Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Εμπόδια βάζει η Αίγυπτος στο κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας Viva Palestina

Πηγή: www.presstv.ir/ 28 Δεκέμβρη 2009

Μετά τα εμπόδια που έθεσε το Κάιρο, το κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας Viva Palestina αναγκάζεται να αλλάξει διαδρομή και να κατευθυνθεί στο Συριακό λιμάνι της Latakia σε μια προσπάθεια να μπει στην Αίγυπτο μέσω του El-Arish.

Η αποστολή που αποτελείται από 250 οχήματα είχε εγκλωβιστεί στην παραλιακή πόλη Aqaba της Ιορδανίας μετά την άρνηση της Αιγύπτου να επιτρέψει τη διέλευσή της μέσω του λιμανιού Nuweiba της Ερυθράς Θάλασσας, διαδρομή που αποτελεί και τη συντομότερη οδό. Το Κάιρο επέμεινε πως το κονβόι μπορεί να μπει στην Αίγυπτο μόνο μέσω του λιμανιού El-Arish που βρίσκεται στη Μεσόγειο.

«Η αποστολή θα φύγει από την Aqaba με κατεύθυνση τη Latakia της Συρίας και στη συνέχεια το El-Arish, σύμφωνα με την απόφαση του Καίρου» ανέφερε ο Maysara Malas, από την ομοσπονδία συνδικάτων της Ιορδανίας η οποία έχει βοηθήσει στην οργάνωση της αποστολής. «Ελπίζουμε πως η Αίγυπτος δεν θα δημιουργήσει κι άλλα εμπόδια. Είναι θλιβερό το γεγονός πως το Ισραήλ επενέβη στην απόφαση της Αιγύπτου, η οποία υπηρετεί την Σιωνιστική οντότητα», πρόσθεσε.