Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Μαζικές συλλήψεις ακτιβιστών από ισραηλινές δυνάμεις

Δελτίου Τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Πηγή: http://electronicintifada.net/v2/article10939.shtml 10 Δεκέμβρη 2009

Στρατιωτικές δυνάμεις της κατοχής, στις 9 Δεκέμβρη, επέδραμαν σε αρκετές πόλεις, χωριά και προσφυγικούς καταυλισμούς στην περιοχή της Ναμπλούς, σε μια επιχείρηση μαζικών συλλήψεων, με στόχο υποτιθέμενα μέλη και υποστηρικτές του Λαϊκού Μετώπου. Οι επιδρομές έγιναν δύο μέρες πριν την επέτειο του Μετώπου για τα 42 χρόνια ίδρυσης του, που γιορτάστηκαν με μεγάλες πορείες και δράσεις σε ολόκληρη την Παλαιστίνη.

Οι πηγές του PFLP αναφέρουν ότι ο στρατός της κατοχής έχει εντείνει την στοχοποίηση του Μετώπου από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των κρατουμένων σε αντάλλαγμα του αιχμάλωτου Ισραηλινού στρατιώτη Gilad Shalit, επικεντρώθηκαν στην απελευθέρωση του Γενικού Γραμματέα του Μετώπου Ahmad Saadat.

Ο Maysar Itiani, 45χρονος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δικηγόρος των Παλαιστινίων κρατουμένων και ο 38χρονος αδερφός του Abdel-Nasser Itiani ,απήχθηκαν από την Rafidia, δυτικά της Ναμπλούς όταν ο στρατός εισέβαλλε σπίτι τους. Όσοι απήχθηκαν από τον στρατό είναι υποτιθέμενοι υποστηρικτές του Λαϊκού Μετώπου, όπως ο 47χρονος Musa Salama και ο 45χρονος Wael Abu Al-Sabe και οι δύο από το al-Jabal al-Shimaly, βόρεια της Ναμπλούς. Ο στρατός συνέλαβε επίσης και τον Ziad al-Salous, ο οποίος εργάζεται στο γραφείο του Ειδικού Γενικού Γραμματέα του PFLP Abdel-Rahim Mallouh, όταν προσπάθησε να διασχίσει το σημείο ελέγχου της Huwarra, επιστρέφοντας από την Ναμπλούς στην Ραμάλα.
Οι δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν επίσης στον προσφυγικό καταυλισμό al-Ein της Ναμπλούς και απήγαγε πολλούς νέους άντρες που είχαν χαρακτηριστεί ως υποστηρικτές του Λαϊκού Μετώπου, όπως οι Khalid Suleiman, Mohammad Dahbour, Yousef Rajab και Rabie Abu Khalifa, και τρεις έφηβους τους Rabie Abu Mounir και Saeed Abu Namous, 16 χρονών και τον Mahmoud Teem, 17 χρονών. Στην Awarta, νότια της Ναμπλούς, ο 47χρόνος Nabih Awwad, μέλος του δημοτικού συμβουλίου, απήχθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες που είσέβαλαν σπίτι του στις 2 το πρωί.