Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

To PFLP διαψεύδει την ύπαρξη κοινής εκλογικής λίστας της PLO και σχολιάζει την απόσυρση Abbas

Πηγές: www.pflp.ps/english, www.pflp.ps/english 7 Νοέμβρη 2009

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) με δήλωση του Jamil Majdalawi, μέλους του Πολιτικού του Γραφείου του, χαρακτηρίζει «ψευδείς και ανεύθυνες» τις δηλώσεις του Yasser Abed-Rabbo πως όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) συμφώνησαν να σχηματίσουν μια ενιαία εκλογική λίστα στις επερχόμενες εκλογές για την Παλαιστινιακή Αρχή. Ο εκπρόσωπος του Μετώπου δήλωσε πως «το Λαϊκό Μέτωπο δεν συμμετέχει στη λήψη πίσω από κλειστές πόρτες, τέτοιων αποφάσεων που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα του Παλαιστινιακού λαού» και επανέλαβε τη θέση του PFLP πως «οποιεσδήποτε εκλογές χωρίς να έχει επιτευχθεί εθνική ενότητα είναι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα του Παλαιστινιακού λαού» και πως «το Μέτωπο δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα συμμετέχει στις εκλογές, πόσο μάλλον αν θα συμμετέχει σε μια τέτοια εκλογική λίστα».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γ.γ. του Μετώπου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της PLO, Abdel-Rahim Mallouh δήλωσε πως «κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Γραμματείας δεν υπήρξε κάποια συμφωνία οποιουδήποτε είδους» και πρόσθεσε πως το Μέτωπο υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και υποταγή στις πιέσεις της, και πως η PLO πρέπει να υποστηρίξει σταθερά τα Παλαιστινιακά εθνικά δικαιώματα της αυτοδιάθεσης, της ανεξαρτησίας και της επιστροφής». Τέλος κάλεσε τον Abed Rabbo «να εγκαταλείψει άμεσα την επαναλαμβανόμενη αυτή πρακτική ψευδών και παραπλανητικών δηλώσεων “εκ μέρους” όλων των παρατάξεων της PLO χωρίς την συγκατάθεσή τους».

Τέλος, ο Δρ. Maher al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και επικεφαλής του κλάδου του που βρίσκεται στην εξορία, σχολιάζοντας την απόφαση του Abu Mazen (Mahmoud Abbas) να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής δήλωσε πως η απόφασή του αυτή «αποτελεί αντανάκλαση της αποτυχίας του και της αποτυχίας της “ειρηνευτικής διαδικασίας” του Όσλο που αυτός αντιπροσωπεύει» προσθέτοντας πως ο Abu Mazen «είναι αυτός που υπέγραψε τη συμφωνία του Όσλο το 1993 και διαιώνισε όλα αυτά τα χρόνια την απάτη της “ειρηνευτικής διαδικασίας” κόντρα στον Παλαιστινιακό λαό, την ώρα που οι Σιωνιστές συνέχιζαν και συνεχίζουν την κατοχή, τους πολέμους, τους εποικισμούς και την ολοκληρωτική άρνηση των Παλαιστινιακών εθνικών δικαιωμάτων». Όπως τέλος δήλωσε, «από την αρχή της διαδικασίας του Όσλο, το Λαϊκό Μέτωπο είχε επιμείνει πως δεν θα οδηγούσε ποτέ στην επίτευξη των Παλαιστινιακών εθνικών δικαιωμάτων, παρά μόνο στη διάλυση του Παλαιστινιακού σκοπού καθώς το Ισραήλ δεν έχει συμφέρον να υπάρξει “ειρήνη”, και οι ΗΠΑ δεν είναι μεσολαβητής, αλλά στρατηγικός σύμμαχος του Σιωνισμού εξ ολοκλήρου εχθρικός προς τα Παλαιστινιακά και Αραβικά συμφέροντα και δικαιώματα.