Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

«Γάζα, Ελεύθερη Πολιορκημένη»

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ»

Τρίτη 24/11, Ηράκλειο, στον πολυχώρο "Ξαστεριά"

Τετάρτη 25/11, Χανιά, στο "Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών"

Με τη συμμετοχή ακτιβιστών του International Solidarity Movement (ISM), που έδρασαν στη Λωρίδα της Γάζας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο.

Πλησιάζοντας η επέτειος ενός χρόνου από τη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση στην ανυπότακτη Λωρίδα της Γάζας, και με αφορμή τη διεθνή ημέρα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν νέα συγκλονιστικά βίντεο για την καθημερινότητα του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, τις επιθέσεις των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε άμαχους ψαράδες και αγρότες, τη δράση των διεθνών αλληλέγγυων και την καθημερινή «από τα κάτω» αντίσταση των απλών Παλαιστινίων.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Φίντα Κίστα, freelance δημοσιογράφος και δημιουργός ταινιών κατά τη διάρκεια και μετά τις ισραηλινές σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι μια ευκαιρία να ακούσουμε για την πραγματικότητα στην Λωρίδα της Γάζας, από μια νέα Παλαιστίνια γυναίκα, πολιτικά ανεξάρτητη, που έρχεται μέσα από τη Λωρίδα της Γάζας, κάτοικο της συνοριακής πόλης της Ράφα (το σπίτι της κατεδαφίστηκε το 2004 από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής).

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το πώς μπορεί κανείς να συμμετάσχει στις δράσεις των διεθνών ακτιβιστών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και για την διεθνή Πορεία Ελευθερίας προς τη Γάζα που θα προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό στην πρώτη επέτειο της έναρξης των σφαγών.