Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον Ahmad Sa'adat και τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της «Καμπάνιας για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa’adat» στείλαμε σήμερα ηλεκτρονικά την επιστολή που ακολουθεί στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και στην Ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας.

Ζητάμε να λάβετε άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων των πάνω από 11.000 Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις Ισραηλινές κατοχικές φυλακές. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται πολλά εκλεγμένα μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, ανάμεσά τους και ο Ahmad Sa’adat – γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης που κρατείται στις ισραηλινές φυλακές από το 2006.

Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη ο Ahmad Sa’adat, προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την εκδίκαση ένστασης κατά της απομόνωσης των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων που βρίσκονται στις Ισραηλινές φυλακές. Ο Ahmad Sa'adat κρατείται εδώ και έξι μήνες σε απομόνωση στις φυλακές Ramon στην έρημο Naqab και μαζί με άλλους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους έχει δεχτεί πρακτικές απομόνωσης και κακοποίησης και έχει μεταφερθεί σε ειδική μονάδα απομόνωσης. Μέσα σε αυτή τη μονάδα, ο Sa'adat έχει περιοριστεί σε εσωτερική μονάδα απομόνωσης στην οποία απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμα και στους συγκρατούμενους του, στερούμενος βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τα προσωπικά του βιβλία έχουν κατασχεθεί ενώ του επιτρέπουν να διαβάζει εφημερίδες μία με δύο φορές την εβδομάδα. Απαγορεύονται οι επισκέψεις μελών της οικογένειας του καθώς και οι επισκέψεις των νομικών του συμβούλων. Επίσης απαγορεύεται να αγοράσει οτιδήποτε από το κυλικείο της φυλακής ενώ στο προαύλιο κυκλοφορεί με χειροπέδες στα χέρια και τα πόδια και του επιτρέπουν μιας ώρας γυμναστική ή ψυχαγωγία.

Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στην απομόνωση, στερούνται ακόμα και της απαραίτητης ιατρικής περίθαλψης. Υποφέρουν κάτω από συνθήκες που παραβιάζουν τα διεθνή πρότυπα και κανόνες, και βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας της άρνησής τους να αποδεχτούν τη βάρβαρη κατοχή της πατρίδας και του λαού τους. Η τύχη τους είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα δικαιοσύνης. Οι Παλαιστίνιοι, στην Παλαιστίνη και την εξορία, στερούνται των δικαιωμάτων τους για επιστροφή στην πατρίδα, αυτοδιάθεση και ελευθερία και αυτοί που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα αυτά φυλακίζονται, είτε στην ανοιχτή φυλακή της Γάζας κάτω από τον αποκλεισμό, είτε στην περιτειχισμένη Δυτική Όχθη, είτε στην φυλακές της κατοχής.

Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην καταπάτηση των Παλαιστινιακών δικαιωμάτων δεν πρέπει να συνεχιστεί. Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ασκήσετε κάθε πίεση προκειμένου να σταματήσουν τα βασανιστήρια και η σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση των Παλαιστίνιων κρατουμένων, και να απελευθερωθεί ο Ahmad Sa’adat κάθε Παλαιστίνος πολιτικός κρατούμενος από τις Ισραηλινές κατοχικές φυλακές.