Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Διακήρυξη του Καΐρου από την Gaza Freedom March

1 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Εμείς, οι διεθνείς απεσταλμένοι που συναντηθήκαμε στο Κάιρο για τη Gaza Freedom March 2009, σε μια μαζική απάντηση στην πρωτοβουλία των απεσταλμένων της Νοτίου Αφρικής, δηλώνουμε ότι:

Έχοντας υπόψη:

  • Την συνεχή μαζική τιμωρία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ μέσω της παράνομης κατοχής και του αποκλεισμού της Γάζας
  • Την παράνομη κατοχή της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και την συνεχιζόμενη κατασκευή του παράνομου Τείχους του Απαρτχάιντ και των εποικισμών
  • Την περιφρόνηση που δείχνουν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η ΕΕ και άλλοι στην Δημοκρατία της Παλαιστίνης μετά τις εκλογές του 2006
  • Την συνεχή διάκριση και καταπίεση που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι μέσα στο Ισραήλ
  • Την συνεχιζόμενη εξορία εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων
  • Όλες τις πράξεις καταπίεσης που βασίζονται στην σιωνιστική ιδεολογία και ενισχύει το Ισραήλ
  • Την επίγνωση ότι οι δικές μας κυβερνήσεις παρέχουν στο Ισραήλ άμεση οικονομική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη και του επιτρέπουν να συμπεριφέρεται με ατιμωρησία
  • Την Διακήρυξη για τα Δικαιώματα των Γηγενών των ΗΕ (2007)

Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας για:

  • Την αυτοδιάθεση των Παλαιστινίων
  • Τον τερματισμό της κατοχής
  • Ίσα δικαιώματα για όλους, στην ιστορική Παλαιστίνη
  • Το πλήρες δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων

Γι’ αυτό, επαναβεβαιώνουμε την δέσμευση μας στο κάλεσμα των Παλαιστινίων τον Ιούλιο του 2005 για Μποϋκοτάζ, Από-επένδυση και Κυρώσεις, προκειμένου να υποχρεωθεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Καλούμε και επιθυμούμε να βοηθήσετε να ξεκινήσει ένα παγκόσμιο, μαζικό, δημοκρατικό, αντί-απαρτχάιντ κίνημα, που θα δουλέψει με τους Παλαιστινίους πολίτες για την εφαρμογή του καλέσματος BDS.

Γνωρίζοντας τις πολλές και ισχυρές ομοιότητες του ισραηλινού απαρτχάιντ και του προηγούμενου απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, προτείνουμε:

  1. Για το πρώτο εξάμηνο του 2010, να πραγματοποιηθούν μια σειρά διεθνείς συνομιλίες με Παλαιστίνιους και Νότιο-αφρικανούς συνδικαλιστές και ακτιβιστές, που θα ενωθούν με συνδικαλιστές και ακτιβιστές που έχουν δεσμευτεί σε αυτό το πρόγραμμα μέσα στις χώρες τους, για να λάβουν μαζική εκπαίδευση για το BDS.
  2. Συμμετοχή στην Εβδομάδα ενάντια στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ, τον Μάρτιο του 2010
  3. Μια συστηματική, ενωτική προσέγγιση για το μποϋκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων, που θα εμπλέξει καταναλωτές, εργαζόμενους και συνδικάτα στον τομέα της λιανικής πώλησης, της αποθήκευσης και της μεταφοράς.
  4. Την ανάπτυξη του Ακαδημαϊκού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Μποϋκοτάζ
  5. Εκστρατείες που θα ενθαρρύνουν την απόσυρση των επενδύσεων εμπορικών σωματείων και άλλων πηγών από εταιρίες που εμπλέκονται άμεσα με την Κατοχή και/ή τις ισραηλινές στρατιωτικές βιομηχανίες.
  6. Νομικές δράσεις που θα στοχεύουν στις στρατολογήσεις εξωτερικών στρατιωτών που υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό και την παραπομπή των εγκληματιών πολέμου της Ισραηλινής κυβέρνησης στην δικαιοσύνη. Συντονισμός με το Γραφείο Πολιτικών Συλλήψεων για να προσδιοριστούν και να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη οι ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου. Στήριξη της έκθεσης Goldstone και πίεση για την εφαρμογή των συστάσεων τηυς.
  7. Εκστρατείες ενάντια στο φιλανθρωπικό καθεστώς στου Εθνικού Εβραϊκού Ταμείου.

Καλούμε οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα που δεσμεύονται σε αυτή την διακήρυξη, να την υπογράψουν και να εργαστούν μαζί μας για την υλοποίησή της.

Για να υπογράψετε την διακήρυξη, παρακαλούμε στείλτε email στο cairodec@gmail.com