Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Εξοργιστικό! Εξάμηνη παράταση της απομόνωσης του Ahmad Sa'adat

Πηγή: http://www.freeahmadsaadat.org/ 22 Οκτώβρη 2009
Καθώς συνεχίζονται οι δράσεις σε όλη την Παλαιστίνη και παγκόσμια για την υποστήριξη του φυλακισμένου παλαιστίνιου εθνικού ηγέτη Ahmad Sa'adat, το παράνομο ισραηλινό κατοχικό στρατιωτικό δικαστήριο στο Bir Saba παρέτεινε σήμερα την απομόνωση του για έξι επιπλέον μήνες. Ας αναλάβουμε δράση σήμερα! Να δηλώσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις καταχρήσεις να συνεχιστούν!
Ο Ahmad Sa'adat, Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συνέχισε το μποϋκοτάζ των κατοχικών δικαστηρίων, δηλώνοντας ότι αυτά τα δικαστήρια είναι παράνομα, άκυρα και δεν μπορεί να παρουσιάσουν τίποτ’ άλλο από μια παρωδία δικαιοσύνης. Τα χαρακτήρισε μέρος και συστατικό της μηχανής του πολέμου που συνεχίζει την επίθεση της εναντίον του παλαιστινιακού λαού, και δήλωσε πως η κράτηση σε απομόνωση αποτελεί ένα ακόμα όπλο στο οπλοστάσιό τους.
Ο Sa'adat έχει ήδη κρατηθεί σε απομόνωση για πάνω από έξι μήνες, σε μια ειδική μεγάλη μονάδα απομόνωσης στη φυλακή Ραμόν. Δεν έχει καμία επαφή ούτε καν με τους συγκρατούμενούς του και στερείται των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχουν κατασχεθεί τα προσωπικά του βιβλία και συχνά στερείται την πρόσβαση σε τηλεόραση, εφημερίδες ή οποιαδήποτε άλλη πηγή πληροφόρησης.
Απαγορεύονται οι επισκέψεις μελών της οικογένειας του– στην γυναίκα του Abla, αρνούνται εδώ και τρεις μήνες το αίτημα να τον επισκεφτεί– καθώς και οι επισκέψεις των νομικών του συμβούλων. Επίσης απαγορεύεται να αγοράσει οτιδήποτε από το κυλικείο της φυλακής, ακόμα και τα τσιγάρα του, ενώ στο προαύλιο κυκλοφορεί με χειροπέδες στα χέρια και τα πόδια και του επιτρέπουν μιας ώρας γυμναστικής ή ψυχαγωγίας. Όλα αυτά έχουν «δικαιολογηθεί» από τις αρχές κατοχής σαν «τιμωρία» επειδή έδωσε δύο πακέτα τσιγάρα σε έναν συγκρατούμενο του.

Η Σωφρονιστική Διοίκηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις των συντρόφων Παλαιστινίων κρατουμένων και των κρατουμένων με τις οικογένειες τους. Οι παλαιστίνιοι εθνικοί ηγέτες, όπως ο Sa'adat, έχουν στοχοποιηθεί, μπαίνουν σε απομόνωση και υπόκεινται σε παρόμοιες μηχανισμούς τιμωρίας και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να κατασταλεί το κίνημα των Παλαιστινίων κρατουμένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ελευθερία, απελευθέρωση, επιστροφή και αυτοδιάθεση.
Αναλάβετε δράση για την υποστήριξη του Ahmad Sa’dat και όλων των παλαιστίνιων κρατούμενων!
Ο Ahmad Sa'adat και περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που αγωνίζονται για ελευθερία ζητούν την ενεργή υποστήριξη των ανθρώπων όλου του κόσμου για την απελευθέρωση των κρατουμένων, του λαού και της πατρίδας τους. Η τελευταία αυτή εξοργιστική κίνηση απαιτεί τη δράση και την προσοχή όλων μας!
Σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, από τη Γαλλία, τη Δανία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γαλικία, και την Ελλάδα, ως τις ΗΠΑ, τον Καναδά, και τη Βραζιλία και σε ολόκληρο τον κόσμο, γίνονται δράσεις και εκδίδονται δηλώσεις υποστήριξης για τον Ahmad Sa'adat και τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, που απαιτούν να μπει ένα τέλος στην απομόνωση και να απελευθερωθούν ελευθερία για αυτούς τους 10.000 όμηρους.

  1. Μοιράστε το φυλλάδιο για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat http://www.freeahmadsaadat.org/saadat-flyer.pdf
  2. Καλέστε την Ισραηλινή Πρεσβεία ή το Προξενείο στην χώρα σας και απαιτήστε την άμεση απελευθέρωση του Ahmad Sa'ada και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων. http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/Diplomatic+missions/
  3. Στείλτε επιστολή στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και σε άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και να απαιτήσουν άμεσα την διαβεβαίωση του Ισραήλ ότι ο Ahmad Sa'adat και όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι δεν υπόκεινται από σε εκδικητική απομόνωσης. Στείλε email (jerusalem.jer@icrc.org ) στην ΔΕΕΣ της οποίας η ανθρωπιστική αποστολή περιλαμβάνει και την παρακολούθηση των συνθηκών κράτησης, και ενημέρωσέ τους για την επείγουσα κατάσταση του Ahmad Sa'adat.
  4. Στείλτε email στην Εκστρατεία γα την Απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat στο info@freeahmadsaadat.org, με ανακοινώσεις, αναφορές και πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές δράσεις που αναλάβατε και την διανομή των φυλλαδίων.

Ο Ahmad Sa'adat και σχεδόν 10.000 ακόμα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή, αντιμετωπίζουν την καταπίεση και τα εγκλήματα του Ισραήλ. Ο Sa'adat έχει ήδη περάσει πάνω από 200 μέρες στην απομόνωση και θα υποφέρει ακόμα έξι μήνες αυτή την απάνθρωπη και άδικη κατάσταση. Είναι ανάγκη να σταθούμε δίπλα του και δίπλα σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Να αγωνιστούμε ενάντια στις παραβιάσεις αυτές, να αγωνιστούμε για την ελευθερία όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων, για την ελευθερία συνολικά της Παλαιστίνης.
Η εκστρατεία για την απελευθέρωση Ahmad Sa'adat:www.freeahmadsaadat.org
Ποιοι είναι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι;
Υπάρχουν περίπου 10.000 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Στη Δυτική Όχθη, σχεδόν ο μισός αντρικός πληθυσμός έχει κρατηθεί κάποια στιγμή σε κατοχικές φυλακές. Είναι μέλη όλων των παλαιστινιακών πολιτικών κομμάτων και παρατάξεων, που προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα - ακτιβιστές, καθηγητές, αγρότες, φοιτητές. Είναι γυναίκες και άνδρες, παιδιά και νέοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται εκατοντάδες διοικητικοί κρατούμενοι που κρατούνται αυθαίρετα στη βάση μυστικών αποδείξεων χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης ανάμεσά τους είναι περίπου 27 μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου. Όλοι αυτοί οι φυλακισμένοι κρατούνται σε κατοχικές ισραηλινές φυλακές επειδή αγωνίζονται για την ελευθερία του λαού και της γης τους.
Ποιος είναι ο Ahmad Sa'adat;
Ο Ahmad Sa'adat, Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, εξελέγη στη θέση αυτή το 2001 μετά τη δολοφονία του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα, Αμπού Αλί Μουσταφά, στις 27 Αυγούστου 2001 με κατασκευασμένο στις ΗΠΑ πύραυλο Apache που εκτοξεύτηκε από ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο ενώ καθόταν στο γραφείο του στη Ραμάλλα. Ο Sa'adat απήχθη από δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αξιωματούχους της ΠΑ που είχε κανονιστεί με ψεύτικο πρόσχημα τον Φεβρουάριο του 2002, και κρατήθηκε στο προεδρικό κτίριο της ΠΑ στη Muqata στη Ραμάλα μέχρι τον Απρίλιο του 2002, οπότε μετά από συμφωνία Ισραήλ, ΗΠΑ και Βρετανίας, μαζί με τέσσερις ακόμα συντρόφους του μεταφέρθηκαν στις φυλακές της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιεριχώ, με άγγλους και αμερικανούς φρουρούς.
Παρέμεινε στις φυλακές της ΠΑ, χωρίς κατηγορίες ή δίκη, μια φυλάκισης που κατακρίθηκε διεθνώς, μέχρι τις 14 Μάρτη του 2006, όταν η φυλακή πολιορκήθηκε από τον στρατό κατοχής και ο ίδιος και οι σύντροφοί του απήχθησαν. Ενώ ήταν φυλακισμένος στις φυλακές της ΠΑ στην Ιεριχώ, εξελέγη στο Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο. Από τότε, κρατείται στις φυλακές της κατοχής και συνεχώς αρνείται να αναγνωρίσει τα παράνομα ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια. Στις 25 Δεκέμβρη του 2008 καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλάκιση, αποκλειστικά για την πολιτική του δραστηριότητα, και έχει περάσει ως τώρα πάνω από έξι μήνες στην απομόνωση.
Στις 18 Μαρτίου του 2009, μεταφέρθηκε σε απομόνωση στις φυλακές Asqelan, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία του. Τον Ιούνιο του 2009, πραγματοποίησε εννέα ημέρες απεργίας πείνας κατά της απομόνωσης του. Στις 10 Αυγούστου μεταφέρθηκε από τα κελιά απομόνωσης στη Asqelan στη μονάδα απομόνωσης της φυλακής Ραμόν στην έρημο Νέγκεβ. Στις 22 Οκτωβρίου 2009 καταδικάστηκε σε έξι επιπλέον μήνες στα κελιά απομόνωσης.
Βιογραφικό, κείμενα του Sa'adat και δηλώσεις είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο της εκστρατείας για την απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat. http://www.freeahmadsaadat.org