Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Το PFLP για τον al-Hakim:Οι επαναστάτες δεν πεθαίνουν ποτέ

Πηγή: www.pflp.ps/english/ 26 Γενάρη 2010

Με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από το θάνατο του of Al-Hakim, Δρ. George Habash, ιδρυτή του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του Αραβικού Εθνικιστικού κινήματος, το Λαϊκό Μέτωπο δεσμεύεται να παραμείνει στο δρόμο που εκείνος χάραξε και να εκπληρώσει τους στόχους που έθεσε ο Al-Hakim και όλοι οι μάρτυρες του λαού και του έθνους μας, μέχρι την επιστροφή και την απελευθέρωση, στο δρόμο της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ενότητας. Οι επαναστάτες δεν πεθαίνουν ποτέ! Το Λαϊκό Μέτωπο δεσμεύεται πως το παράδειγμα του Al-Hakim ως διανοητή, οργανωτή και επαναστάτη ηγέτη θα ζει για πάντα στην Παλαιστίνη, το Αραβικό έθνος και ολόκληρο τον κόσμο.

Σε δήλωσή του, το PFLP αναφέρει πως ο Al-Hakim ήταν ένας ιστορικός ηγέτης που άναψε μια φλόγα στο σκοτάδι της κατοχής και της καταπίεσης, τη φλόγα της λαϊκής επανάστασης, και χάραξε το δρόμο της ελευθερίας που συντρίβει τα δεσμά της εξάρτησης και της ηγεμονίας υψώνοντας το λάβαρο της αντίστασης και της ενότητας ως μοναδικό δρόμο για την απόκτηση της γης και της ελευθερίας του Παλαιστινιακού λαού.

Το Λαϊκό Μέτωπο υπενθυμίζει, τη συνείδηση και την τιμή του Al-Hakim και την απόλυτη αφοσίωσή του στο σκοπό και στην επανάσταση του λαού και του έθνους του, στα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά του Παλαιστινιακού λαού. Καλεί όλους να εμπνευστούν από τον ιστορικό και πρωτοπόρο ρόλο του στην επανάσταση ενάντια στην αδικία και την καταπίεση, όπως και από την ικανότητά του να διατυπώνει τη στρατηγική και τις τακτικές του κόμματος, να προφυλάσσει την επανάσταση, να ενδυναμώνει το κόμμα, να διατηρεί την ενότητά τη σταθερότητα και την αντοχή του, να οικοδομεί την εμπροσθοφυλακή του αγώνα του λαού και μια προωθημένη παράταξη στον εθνικό και διεθνή αγώνα που να διατηρεί την αποφασιστικότητα να αγωνίζεται παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες.

Στη ανακοίνωσή του το Λαϊκό Μέτωπο επικαλείται το πνεύμα της αφοσίωσης και της σταθερότητας που εκφράστηκε χαρακτηριστικά από τον Al-Hakim και τους άλλους σοφούς ηγέτες της επανάστασης και τους ιστορικούς ηγέτες του Παλαιστινιακούλαού, όπως οι Abu Ammar, Abu Ali Mustafa, Sheikh Yassin, Fathi Shiqaqi και πολλοί άλλοι. Υπενθυμίζει το πνεύμα αλληλεγγύης που χαρακτήριζε τον Al-Hakim και τη δέσμευσή του στη συλλογική ηγεσία όπως αυτή εκφράστηκε και μέσα από την εθελοντική παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος προκειμένου να υποστηρίξει μια νέα ηγεσία κόντρα στη γραφειοκρατία και την προσωπολατρία.

Τo PFLP, εγκωμιάζει τη βαθιά πίστη του συντρόφου Δρ. Habash στην ενότητα του εθνικού, του Αραβικού και διεθνούς αγώνα, στην ανάγκη για ανάτπυξη δημοκρατικών κοινωνικών και πολιτικών θεσμών, και τονίζει τη δέσμευσή του για την ισότητα των γυναικών που θα εξασφαλίζει το θρίαμβο του Παλαιστινιακού και Αραβικού σκοπού. Εγκωμιάζει επίσης την αυστηρή επιστημονική σκιαγράφηση που έκανε ο Al-Hakim για τα στρατόπεδα των συμμάχων και των εχθρών του λαού, όπως και την σαφή του αντίληψη για την ανάγκη ρητής και συγκεκριμένης προσπάθειας στις γραμμές του κόμματος για αποφυγή των ταλαντεύσεων της αστικής τάξης που υπονομεύουν τον Παλαιστινιακό σκοπό. Η ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα, στην έμφαση που έδινε ο Al-Hakim στην ανάγκη να κατανοηθεί το Σιωνιστικό κίνημα και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ως εχθρός ολόκληρου του Αραβικού λαού, όπως και ο ρόλος του Παλαιστινιακού και του Αραβικού λαού στον διεθνή αγώνα. Το Λαϊκό Μέτωπο καλεί να ξεδιπλωθεί και σήμερα μια τέτοια ξεκάθαρη εξέταση των ζητημάτων αυτών και υπενθυμίζει πως ο Al-Hakim τόνιζε ιδιαίτερα την κεντρική σημασία της ανεξαρτησίας του Παλαιστινιακού αγώνα για εθνική απελευθέρωση, και το ρόλο του Αραβικού εθνικού κινήματος και του παγκόσμιου κινήματος για ελευθερία και πρόοδο, ως προϋπόθεση για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού. Τέλος, η ανακοίνωση, αναγνωρίζει τη διαύγεια του οράματος του Al-Hakim που απέρριπτε εντελώς την ομαλοποίηση και κάθε παραχώρηση στις ΗΠΑ και τις πλαστές «λύσεις» τους, και ιδιαίτερα απέρριπτε εντελώς την φρικτή πραγματικότητα της διαδικασίας του Όσλο όπως αυτή φάνηκε από την αρχή.

Το Λαϊκό Μέτωπο, τέλος, χαιρετίζει τον Al-Hakim, γιο της Παλαιστίνης και του Αραβικού έθνους, ηγέτη της εργατικής τάξης και των λαϊκών τάξεων στην Παλαιστίνη και τον Αραβικό κόσμο, σύμβολο για όλους τους περιθωριοποιημένους και καταπιεσμένους λαούς που βαδίζουν στο δρόμο της απελευθέρωσης και της επιστροφής.