Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Νυχτερινή εισβολή στα γραφεία του Stop the Wall

Πηγή: http://stopthewall.org/latestnews/2177.shtml 8 Φλεβάρη 2009

Αργά εχθές το βράδυ (7 Φλεβάρη) κατοχικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στα γραφεία του Stop the Wall στη Ραμάλα. Περίπου 10 στρατιωτικά τζιπ, και ένα θωρακισμένο λεοφωρείο περικύκλωσαν το κτίριο την ώρα που στρατιώτες έψαχναν τους χώρους των γραφείων κάνοντας τα πάντα άνω-κάτω και κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους, laptop, βιντεοκάμερες και κασέτες, CD και έγγραφα.

Η επίθεση αυτή, κομμάτι της καταστολής του κινήματος ενάντια στο Τείχος, έρχεται ως συνέχεια των συλλήψεων του Jamal Juma’ και του Mohammed Othman, που αφέθηκαν αργότερα και οι δύο ελεύθεροι κατόπιν της σημαντικής διεθνούς πίεσης που ασκήθηκε. Άλλα οι επιχειρήσεις συλλήψεων συνεχίζονται, και αυτό το διάστημα κρατούνται σε Ισραηλινές φυλακές περίπου 40 ακτιβιστές για την οργάνωση κινητοποιήσεων βάσης και τις προσπάθειές τους για διεθνή υπεράσπιση του αγώνα ενάντια στο Τείχος. Πολλοί από τους συλληφθέντες είναι κάτοικοι του Ni’lin, ενός χωριού γνωστού για τις έντονες διαδηλώσεις που γίνονται εκεί ενάντια στο Τείχος. Ως τμήμα μιας εντεινόμενης εκστρατείας συλλήψεων, τον περασμένο μήνα συνελήφθησαν 20 άτομα, στα πλαίσια της σοβαρότερης ως τώρα εκστρατείας συλλήψεων μελών του κινήματος βάσης ενάντια στο Τείχος που δρα στο χωριό.

Οι δυνάμεις κατοχής έχουν βάλει επίσης στο στόχαστρό τους και τους διεθνείς ακτιβιστές. Δύο ξένοι ακτιβιστές που δούλευαν με το International Solidarity Movement (ISM), συνελήφθησαν στη Ραμάλα πριν μερικές νύχτες, κατά τη διάρκεια επίθεσης των κατοχικών δυνάμεων στο διαμέρισμα που έμεναν. Τον περασμένο μήνα, ένας ακόμα ακτιβιστής της ίδιας οργάνωσης συνελήφθη κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιδρομής στη Ραμάλα και απελάθηκε.

Η συνεχιζόμενη στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος βάσης δεν θα πτοήσει τους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται ενάντια στο Τείχος. Η αντίσταση στην Παλαιστίνη, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχιστεί μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, που ζητά να γκρεμιστεί το Τείχος.