Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Μήνυμα Αλληλεγγύης από τον Roger Waters των Pink Floyd

Λέγομαι Roger Waters. Είμαι άγγλος μουσικός και μένω στις ΗΠΑ.

Σας γράφω για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους 1360 άντρες και γυναίκες, από 42 διαφορετικές χώρες, που συγκεντρώθηκαν στην Αίγυπτο για το Gaza Freedom March. Όλοι παρακολουθήσαμε κατάπληκτοι πέρσι την άγρια επίθεση που δέχτηκαν οι άνθρωποι της Γάζας από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό τους. Τα βάσανα που ζει ο πληθυσμός της Γάζας, τόσο από την εισβολή όσο και από τον αποκλεισμό, είναι αδιανόητα για εμάς που ζούμε εκτός των τειχών. Ο σκοπός του Freedom March είναι να εστιάσει την προσοχή του κόσμου στις δοκιμασίες των Παλαιστινίων της Γάζας, με την ελπίδα να ανοίξουν όλοι οι καθημερινοί και έντιμοι άνθρωποι τα μάτια τους και να μπορέσουν να δουν το μεγαλείο των εγκλημάτων ου διαπράχθηκαν και να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους να πιέσουν με όλα τα μέσα το Ισραήλ να σταματήσει τον αποκλεισμό.

Σκόπιμα χρησιμοποιώ την λέξη «εγκλήματα», μιας και ο αποκλεισμός και η εισβολή κρίθηκαν παράνομα από τα ΗΕ και τους οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν δεν τηρήσουμε το διεθνές δίκαιο, αν κάποιες κυβερνήσεις θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω, τότε είμαστε λίγα μόνο βήματα από την βαρβαρότητα και την αναρχία.

Το Gaza Freedom March σηματοδοτεί όλους εμάς που πιστεύουμε πως όλοι είμαστε αδέρφια, που πρέπει να σταθούμε δίπλα, αν θέλουμε να κτίσουμε ένα μέλλον όπου όλοι θα μπορούν να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη και τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα. Όπου η ζωή, η ελευθερία και η ευτυχία δεν θα είναι μόνο για τους λίγους. Όλο το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής δεν αξίζει την ζωή ενός παιδιού.

Σε όλους εσάς που είσαστε στην πορεία, σας βγάζω το καπέλο. Αυτό που κάνετε είναι γενναίο και έντιμο. Όταν φτάσετε τον στόχο σας, πείτε στα αδέρφια μας τους Παλαιστίνιους, ότι εδώ έξω, πέρα από τα Τείχη της Φυλακής τους, στέκονται εκατοντάδες χιλιάδες που τους συμπαραστέκονται. Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες, αύριο εκατομμύρια, σύντομα εκατοντάδες εκατομμυρίων. Θα νικήσουμε.

Roger Waters