Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Συλλήψεις μελών του PFLP από δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής

Πηγή: www.pflp.ps/english/, 26 Φλεβάρη 2010

Την Πέμπτη 25 Φλεβάρη, δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, συνέλαβαν ομάδα μελών του PFLP, στα πλαίσια της «συνεργασίας ασφαλείας» της ΠΑ με την Ισραηλινή κατοχή. Οι Muhammad At-Teriaqi, 17, Muhammad Jihad An-Natur, 18, Omer Tayseer Abdul Haq, 18, and Muhammad Al-Madani, 17 ετών, συνελήφθησαν από δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής τις πρωινές ώρες της 25ης Φλεβάρη στη Nablus.

Η Khalida Jarrar, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, καταδίκασε με δριμύτητα τις συλλήψεις λέγοντας πως πρόκειται για ενέργεια που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του Σιωνιστή κατακτητή και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των μελών του Μετώπου. Απαίτησε, επίσης, να απαγορευτούν πλήρως οι πολιτικές συλλήψεις, να εγκαταλειφθεί η πολιτική της «συνεργασίας ασφαλείας» με τον κατακτητή και να σταματήσει η συμμετοχή της ΠΑ στην επίθεση αυτή εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Χαρακτηριστικά το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Μετώπου ανέφερε πως «η πολιτική των πολιτικών συλλήψεων, απορρίπτεται από τον Παλαιστινιακό λαό» και υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας επιμένουν να αγνοούν όλες τις εκκλήσεις για τερματισμό των συλλήψεων και των απαγγελιών κατηγοριών εις βάρος ακτιβιστών. Όπως συμπλήρωσε, οι συλλήψεις αυτές από τις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής, γίνονται παράλληλα με συλλήψεις που διενεργούν οι κατοχικές δυνάμεις στην πόλη της Nablus και σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, συλλήψεις που στοχοποιούν το PFLP και άλλες αντιστασιακές παρατάξεις, την ίδια ώρα που εντείνονται οι σιωνιστικές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ και τους ιερούς τόπους της Παλαιστίνης.

Σε ανακοίνωσή του, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, καταδικάζει με σκληρή γλώσσα τις συλλήψεις, απαιτεί την απελευθέρωση των συλληφθέντων και τον πλήρη τερματισμό της «συνεργασίας ασφαλείας» με την κατοχή, τονίζοντας πως οι συλλήψεις έγιναν κατά παραγγελία των κατοχικών δυνάμεων. Στην ίδια ανακοίνωση το Μέτωπο απαιτεί από όλες τις δυνάμεις της PLO και την ΠΑ να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την πλήρως δυσφημισμένη πορεία των «διαπραγματεύσεων» του Όσλο και τον Οδικό Χάρτη, χαρακτηρίζοντάς την πορεία αυτή, που καταλήγει στο να ενεργούν οι Παλαιστινιακές δυνάμεις ως πράκτορες της κατοχής, καταστροφική για τον Παλαιστινιακό λαό και τον σκοπό του.