Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Μεταγωγή του Ahmad Sa’adat στη φυλακή Eshel

Πηγή: www.pflp.ps/english/ 24 Φλεβάρη 2010

Ο φυλακισμένος γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Ahmad Sa'adat, μεταφέρθηκε για μια ακόμα φορά σε καινούργια φυλακή. Το PFLP άμεσα καταδίκασε τη μεταγωγή του από την απομόνωση της φυλακής Ramon, στη μονάδα απομόνωσης της φυλακής Eshel, ως μέρος της συνεχιζόμενης, αλλά αποτυχημένης, προσπάθειας, να υπονομευτεί το ηθικό και η ακλόνητη στάση του συντρόφου Sa'adat και των συντρόφων Παλαιστίνιων που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές.

Σε ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε στις 16 Φλεβάρη, το Λαϊκό Μέτωπο, αναφέρει πως τα αυθαίρετα αυτά μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο μιας επίσημης πολιτικής πίεσης και αντεκδίκησης που επιχειρεί να πτοήσει τον σύντροφο Sa'adat, πολιτικής που είναι σταθερή και αδιάκοπη, από την πρώτη στιγμή της απαγωγής του από τη φυλακή της Ιεριχούς και της συνεχιζόμενης κράτησής του στην απομόνωση. Το PFLP καλεί όλους του διεθνείς θεσμούς, και ειδικά την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, να ενεργήσουν για την προστασία των Παλαιστίνιων κρατουμένων, τον τερματισμό της απομόνωσης τους και της μεθόδου της διοικητικής κράτησης, και την απελευθέρωση των χιλιάδων φυλακισμένων αγωνιστών για την ελευθερία, που βρίσκονται στις κατοχικές φυλακές.

Ο Nasser Kafarneh, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου, δήλωσε επίσης πως δεν προκαλούν καμιά έκπληξη τα πρόσφατα σχόλια του σιωνιστή πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, ότι ο Ahmad Sa'adat δεν θα απελευθερωθεί όσο κρατά τη θέση του γραμματέα του PFLP. Όπως είπε, η φυλάκιση του συντρόφου Sa'adat αποτελεί εθνικό ζήτημα που θα απασχολήσει όλες τις Παλαιστινιακές παρατάξεις, ειδικά εκείνες που κρατούν τον συλληφθέντα στρατιώτη των δυνάμεων κατοχής Gilad Shalit και συμπλήρωσε πως οι παρατάξεις αυτές έχουν δεσμευτεί να αρνηθούν τους όρους του Ισραήλ που επιχειρεί να αφαιρέσει από την συμφωνία ανταλλαγής οποιοδήποτε ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο αξιωματούχος του Λαϊκού Μετώπου, τόνισε πως η κράτηση του συντρόφου Sa'adat στρέφεται ενάντια στο σύνολο του Παλαιστινιακού λαού και υπογράμμισε τη σημασία της απελευθέρωσής του ως εθνικό στόχο, ενώ ανέφερε και ότι τα διεθνή σώματα έχουν ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στον Ahmad Sa'adat, λόγω της συνέργιας των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην απαγωγή του από την Ιεριχώ. Τέλος, τόνισε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP, πως το Μέτωπο θα συνεχίσει τον αγώνα για την απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat και όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις κατοχικές φυλακές.