Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

PFLP: Εμποδίστε τους εγκληματίες πολέμου όπου κι αν εμφανίζονται!

Έκκληση προς τις διεθνές προοδευτικές δυνάμεις – Διαδώστε το!

http://www.pflp.ps/english/?q=pflp-shut-down-war-criminals-wherever-they-go

Με διαμαρτυρίες έγιναν δεκτοί το τελευταίο διάστημα οι ηγέτες και οι αντιπρόσωποι του κατοχικού κράτους οπουδήποτε και αν ταξίδεψαν. Τον Οκτώβρη στις ΗΠΑ ο πρώην κατοχικός πρωθυπουργός και εγκληματίας πολέμου Ehud Olmert καταδιώχτηκε από πόλη σε πόλη, αποδοκιμάστηκε με κραυγές οπουδήποτε και αν εμφανίστηκε και ξεσκεπάστηκαν τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει. Στις 26 του μήνα, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών DanielAyalon, έγινε δεκτός με διαμαρτυρίες στο London School of Economics, και η ομιλία του διακόπηκε από διαμαρτυρίες. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαιρετίζει όλους τους διαμαρτυρόμενους και καλεί τις Παλαιστινιακές και Αραβικές κοινότητες και τους διεθνείς ακτιβιστές για τη δικαιοσύνη, να διακόπτουν τους εγκληματίες πολέμου, τους ρατσιστές και τους τυράννους οπουδήποτε και αν εμφανίζονται!

Οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι του κατοχικού κράτους ταξιδεύουν ως προνομιούχοι επισκέπτες. Ο περιβόητος Olmert, πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δολοφονίας περισσότερων από 1400 Παλαιστινίων στη Γάζα το Δεκέμβρη και το Γενάρη και 1200 Λιβανέζων τον Ιούλη του 2006, ο άνθρωπος που έκλεισε με αυτόν τον τρόπο τη ρατσιστική, δολοφονική καριέρα του στον παράνομο, αποικιακό μηχανισμό του σιωνιστικού κράτους, ζήτησε περισσότερα από 50.000 δολάρια για μια από τις ομιλίες του κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στις ΗΠΑ. Το πιο σημαντικό όμως «κατόρθωμα» του Olmert ήταν η ένταση του θυμού και της δραστηριότητας που προκάλεσε. Σε κάθε πόλη που εμφανίστηκε, προοδευτικές οργανώσεις, ομάδες αλληλεγγύης και Παλαιστινιακές και Αραβικές κοινότητες ένωσαν τις δυνάμεις τους και διέκοψαν τις ομιλίες του, διενήργησαν «συλλήψεις εκ μέρους των πολιτών», οργάνωσαν διαμαρτυρίες και μαζικές διαδηλώσεις, και αποκάλυψαν στο ακροατήριο των εκδηλώσεων αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είδαν στο internet τα βίντεο που μαρτυρούν την ένταση των διαμαρτυριών που αναστάτωσαν τις εμφανίσεις του Olmert στο Σικάγο και το Σαν Φραντσίσκο. Όμως, ο αγώνας για να εκτεθούν στην παγκόσμια κοινή γνώμη οι εγκληματίες πολέμου δεν τελειώνει με τον Olmert. Στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δικηγόροι σχεδιάζουν να κάνουν χρήση της αρμοδιότητας που τους παρέχει το οικουμενικό δίκαιο προκειμένου να διώξουν ποινικά του κατοχικούς εγκληματίες πολέμου, ενώ έντονες διαμαρτυρίες σχεδιάζονται τις επόμενες εβδομάδες κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στις ΗΠΑ του κατοχικού δημάρχου της Ιερουσαλήμ Nir Barkat και του επικεφαλής των εγκληματιών Benjamin Netanyahu.

Κάθε ηγέτης και αντιπρόσωπος του κατοχικού κράτους πρέπει να εμποδιστεί να μιλήσει οπουδήποτε και αν εμφανιστεί. Πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με τις πιο δυνατές κραυγές που θα δηλώνουν ότι είναι ανεπιθύμητος. Εμποδίστε τους να μιλήσουν! Κάντε σαφές πως οι λαοί του κόσμου στέκονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης και δε θα δεχτούν τους εγκληματίες, ρατσιστές κατακτητές. Πως δεν θα τους επιτρέψουν να μιλήσουν πουθενά, παρά μόνο ενώπιον ενός διεθνούς δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης τους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εις βάρος της ανθρωπότητας!

Οι ηγέτες και οι στρατιωτικοί διοικητές του κατοχικού κράτους πρέπει να αντιμετωπίζουν το φόβο της σύλληψης και της δίκης οπουδήποτε και αν πηγαίνουν. Συγχαίρουμε τους δικηγόρους που κάνουν χρήση της αρμοδιότητας που τους παρέχει το οικουμενικό δίκαιο και άλλα νομοθετήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να τους σύρουν ενώπιον της δικαιοσύνης, και καλούμε τους δικηγόρους και τις νομικές οργανώσεις όλου του κόσμου να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τέτοιες αγωγές και αιτήσεις για τη σύλληψη και ποινική προσαγωγή τους. Οι εγκληματίες αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι με τα χέρια τους βαμμένα στο αίμα χιλιάδων Παλαιστινίων και Αράβων, και κρατούν δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους όμηρους στις απάνθρωπες κατοχικές φυλακές. Πρέπει να αντιμετωπίσουν τη σύλληψη, τις δίκες και τις ποινικές κατηγορίες οπουδήποτε και αν προσπαθήσουν να πάνε και να διωχτούν από όλα τα σύνορα. Η διεθνής συνενοχή, η σιωπή και η υποστήριξη των κατοχικών εγκλημάτων εκ μέρους της αποκαλούμενης «διεθνούς κοινότητας» πρέπει να αντικρουστεί από τη διεθνή λαϊκή υποστήριξη του Παλαιστινιακού αγώνα για αυτοδιάθεση, επιστροφή και εθνική απελευθέρωση. Η λαϊκή δράση μπορεί και θα καταστήσει τους διαβόητους αυτούς εγκληματίες υπεύθυνους για την κλοπή της Παλαιστινιακής γης, την καταστροφή των Παλαιστινιακών ζωών και για την επιχειρούμενη γενοκτονία.

Συνολικά το παράνομο αποικιακό κατοχικό κράτος πρέπει διεθνώς να απομονωθεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ο πρώτιστος υποστηρικτής της κατοχής, συνδεδεμένος μαζί του με πλήρη οικονομική, στρατιωτική και πολιτικοστρατηγική συμμαχία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στην καλύτερη περίπτωση συνένοχη και συχνά ενεργά εμπλεκόμενη στην παροχή υποστήριξης στο κατοχικό κράτος και τα εγκλήματά του ενάντια στον Παλαιστινιακό και Αραβικό λαό, ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιεί την αντίστασή μας. Τα συνένοχα και αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα μένουν σιωπηλά ενώ οι κατακτητές καταστρέφουν Παλαιστινιακά σπίτια, πολιορκούν τη Γάζα, χτίζουν εποικισμούς και τείχη απαρτχάιντ, μολύνουν το νερό μας και κλέβουν τη γη μας, εκσιωνίζουν την Ιερουσαλήμ, απειλούν τον Παλαιστινιακό λαό στα κατεχόμενα του 1948 Παλαιστινιακά εδάφη με μαζική εθνοκάθαρση, στερούν το δικαίωμα της επιστροφής σε εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες, φυλακίζουν χιλιάδες ανθρώπους του λαού μας και συνεχίζουν τη βάρβαρη στρατιωτική κατοχή. Η αποκαλούμενη «διεθνής κοινότητα» εξουσιάζεται από τη θέληση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Εντούτοις, οι λαοί του κόσμου, οι προοδευτικές δυνάμεις και χώρες που οικοδομούν την αντίσταση στον μονοπολικό κόσμο των ΗΠΑ αποτελούν μια υπολογίσιμη δύναμη που δεν μπορεί να φιμωθεί ή να νικηθεί από την στρατιωτική τεχνολογία του ιμπεριαλισμού.

Στον Λίβανο, οι δολοφόνοι του Olmert αναγκάστηκαν σε ήττα από την δύναμη της αντίστασης. Στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ έχει παγιδευτεί από την αντίσταση. Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο βγήκαν στο δρόμο κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα, απαιτώντας να σταματήσουν τα κατοχικά εγκλήματα. Σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, από τη Βενεζουέλα ως τη Βολιβία και από την Κούβα ως το Εκουαδόρ, ένα ογκώδες λαϊκό κύμα στέκεται σταθερά ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί όλες τις λαϊκές οργανώσεις και τις προοδευτικές δυνάμεις στον κόσμο να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να απομονώσουν διεθνώς το κατοχικό κράτος. Το Ισραήλ πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος παρία, να είναι εντελώς ανεπιθύμητο σε κάθε διεθνές γεγονός και σκηνή. Κάθε Ισραηλινό προϊόν, κάθε επιχείρηση, κάθε αξιωματούχος, κάθε κυβερνητικός, πολιτιστικός ή ακαδημαϊκός θεσμός που είναι συνένοχος με τον σιωνισμό πρέπει και μπορεί να μποϊκοταριστεί, να αρθούν οι επενδύσεις, να υποβληθεί το Ισραήλ σε κυρώσεις και να απομονωθεί πλήρως. Διάφορες διεθνείς εργατικές ομοσπονδίες και συνδικάτα, από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική, την Ιρλανδία και τον Καναδά, έχουν ενεργοποιηθεί για την απομόνωση του κατακτητή. Τους συγχαίρουμε και καλούμε τους ακτιβιστές των συνδικάτων από όλο τον κόσμο να μιμηθούν το παράδειγμά τους και να αναλάβουν δράσεις στο όνομα της διεθνούς αλληλεγγύης των εργατών, να αρνηθούν να διακινήσουν σιωνιστικά εμπορεύματα, να σταματήσουν κάθε συνεργασία με τη σιωνιστική Histadrut, και να σταθούν με πλήρη αλληλεγγύη δίπλα στους Παλαιστίνιους εργαζόμενους αδελφούς και αδελφές τους που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή. Θυμόμαστε το λαό της Ελλάδας που εμπόδισε την μεταφορά του φορτίου αμερικανικών όπλων προς το κατοχικό κράτος κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Η συμμαχία των εργατών, των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που εξασφάλισε την απομόνωση του Ισραήλ πρέπει να επαναληφθεί παντού!

Καλούμε όλους τους Παλαιστίνιους και Άραβες σπουδαστές, τους σπουδαστές όλου του κόσμου και τις ενώσεις τους, να οργανώσουν διαμαρτυρίες που να εμποδίζουν την εμφάνιση όλων των εγκληματιών πολέμου στα Πανεπιστήμια και τα κολέγιά τους. Τους καλούμε να ενοποιήσουν τις δυνάμεις της σπυδάζουσας νεολαίας ενάντια στα εγκλήματα πολέμου και την κατοχή και να σταθούν στο πλευρό των σπουδαστών της Παλαιστίνης που αντιμετωπίζουν τον κατακτητή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα να μποϊκοτάρουν και να απομονώσουν τα πολιτιστικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του κατοχικού κράτους. Τα ιδρύματα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Σιωνιστικού κρατικού οικοδομήματος, χρηματοδοτούνται από αυτό, εμπλέκονται ενεργά και σιωπούν συνένοχα και εξυπηρετούν τις δημόσιες σχέσεις του εγκληματικού, ρατσιστικού και παράνομου κατοχικού κράτους. Οι κατακτητές και τα εγκλήματά τους δεν είναι ευπρόσδεκτοι ούτε μπορεί να υπάρχει συνεργασία μαζί τους. Συγχαίρουμε όσους έχουν υιοθετήσει το μποϊκοτάζ αυτό σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζουν τη μαζική Παλαιστινιακή έκκληση και καλούμε τους πάντες να εντείνουν την προσπάθεια.

Οι εγκληματίες πολέμου που ηγούνται του παράνομου, ρατσιστικού αποικιακού κατοχικού κράτους που λέγεται Ισραήλ, πρέπει να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν κραυγές, διαμαρτυρίες και διακοπές οπουδήποτε και αν εμφανίζονται. Είναι εφικτό και επιβεβλημένο να αποτραπούν από το να δίνουν διαλέξεις και να ταξιδεύουν. Πρέπει να ξέρουν πως οπουδήποτε και αν πάνε, θα αντιμετωπίσουν τις ευθύνες των πράξεών τους και δεν θα γλιτώσουν από τη δικαιοσύνη των λαών του κόσμου.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαιρετίζει όσους στέκονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης σε όλο τον κόσμο. Μαζί φωνάζουμε: «Νίκη στην Αντίσταση! Λευτεριά σε όλους τους φυλακισμένους! Επιστροφή όλων των προσφύγων! Ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και απελευθέρωση ολόκληρης της Παλαιστίνης!». Εμποδίστε τους εγκληματίες πολέμου – θα μιλήσουν μόνο όταν θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματά τους!