Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Οργανωτική Επιτροπή Γάζας της GFM: Θέλουμε να εντείνουμε την εκστρατεία αλληλεγγύης, όχι να τη διασπάσουμε

Πηγή: http://aliabunimah.posterous.com/ 30 Δεκέμβρη 2009

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας εμείς, εκπρόσωποι διάφορων κοινωνικών οργανώσεων της Γάζας, έχουμε εντυπωσιαστεί από τις θυσίες που έχετε κάνει εσείς οι 1400 ακτιβιστές, για να μπορέσετε να έρθετε και να μας υποστηρίξετε στο σπάσιμο του αποκλεισμού.
Παρά την απογοήτευση που νιώθουμε επειδή δεν μπορούμε ακόμα να σας συναντήσουμε όλους καθώς μας χωρίζει ακόμα αυτή η μεσαιωνική πολιορκία, νιώθουμε πως η άφιξή σας στο Κάιρο έχει ήδη δώσει καρπούς. Η επιμονή σας να σπάσετε τον αποκλεισμό για να σταθείτε αλληλέγγυοι στο πλευρό μας έχει εμπνεύσει πολλούς και έχει κάνει πολλούς άλλους να ντρέπονται. Χάρη στην παρουσία σας, έχει υπάρξει ένα δίκτυο για το σπάσιμο του αποκλεισμού και την ελεύθερη Παλαιστίνη.

Στηρίζουμε οποιαδήποτε απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Gaza Freedom March για την είσοδο μόνο 100 από τους 1400 εκπρόσωπους στη Γάζα. Προφανώς είναι, όπως όλες οι ως τώρα αποφάσεις, απόφαση της πλειοψηφίας. Εμείς, στην Οργανωτική Επιτροπή της Γάζας έχουμε επαναλάβει τη θέση μας, δηλαδή, ότι η απόφαση εξαρτάται από την Συντονιστική Επιτροπή που βρίσκεται στο Κάιρο. Αρχικά, θεωρήσαμε πως εάν οι εκπρόσωποι όλων των 40 χωρών μπορούσαν να πάνε στη Γάζα και να ενωθούν στην πορεία μαζί με τους Παλαιστίνιους, θα δινόταν ένα ηχηρό μήνυμα στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Εάν αποφάσισαν να συμφωνήσουν με την Αιγυπτιακή προσφορά, θα τους καλωσορίσουμε στη Γάζα και θα εκτιμήσουμε βαθιά την αλληλεγγύη τους.

Όμως, η απόφαση να σταλούν 100 εκπρόσωποι, μοιάζει πολύ διαχωριστική για την εντεινόμενη εκστρατεία αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό. Η ενότητα της παγκόσμιας εκστρατείας αλληλεγγύης είναι εξαιρετικά σημαντική για μας, τους πολιορκημένους Παλαιστίνιους της Γάζας. Έχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει πως η ίδια η Πορεία δεν πρόκειται να είναι μόνο μια συμβολική χειρονομία, αλλά κομμάτι μιας σειράς γεγονότων που θα οδηγήσουν στον τερματισμό του αποκλεισμού, μια για πάντα. Θέλουμε να εντείνουμε και να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την εκστρατεία αλληλεγγύης, όχι να την διασπάσουμε.

Χαιρετίζουμε τους συμμετέχοντες στην Gaza Freedom March και όποια απόφαση πάρουν, και τους ευχαριστούμε για την τεράστια δουλειά που έχουν κάνει.

Γάζα,
Οργανωτική Επιτροπή της Gaza Freedom March,
30/12/2009