Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Διακήρυξη του Διεθνούς Συνεδρίου 24&25 Οκτώβρη

Πηγή: www.alternativenews.org/english/

Διακήρυξη του Συνεδρίου "Ενωμένοι στον Αγώνα ενάντια στην Ισραηλινή αποικιοκρατία, την κατοχή και το ρατσισμό" που συνδιοργάνωσαν το AIC και το OPGAI (24&25 Οκτώβρη 2009).

Μπορείτε να διαβάσετε περιγραφή των τοποθετήσεων που έγιναν εδώ

Ενωμένοι στον Αγώνα ενάντια στην Ισραηλινή Αποικιοκρατία, Κατοχή και Ρατσισμό
24-25 Οκτωβρίου 2009
Βηθλεέμ Παλαιστίνη
Διακήρυξη Σεμιναρίου
Προς την ενότητα όλων των δυνάμεων στον αγώνα μποϋκοτάζ αποεπενδύσεων και κυρώσεων για την Παλαιστίνη

Στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2009, η πρωτοβουλία υποστήριξης Κατεχόμενη Παλαιστίνη και Υψίπεδα του Γκολάν (OPGAI), μαζί με το Εναλλακτικό Κέντρο Πληροφόρησης (AIC), οργάνωσε ένα διεθνές σεμινάριο στην πόλη της Βηθλεέμ της Παλαιστίνης. Το σεμινάριο συγκέντρωσε Παλαιστίνιους, διεθνείς και Ισραηλινούς ακτιβιστές κατά της κατοχής, ερευνητές και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την προώθηση της δικαιοσύνης για τον Παλαιστινιακό λαό. Το σεμινάριο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την κατοχή και τον πιθανό αντίκτυπο που οι διεθνείς καμπάνιες για Μποϋκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις (BDS) μπορούν να έχουν για την προώθηση της δικαιοσύνης για τον Παλαιστινιακό λαό. Το σεμινάριο είχε ως στόχους την ανασκόπηση, ανάπτυξη και να καταγραφή των παλαιστινιακών μηχανισμών προβολής και υποστήριξης τοπικά και διεθνώς, τον προσδιορισμό του μέχρι σήμερα αντίκτυπου τέτοιων προσπαθειών καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα σε σχετικές κινήσεις και δράσεις,.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου συνέπεσε με τη συνεχιζόμενη και χωρίς προηγούμενο κατάσταση πόλωσης στον παλαιστινιακό λαό. Οι σοβαρές και καταστροφικές συνέπειες αυτής της εσωτερικής διαμάχης όχι μόνο βλάπτουν την τρέχουσα πολιτική παρουσία του παλαιστινιακού λαού, αλλά παραμερίζει όλα τα χρόνια της θυσίας, αγώνα και επιτευγμάτων. Τώρα, η ισραηλινή κατοχή είναι σε ένα σταυροδρόμι καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιθανή ιστορική ευκαιρία να συνεχίσει τις πολιτικές του διαχωρισμού και επεκτατισμού σε όλα τα μέτωπα, που χαρακτηρίζονται από την ένταση των πολιτικών δολοφονιών, συλλήψεων, περιορισμών στην κίνηση και βασικών ελευθεριών, την κλοπή γης και την κατασκευή εποικισμών. Ενώ η διαδικασία της εβραιοποίησης και απομόνωσης της Ιερουσαλήμ επιταχύνεται, το Ισραήλ επιμένει στη συνέχιση των εποικιστικών και επεκτατικών δράσεων στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, συνεχίζει τα καθημερινά εγκλήματα κατά την ανθρωπότητας στη Λωρίδα της Γάζας και τις πολιτικές της επιθετικότητας και διακρίσεων κατά των Παλαιστίνιων πολιτών του Ισραήλ.

Δεδομένης και της απόφασης από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να υιοθετήσει την Έκθεση της Διερευνητικής Αποστολής του ΟΗΕ για τη σύγκρουση στη Γάζα (Έκθεση Goldstone) το Σεμινάριο Ενωμένοι στον Αγώνα συμμετέχει στην έκκληση όλων της αραβικής παλαιστινιακής και διεθνούς κοινωνίας των πολιτών και επίσημων φορέων να ληφθούν κατάλληλα μέτρα ώστε να παραπεμφθούν οι αξιωματούχοι του ισραηλινού κράτους κατοχής στη δικαιοσύνη.

Οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο Ενωμένοι στον Αγώνα καλούν για:

  1. Άμεση αποκατάσταση της Παλαιστινιακής εθνικής ενότητας
  2. Ενεργοποίηση του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης με δημοκρατικό και συμμετοχικό τρόπο που θα επιτρέψει τη συμμετοχή όλων των Παλαιστινιακών δυνάμεων και παρατάξεων βασιζόμενη στη Συμφωνία του Καΐρου του 2005.
  3. Η ενεργοποίηση και οικοδόμηση παλαιστινιακών εθνικών πλαισίων που θα ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα του παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην ισραηλινή κατοχή και να διατυπώσει και να ενωθεί πάνω σε προοδευτικές παλαιστινιακές αρχές.
  4. Να συνεχιστούν οι προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα για να λογοδοτήσουν το κράτος του Ισραήλ και η ηγεσία του για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε διεθνή δικαστήρια.
  5. Να ενωθούν και να συνεχίσουν οι προσπάθειες για τον τερματισμό του αποκλεισμού του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.
  6. Σθεναρή αντίθεση σε πολιτικές και προγράμματα κανονικοποίησης των σχέσεων με το Ισραήλ στον αραβικό κόσμο ενεργοποιώντας την Καμπάνια Μποϋκοτάζ Αποεπένδυση και Κυρώσεις (BDS).
  7. Να δοθεί έμφαση στην πρόσκληση της παλαιστινιακής κοινωνίας πολιτών σε συνειδητοποιημένους Ισραηλινούς να υποστηρίξουν την έκκληση για BDS προς όφελος της δικαιοσύνης και ειλικρινούς ειρήνης.
  8. Να ενισχυθεί μια δυνατότερη και πιο αποτελεσματική θέση στις αραβικές χώρες και κοινωνίες για την υπεράσπιση των Ιεροσολύμων, καθώς και στο μποϊκοτάρισμα όλων των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που είναι συνένοχες με τις ισραηλινές προσπάθειες για εβραιοποίηση και απομόνωση των Ιεροσολύμων.