Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Αδικαιολόγητη προδοσία η απόφαση της ΠΑ να αναβάλει την εξέταση της έκθεσης Goldstone

Ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

3 Οκτώβρη 2009 Πηγή: http://www.pflp.ps/english/

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταγγέλλει την ενέργεια της Παλαιστινιακής Αρχής να ζητήσει την αναβολή της εξέτασης της έκθεσης του δικαστή Richard Goldstone για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών που συνεδριάζει στη Γενεύη της Ελβετίας, δηλώνοντας ότι αυτή η πράξη προδοσίας δεν θα συγχωρεθεί από τον παλαιστινιακό λαό ή από το Μέτωπο. Το ΛΜ θεωρεί αυτή την απόφαση της ΠΑ μια ηττοπαθή και αδικαιολόγητη ενέργεια που συμπνέει με τις ΗΠΑ και την κατοχή και προδίδει τον αγώνα του λαού μας και αυτούς που τον υποστηρίζουν.
Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του ΛΜ τυχόν παραπλανητικές δικαιολογίες για την ενέργεια αυτή, όπως η έλλειψη της συναίνεσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ή "αρνητικές επιπτώσεις" για τη λεγόμενη ειρηνευτική διαδικασία, αποτελούν απλά ένα σαφές παράδειγμα υποταγής και απόλυτης συνενοχής με όσα υπαγορεύουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ και πλήρη αδιαφορία για το αίμα, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. Ο εκπρόσωπος συνέχισε παροτρύνοντας όλες τις εθνικές και ισλαμικές δυνάμεις να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή και να ζητήσουν από την ηγεσία της ΠΑ στη Ραμάλα να λογοδοτήσει για την προδοσία που εξυπηρετεί την κατοχή και τα σχέδιά της.
Ο σύντροφος Khalil Maqdesi, από το Γραφείο Πληροφόρησης του Μετώπου, δήλωσε ότι η εθνική ενότητα είναι αδύνατη με τέτοιους υποτίθεται ηγέτες, οι οποίοι ενεργούν σε διεθνές επίπεδο για την εφαρμογή των σχεδίων ΗΠΑ / Ισραήλ εναντίον του λαού μας. Είπε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή στη Ραμάλα, με τους Μαχμούντ Αμπάς και Σαλάμ Φαγιάντ, έχει πουλήσει το αίμα του παλαιστινιακού λαού στο αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το φασιστικό κατοχικό κράτος του Μπενιαμίν Νετανιάχου και απαίτησε όλες οι τίμιες και υπεύθυνες δυνάμεις μέσα στη Φατάχ να αναλάβουν δράση για να λογοδοτήσουν οι λεγόμενοι ηγέτες για την προδοσία του παλαιστινιακού λαού.
Ο Σύντροφος Maqdesi σημείωσε ότι το καθεστώς Νετανιάχου είχε ζητήσει δημοσίως από την ΠΑ να μην υποστηρίξει το ψήφισμα αυτό στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αντάλλαγμα την έγκριση νέων συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Wataniya, μιας νέας εταιρείας που υποστηρίζεται από την Παλαιστινιακό Ταμείο Επενδύσεων και πολλές κλίκες και μέλη της Παλαιστινιακής τάξης που συνδέονται με τον Αμπάς και τον Σαλάμ Φαγιάντ. Ο Σύντροφος Maqdesi είπε ότι η ενέργεια αυτή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκαλύπτει τη φύση των εχθρών του λαού μας - το Ισραήλ ο Σιωνισμός, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, τα αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα και η Παλαιστινιακή κομπραδόρικη τάξη, οι οποίοι πουλάνε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και το αίμα του λαού μας για συχνότητες κινητής τηλεφωνίας και επικερδή συμβόλαια. Σημείωσε ότι αυτή η ολοκληρωτική υποταγή και συνεργασία με τα συμφέροντα ΗΠΑ / Ισραήλ με αντάλλαγμα οικονομικό όφελος για πολύ λίγους πλούσιους Παλαιστίνιους είναι η πραγματική έννοια της «οικονομικής ειρήνης» που υποστηρίζει ο Φαγιάντ.
Επιπλέον, ο σύντροφος Maqdesi σημείωσε ότι το Μέτωπο επιμένει στην ανάλυσή του για την έκθεση Goldstone, ότι αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να φέρουμε τους αξιωματούχους της κατοχής στη δικαιοσύνη, στα διεθνή δικαστήρια, για τα εγκλήματα πολέμου εναντίον του παλαιστινιακού λαού - που συνεχίζονται καθημερινά με τον καταστροφικό αποκλεισμό. Έκανε κριτική στην έκθεση για την αδυναμία της να κάνει διάκριση μεταξύ της αντίστασης και του κατακτητή, λέγοντας ότι όλες οι προσπάθειες για ποινικοποίηση της αντίστασης στη βάρβαρη κατοχή απορρίπτονται εντελώς από τον παλαιστινιακό λαό, και ότι οι δυνάμεις αντίστασης του εθνικού απελευθερωτικού κινήματος έκαναν ηρωικές πράξεις κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας εναντίον του κράτους κατοχής που στόχευσε το λαό μας με το όλο το φάσμα του στρατιωτικού οπλοστασίου του.
Ωστόσο, ο σύντροφος Maqdesi ανέφερε ότι η αποτυχία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ασχοληθεί με την Έκθεση και τις συστάσεις της στη συνεδρίαση τοου δείχνει πλήρη αδιαφορία για τα πολλά και εκτενώς καταγεγραμμένα εγκλήματα της κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, καθώς και την ενεργό συμμετοχή της Παλαιστινιακής Αρχής σε αυτή την άρνηση απόδοσης δικαιοσύνης που αποκαλύπτει ποιανού το μέρος λαμβάνει στην αντιπαράθεση του παλαιστινιακού λαού με την κατοχή- την πλευρά του κράτους κατοχής, συνεχίζοντας την πορεία της συνεργασίας για την ασφάλεια, την «ειρηνευτική διαδικασία», και την καταστολή της αντίστασης.
Ο σύντροφος Jamil Mizher, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, κατήγγειλε τις ενέργειες της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα για την αναβολή της εξέτασης της έκθεσης του δικαστή Richard Goldstone για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της επίθεση της κατοχής στη Γάζα ως μια επαίσχυντη, απερίσκεπτη προσβολή για τους αγώνες και τις θυσίες του παλαιστινιακού λαού και το αίμα των πάνω από 1400 μαρτύρων και 5000 τραυματιών στον γενοκτονικό επιθετικό πόλεμο στη Γάζα. Πρόσθεσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να λογοδοτήσει στον παλαιστινιακό λαό και το Λαϊκό Μέτωπο για αυτή την ντροπιαστική πράξη προδοσίας.
Ο σύντροφος Mizher δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Al-Quds στις 3 Οκτώβρη 2009 πως η ενέργεια αυτή αποδεικνύει και επιβεβαιώνει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έχει προχωρήσει πέρα από την υποταγή στις υπαγορεύσεις των ΗΠΑ και Ισραήλ σε πλήρη συμμετοχή στις ενέργειες τους εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Είπε ακόμα ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία σε αυτή την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη να έρθουν οι εγκληματίες πολέμου στη δικαιοσύνη ενώπιον του νόμου, ιδιαίτερα καθώς αυτό το ψήφισμα αποτελούσε μια σαφή καταδίκη του κράτους κατοχής και οι συνθήκες ήταν ώριμες να αναληφθούν δράσεις γύρω από μια τέτοια απόφαση, με το να παραπεμφθούν οι ηγέτες της κατοχής που διέπραξαν τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα σε διεθνή δικαστήρια.
Είπε επίσης ότι το Λαϊκό Μέτωπο, η Χαμάς, η ισλαμική Τζιχάντ, το Δημοκρατικό Μέτωπο και το Κόμμα του Λαού συναντήθηκαν σήμερα, 3 Οκτώβρη, στην πόλη της Γάζας, και κατήγγειλαν την ηττοπαθή στάση της ΠΑ της Ραμάλα, ως έκφραση απόλυτης ανεπάρκειας και έλλειψη πολιτικής βούλησης εκ μέρους της να ενεργήσει προς το συμφέρον του παλαιστινιακού λαού. Συμπλήρωσε, δε, πως το ΛΜ και ο παλαιστινιακός λαός θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την απόφαση αυτή και θα φροντίσει να λογοδοτήσουν και κατέληξε καταγγέλλοντας την εξάρτησή τους από το ρατσιστικό καθεστώς Νετανιάχου και τους στρατηγικούς εταίρους τους, την αυτοκρατορία των ΗΠΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτοί ποτέ δεν θα αναγνωρίσουν τα εθνικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού αν δεν υποχρεωθούν να το πράξουν.
Τέλος, ο σύντροφος Χουσεΐν αλ-Τζάμαλ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Η Φωνή τους Λαού», χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή της ΠΑ επιβεβαίωση της ύπαρξης μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της σιωνιστικής κατοχής και της Παλαιστινιακής Αρχής της Ραμάλα. Ανέφερε επίσης πως αυτό εκθέτει την ΠΑ ως εντελώς αναξιόπιστη προς τον παλαιστινιακό λαό και τις εθνικές και ισλαμικές ομάδες και ζήτησε από την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την εκτελεστική επιτροπή για τη διερεύνηση της κατάστασης να ενεργήσει ώστε να αποτρέψει ακόμα μια καταστροφή σαν αυτή του Όσλο, που επίσης προέκυψε ως αποτέλεσμα μυστικών διαπραγματεύσεων που εναπόθεσαν τα παλαιστινιακά εθνικά δικαιώματα στα χέρια εκείνων που θα τα ξεπουλήσουν στην κατοχή.