Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

One Democratic State Group (ODSG)

Ομάδα για «Ένα Δημοκρατικό Κράτος» Ιστοσελίδα: http://www.odsg.org/co/

«Η ομάδα για Ένα Δημοκρατικό Κράτος (ODSG) αυτοδεσμεύεται στον αγώνα για τα Παλαιστινιακά δικαιώματα. Δικαιώματα που δεν πρόκειται ποτέ να πραγματωθούν έξω από το πλαίσιο ενός ενιαίου κράτους που θα παρέχει ισότητα σε όλους τους πολίτες του. Για πάρα πολύ καιρό ο στόχος αυτός αποτελούσε ένα όραμα. Τώρα είναι καιρός να γίνει πραγματικότητα και η ODSG είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Αξίζουν την πλήρη υποστήριξή μας»
- Ghada Karmi -

«Σ’ αυτούς τους καιρούς της απελπισίας και της συνεχώς αναπτυσσόμενης βίας που απειλεί με καταστροφή τον Παλαιστινιακό λαό, είναι αναζωογονητικό να ακούει κανείς για μια ανθρωπιστική και γνήσια πρωτοβουλία εξεύρεσης μιας δίκαιης λύσης του Παλαιστινιακού ζητήματος. Είναι καταπληκτικό ότι η πρωτοβουλία αυτή αναπτύχθηκε σε ένα πεδίο δολοφονιών, στη Γάζα, που δέχεται τον κύριο όγκο των ισραηλινών εγκληματικών πολιτικών. Φέρνει μια ελπίδα ότι παρά τις ποικίλες Nakba (καταστροφές) που έχει υποστεί ο Παλαιστινιακός λαός, υπάρχει ακόμα μια βάσιμη δυνατότητα οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι να μοιραστούν τη γη στη βάση της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την πρόοδο και είναι ειδικά ο λαός της Γάζας αυτός που μπορεί να μας δείξει τον τρόπο να προχωρήσουμε μπροστά»
- Ilan Pappe -

«Καθώς όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τη ματαιότητα του διαχωρισμού της Παλαιστίνης/Ισραήλ και της λύσης των «δύο κρατών», είναι επείγουσα ανάγκη να υπάρξει ένα νέο όραμα για την αποαποικιοποίηση, την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Η Ομάδα για Ένα Δημοκρατικό Κράτος είναι στην πρώτη γραμμή της ιδέας, της υπεράσπισης και της δράσης για να υπάρξει αυτή η προοπτική στο εσωτερικό της Παλαιστίνης. Η σημαντική και θαρραλέα δουλειά τους εμπνέει πραγματική ελπίδα και αξίζει την πλήρη υποστήριξή μας»
- Ali Abunimah -

Η Ομάδα για Ένα Δημοκρατικό Κράτος (ODSG) είναι μια μη-βίαιη παλαιστινιακή λαϊκή ομάδα με έδρα τη Γάζα. Είμαστε Παλαιστίνιοι ακτιβιστές, από ποικίλους χώρους, που συγκεντρωθήκαμε για να προωθήσουμε την ειρήνη με δικαιοσύνη στην Μέση Ανατολή. Πιστεύουμε πως η Λύση του Ενός Κράτους αποτελεί τη μόνη βιώσιμη επιλογή που εγγυάται μια συνολική ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πιστεύουμε πως η δικαιοσύνη και η ειρήνη είναι εφικτές στο πλαίσιο ενός και μόνο Δημοκρατικού Κράτους που θα περιλαμβάνει και θα ωφελεί εξίσου όλους τους κατοίκους της ιστορικής Παλαιστίνης – μετά και την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων – ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα ή θρησκεία. Δεσμευόμαστε να δουλέψουμε δραστήρια για αυτόν τον σκοπό.
Δραστηριοποιούμαστε, επίσης, στην Παλαιστινιακής πρωτοβουλίας εκστρατεία για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση των επενδύσεων και Κυρώσεις (BDS) εις βάρος του Ισραήλ. Τα μέτρα αυτά, παρόμοια με εκείνα που ελήφθησαν ενάντια στη Νότια Αφρική την εποχή του απαρτχάιντ, είναι απαραίτητα για να μπει ένα τέλος στις γενοκτονικές Ισραηλινές πολιτικές εις βάρος των Παλαιστινίων τόσο μέσα στο Ισραήλ όσο και στα Κατεχόμενα Εδάφη. Πιστεύουμε πως αυτά τα μη-βίαια μέτρα πρέπει να συνεχιστούν μέχρις ότου το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ αναγνωρίσει το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και ίδρυση ενός δημοκρατικού κράτους στην Παλαιστίνη, ενός κράτους για όλους τους πολίτες του.

Καθώς δεν είμαστε ΜΚΟ, όλη η χρηματοδότησή μας προέρχεται από δικούς μας πόρους γι’ αυτό και η συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη. Σήμερα τα προγράμματά μας περιλαμβάνουν:

  1. Οργανωτική δουλειά για την «Πορεία για Ελεύθερη Γάζα» (31 Δεκέμβρη 2009). Συμμετέχουμε στην εκτελεστική επιτροπή της Πορείας.
  2. Συγκέντρωση βίντεο με μαρτυρίες προσφύγων που επέζησαν από την Nakba του 1948 για την δημοσίευση ενός project προφορικής ιστορίας στο Palestine Remembered.
  3. Δραστηριοποίηση στην εκστρατεία «Δικαίωμα στο διάβασμα» σε συνεργασία με το Free Gaza Movement. Προκαλούμε τον αποκλεισμό, φέρνοντας με πλοία βιβλία για τους πανεπιστημιακούς σπουδαστές της Γάζας.
  4. Δουλεύουμε για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Απαγορευμένα όνειρα», και φτιάχνουμε χιλιάδες αντίγραφα του Παλαιστινιακού και Νοτιοαφρικανικού CD Amandla Intifada.
  5. Προωθούμε την λύση του Ενός Κράτους, και την καμπάνια BDS ενάντια στο Ισραηλινό απαρτχάιντ με τους εξής τρόπους:

  • Δικτύωση για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων και των ομάδων στη Γάζα και αλληλέγγυων ακτιβιστών απ’ όλο τον κόσμο
  • Δημιουργία εργαστηρίων για την εκστρατεία BDS σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας
  • Διοργάνωση βιντεο-συσκέψεων με ακτιβιστές, διανοούμενους και φοιτητές από τον Αραβικό Κόσμο, τον Καναδά, την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ.
  • Επικοινωνία με τα ΜΜΕ και αρθρογραφία στα αραβικά και αγγλικά

Ομάδα για το Ένα Δημοκρατικό Κράτος
Γάζα, Παλαιστίνη