifada.gr/ 24 Μάρτη 2010

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό "ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ", συνεχίζοντας την καμπάνια «Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ» θα συμμετάσχει στη δεύτερη Διεθνή Ημέρα Δράσης για Μποϊκοτάζ - Απόσυρση Επενδύσεων - Κυρώσεις (BDS) στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ, στις 30 Μαρτίου. Η παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή για το BDS καλεί «όλους τους ανθρώπους με συνείδηση και τις οργανώσεις τους σε όλο τον κόσμο να κινητοποιηθούν με δημιουργικές, συγκεκριμένες και ορατές δράσεις για να κάνουν εκείνη την μέρα ένα ιστορικό βήμα στο κίνημα ενάντια στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ, την αποικιοκρατία και την κατοχή, για λογοδοσία του καταπιεστή και για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του παλαιστινιακού λαού.»

Η πρώτη Διεθνή Ημέρα Δράση για το BDS είχε ανακοινωθεί από την παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών στο περυσινό Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, αμέσως μετά τις ισραηλινές σφαγές στη Γάζα. Η ημερομηνία της 30ης Μαρτίου συμπίπτει με την παλαιστινιακή Ημέρα της Γης όπου τιμάται η μνήμη της σφαγής 6 Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας το 1976.

Στην Ελλάδα, το απόγευμα της 30ης Μαρτίου ο Σύλλογος ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοράη, στην έξοδο του Μετρό, στο κέντρο της Αθήνας.

Καλούμε όλους/ες τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να παραβρεθούν, να ενημερωθούν για τις εταιρίες που επωφελούνται από την κατοχή. Όλοι μαζί να στείλουμε μήνυμα στους Έλληνες καλλιτέχνες να μην ωραιοποιούν το απαρτχάιντ. Να απαιτήσουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση άμεση παύση της στρατιωτικής συνεργασίας και διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ μέχρι να σταματήσει η κατοχή.

Διαβάστε το Κάλεσμα της Καμπάνιας του Συλλόγου ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ για «Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ» και το Κάλεσμα για Πολιτιστικό και Ακαδημαϊκό Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ.

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ