Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Ομπάμα αποτελεί εμπαιγμό και προσβολή για τα θύματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Πηγή: http://www.pflp.ps/english 9 Οκτώβρη 2009

Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama, είναι μια ανόητη ενέργεια που υπονομεύει οποιαδήποτε έννοια ή νομιμότητα του βραβείου, δήλωσε εκπρόσωπος τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Όπως ανέφερε, παρόλο που ως τώρα το βραβείο έχει δοθεί σε πολλούς - ανάμεσά τους και σε δυό εξέχοντες εγκληματίες πολέμου όπως ο Henry Kissinger και ο Shimon Peres - η απονομή του στον Ομπάμα, που αυτή τη στιγμή προίσταται σε δύο πολέμους και κατοχές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, απειλεί με έναν νέο πόλεμο ενάντια στο Ιράν και συνεχίζει να υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την ισραηλινή κατοχή και επιθετικότητα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, αποτελεί ράπισμα στο πρόσωπο όλων των λαών του κόσμου που αγωνίζονται να σπάσουν τις αλυσίδες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου δήλωσε ακόμα πως ο Ομπάμα δεν έχει κάνει τίποτα για να αξίζει ένα τέτοιο βραβείο και στην πραγματικότητα αποτελεί απειλή για τους λαούς του κόσμου καθώς ενεργά διευθύνει εγκληματικούς πολέμους και κατοχές εις βάρος των λαών του Ιράκ και του Αφγανιστάν, απειλεί με κλιμάκωση του πολέμου και της κατοχής ενάντια στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν και συνεχίζει την δολοφονική κατοχή του Ιράκ. Δεδομένων όλων αυτών, είναι προφανές πως δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να υποστηρίξει την ειρήνη ή τη δικαιοσύνη για τους λαούς του κόσμου.

Αντίθετα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Μετώπου, το μόνο που έχει κάνει ο Ομπάμα είναι με το στρατηγικό του μάρκετινγκ να ενθαρρύνει ψευδαισθήσεις την ώρα που εξαπολύει τις ίδιες πολιτικές που απειλούν τους λαούς του κόσμου. Μπορεί να έχει ένα πιο ευπαρουσίαστο πρόσωπο, εντούτοις, εκπροσωπεί τις ίδιες πολιτικές και εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπους, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου. Δεν αποτελεί σύμβολο της ειρήνης, αλλά σύμβολο του φονικού αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο εκπρόσωπος του Μετώπου επεσήμανε ακόμα πως μόλις μια βδομάδα πριν, ο Ομπάμα χρησιμοποίησε την επιρροή του για να απαιτήσει από την Παλαιστινιακή Αρχή να αναβάλει την εκτίμηση της έκθεσης Goldstone για τα κατοχικά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και ζήτησε την κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στο λαό του Αφγανιστάν. Συνεχίζει, δε, να ακολουθεί τις ίδιες πολιτικές πλήρους οικονομικής, στρατιωτικής, πολιτικής και διπλωματικής υποστήριξης του σιωνιστικού καθεστώτος και πιέζει για την καταστροφή του Παλαιστινιακού σκοπού.

Δεν έχει κάνει τίποτα για την απόσυρση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ και λιγότερο από τίποτα για να απομακρύνει την σιωνιστική πυρηνική απειλή ενάντια στον Αραβικό κόσμο, την ίδια ώρα που απειλεί με πόλεμο το Ιράν και το λαό του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μετώπου και κατέληξε λέγοντας πως βραβείο ειρήνης θα έπρεπε να απονεμηθεί στην αντίσταση και τους λαούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη και αντιμετωπίζουν τον ιμπεριαλισμό και τις δυνάμεις του, στους διεθνείς ηγέτες όπως ο πρόεδρος την Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που έχει κινητοποιήσει τη Λατινική Αμερική στο δρόμο της απελευθέρωσης από την αμερικάνικη ιμπεριαλιστική ηγεμονία και στις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον πλανήτη που αγωνίζονται καθημερινά για δικαιοσύνη και πραγματική ειρήνη.